۱۲ عرضه در دوازدهمین ماه ۱۴۰۲
در اسفند ۱۴۰۲، ۱۲ شرکت در مجموع ۸۶ هزار و ۱۱ میلیارد و ۲۶۵ میلیون و ۷۰۴ سهم خود را به صورت عمده و غیرمدیریتی به منظور واگذاری آگهی کردند.
به گزارش بورس امروز؛ در اسفند ۱۴۰۲، ۱۲ شرکت در مجموع ۸۶ هزار و ۱۱ میلیارد و ۲۶۵ میلیون و ۷۰۴ سهم خود را به صورت عمده و غیرمدیریتی به منظور واگذاری آگهی کردند. این سهام متعلق به شرکتهای بانک تجارت، فولاد مبارکه اصفهان، پدیده شیمی قرن، گروه مدیریتی سرمایهگذاری امید، قند نیشابور، شکر، سپید ماکیان، سرمایهگذاری ساختمان ایران، سیمان داراب، صنایع سیمان غرب، کارت اعتباری ایران کیش و پتروشیمی شازند بود.
نمودار شماره (۱) نشان میدهد که هر یک از شرکتها چند درصد از کل سهام عرضه شده به صورت بلوکی را در اسفند سال جاری به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس این گزارش؛ بانک اقتصاد نوین حدود ۱۰ درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران را که معادل با دو میلیارد و ۴۵۹ میلیون و ۲۷۲ هزار و ۸۵۹ سهم است را در اسفند ۱۴۰۲ به صورت یکجا و نقد عرضه نمود.
قیمت پایهای که برای عرضه عمده هر سهم از سهام شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران در نظر گرفته شده سه هزار و ۴۵۰ ریال بود.
همانطور که در جدول شماره (۱) مشخص است در ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ نیز سهام شرکت پتروشیمی شازند توسط سرمایهگذاری گروه توسعه ملی به صورت بلوکی عرضه شد. ۵۱ درصد از سهام شرکت پتروشیمی شازند را (چهار میلیارد و ۱۳۸ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۵۷۲ سهم) در اسفند ۱۴۰۲ به صورت یکجا و نقد در میز واگذاری قرار گرفت.
لازم به ذکر است که قیمت پایهای که برای عرضه بلوکی شرکت پتروشیمی شازند در اسفند ۱۴۰۲ در نظر گرفته شد معادل با قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از تاریخ عرضه (۲۱ اسفند ۱۴۰۲) یا تاریخ انتشار آگهی عرضه (۵ اسفند ۱۴۰۲) هر یک بالاتر، به اضافه ۷۵ درصد قیمت مذکور به عنوان صرف سهام بود.
در ۲۳ اسفند نیز تعداد ۶۰۵ میلیون و ۵۸۱ سهم شرکتهای صنایع صنایع سیمان غرب و کارت اعتباری ایران کیش به صورت یکجا و نقد عرضه شد.
شرکت سیمان شمال ۵ درصد از سهام شرکت صنایع سیمان غرب ( ۲۵ میلیون و ۵۸۱ سهم) و بانک سپه نیز ۸.۲۹ درصد از سهام شرکت کارت اعتباری ایران کیش (۵۸۰ میلیون سهم) از این شرکت را به صورت یکجا و نقد عرضه کردند.
قیمت پایهای که برای هر عرضه عمده سهام شرکت صنایع سیمان غرب در نظر گرفته شد، به صورت شناور و بر مبنای حاصل ضرب پریمیوم ۲۵ درصدی در قیمت پایانی تابلوی معاملات سهام در روز انتشار آگهی یا حاصل ضرب پریمیوم ۲۵ درصدی در قیمت پایانی تابلوی معاملات سهام در روز قبل از عرضه (۲۲ اسفند ۱۴۰۲) هر یک بالاتر بود، تعیین شد.
همچنین قیمت پایه عرضه سهام شرکت کارت اعتباری ایران کیش به صورت نقد و یکجا بر اساس قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از عرضه یا تاریخ انتشار آگهی مزایده، هر یک بالاتر بود به اضافه ۲۰ درصد تعیین گردید.
در ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ نیز تعداد ۲۵ میلیارد و ۱۴۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۴۸۸ سهم از شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، پدیده شیمی قرن، سپید ماکیان و سیمان داراب به صورت عمده عرضه گردید. از مجموع سهام عرضه شده در این روز، ۷۹ درصد به شرکت فولاد میارکه اصفهان، ۲۰ درصد به شرکت سپید ماکیان و مابقی نیز به شرکتهای پدیده شیمی قرن و سیمان داراب اختصاص داشت.
لازم به ذکر است که در اسفند ۱۴۰۲، بانک تجارت حدود دو درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت مدیریت سرمایه پدیده پایدار حدود دو درصد از سهام شرکت پدیده شیمی قرن و شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان و شرکت سیمان شمال نیز ۱۰.۴۶ درصد از سهام شرکت سیمان داراب را به صورت نقد و یکجا و برخی را نیز به صورت شرایطی عرضه نمودند.
نمودار شماره (۲) سهام عرضه شده شرکتهایی را نشان میدهد که در ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ در بازار به صورت عمده عرضه شدند.
قیمت پایهای که برای هر سهم از سهام فولاد مبارکه اصفهان در این عرضه عمده در نظر گرفته شد هشت هزار ریال، برای پدیده شیمی قرن ۱۴ هزار و ۲۰۰ ریال، شرکت سپید ماکیان ۹ ریال و برای شرکت سیمان داراب به صورت شناور و بر مبنای حاصل ضرب پریمیوم ۲۵ درصدی در قیمت پایانی تابلوی معاملات سهام در روز انتشار آگهی یا حاصل ضرب پریمیوم ۲۵ درصدی در قیمت پایانی تابلوی معاملات سهام در روز قبل از عرضه، هر یک بالاتر بود در نظر گرفته شد.
در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ ( ۲۷ اسفند) ۲۰ میلیارد و ۱۱۰ میلیون و ۸۳۹ هزار و ۱۶ سهم از سهام شرکتهای گروه مدیریت سرمایهگذاری امید، قند نیشابور و شکر به صورت عمده عرضه گردید.
در عرضه عمده ۲۷ اسفند ۱۴۰۲، بانک سپه ۱۷ درصد از سهام شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید را به قیمت پایانی تابلوی بورس در روز قبل از عرضه یا تاریخ انتشار آگهی هر یک بالاتر بود به اضافه ۵۰ درصد عرضه کرد.
همچنین شرکت توسعه صنایع بهشهر حدود ۵۸ درصد از سهام شرکت قند نیشابور و ۵۳ درصد از سهام شرکت شکر را به صورت عمده عرضه کرد. قیمت پایانی که برای شرکتهای قند نیشابود و شکر در این عرضه عمده در نظر گرفته شد، معادل با قیمت پایانی تابلوی معاملات سهام در روز انتشار آگهی عرضه یا در روز قبل از تاریخ عرضه، هریک بالاتر بود به اضافه ۱۲۵ درصد قیمت مذکور به عنوان صرف سهام بود.
شرکت سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی تجارت ایرانیان اعتماد نیز در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۳، ۹.۹۹ درصد از سهام بانک تجارت را به قیمت هر سهم یک هزار و ۹۵۰ ریال به صورت عمده واگذار نمود. تعداد سهامی که در این عرضه عمده از بانک تجارت ارائه گردید ۳۳ میلیارد و ۵۵۵ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۱۸۱ سهم بود.
منبع: شماره ۹۳ ماهنامه بورس امروز