تجدید ارزیابی در فولاد مبارکه
آخرین افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی مربوط به سال ۱۳۸۱ می باشد. به طور کلی از زمان پذیرش نماد فولاد در بورس در سال ۱۳۸۵ تاکنون، شرکت فولاد مبارکه به منظور ارزش آفرینی و ایجاد بازده بالا برای سهامداران با رویکرد مدیریتی مدون و استراتژیک؛ برنامه افزایش ظرفیت تولید فولاد خام از ۲.۴ میلیون تن به ۱۰.۳ میلیون تن را به عنوان بزرگترین فولاد ساز خاورمیانه و شمال آفریقا را به ثمر رسانده است.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت فولاد مبارکه قبل از ورود به بازار سرمایه در سال های ۸۰ و ۸۱ از محل مطالبات حال شده و تجدید ارزیابی سرمایه خود را به میزان ۸.۳۶۶.۱۳۸ میلیون ریال( ۳.۰۴۶ درصد تنها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها) افزایش داد.
در خرداد ۱۳۸۴ سرمایه فولاد مبارکه به ارزش ۴۵.۰۳۳ میلیون ریال کاهش یافت و بلافاصله در تیرماه همان سال، سرمایه شرکت از محل اندوخته احتیاطی به میزان ۲.۵۶۰.۵۸۷ میلیون ریال ( معادل ۳۰ درصد) افزایش یافت.
آخرین افزایش سرمایه این شرکت فولادی قبل از ورود به بازار سرمایه در اسفندماه ۱۳۸۴ بود که به موجب آن سرمایه این شرکت از محل اندوخته سرمایه ای به میزان ۴.۹۱۸.۲۹۸ میلیون ریال (معادل ۴۵ درصد) افزایش یافت.
سهام فولاد مبارکه از زمان عرضه اولیه تاکنون بیش از ۹۷,۰۰۰ درصد بازدهی برای سهامدارانش ثبت کرده که در مقایسه با بازدهی سایر بازارهای رقیب همچون سکه امامی که تنها به ۲۱،۰۰۰ درصد بازدهی رسیده تفاوت زیادی دارد؛ با توجه به توصیه خرید و نگهداری نماد “فولاد” در سبد سهامداران،
بورس امروز طی گفت و گویی با مهدی کویتی معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه به برنامه های این شرکت فولادی در خصوص افزایش سرمایه پرداخته است که مشروح این گفت و گو با معاون اقتصادی و مالی فولاد مبارکه در ذیل آمده است:
جناب آقای کویتی با توجه به اینکه آخرین افزایش سرمایه شرکت فولاد مبارکه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مربوط به سال ۱۳۸۱ است، چه موانعی برای افزایش سرمایه از محل سرمایه گذاری های بلندمدت، پیش روی فولاد مبارکه قرار داشته که این شرکت معظم فولادی تا کنون مبادرت به افزایش سرمایه از این محل نکرده است؟
همانگونه که اشاره نموده اید، آخرین افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی مربوط به سال ۱۳۸۱ می باشد. به طور کلی از زمان پذیرش نماد فولاد در بورس در سال ۱۳۸۵ تاکنون، شرکت فولاد مبارکه به منظور ارزش آفرینی و ایجاد بازده بالا برای سهامداران با رویکرد مدیریتی مدون و استراتژیک؛ برنامه افزایش ظرفیت تولید فولاد خام از ۲.۴ میلیون تن به ۱۰.۳ میلیون تن را به عنوان بزرگترین فولاد ساز خاورمیانه و شمال آفریقا را به ثمر رسانده است.
همچنین به منظور ایجاد زنجیره ارزش پایدار در گروه فولاد مبارکه، شرکت اقدام به سرمایه گذاری و تملک شرکت های استراتژیک در زنجیره ارزش خود نموده است تا فولاد مبارکه ای به پهنای ایران در جغرافیای صنعتی و معدنی کشور ثبت گردد.
جهت نیل به دستاوردهای فوق شرکت از سال ۱۳۸۵ تا کنون شرکت به منظور عدم تقسیم سود بالا و جلوگیری از خروج نقدینگی طی ۱۰ مرحله سرمایه خود را از ۱۵،۸۰۰ میلیارد ریال به ۱،۰۸۰،۰۰۰ میلیارد ریال افزایش داده است تا ثروت سهامداران ضمن دریافت سود تقسیمی مجامع، از این طریق نیز افزایش یابد.
۲- آیا فولاد مبارکه برنامه ای برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها دارد؟
تجدید ارزیابی دارایی های شرکت در دست بررسی و کارشناسی اولیه می باشد و پس از مشخص شدن ارزیابی ها ارزش زمین های شرکت و درصورتیکه مورد تائید هیئت مدیره قرار گیرد، در فاز اول زمین های شرکت تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه از این محل صورت خواهد پذیرفت. مطالعات در مورد سرمایه گذاری های شرکت در حال انجام می باشد. به محض مشخص شدن برآوردهای کارشناسی و تائید هیئت مدیره شرکت، افزایش سرمایه از این محل هم صورت خواهد پذیرفت. شایان ذکر است، این موضوع؛ که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در صورت اتمام کارشناسی ها و اخذ تائیدات لازم در دو مرحله (ابتدا از محل تجدید ارزیابی زمین ها سپس از محل سرمایه گذاری ها) انجام پذیرد یا در یک مرحله، منوط به تائید و تصویب هیئت مدیره محترم شرکت خواهد بود که به اطلاع سهامداران محترم خواهد رسید.
شایان ذکر است، زمین کارخانه حدود ۳۵ کیلومتر مربع می باشد و مجموع زمین های فولاد مبارکه بیش از ۴۲ کیلومتر مربع می باشد.
منبع: نشریه بورس امروز