بهمن ماه؛ ماهی پر تلاش برای شرکتهای بورسی
در بهمن ماه سال جاری انتشار گزارشات بسیاری از شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران برخلاف ماه گذشته که در زمینه کنفرانسهای برگزار شده بود، افشائیههای این ماه عمدتاً مربوط به مزایدهها و مناقصات برگزار شده بوده است.
به گزارش بورس امروز، در بهمن ماه سال جاری پیش از اتمام شاهد انتشار گزارشهای افشائیه از فعالیت شرکتها از جمله برنامه افزایش سرمایه برخی شرکتها و پذیرش تعهدات جدید از سوی شرکتهای تامین سرمایه بودیم؛ در ادامه نگاهی به گزارشهای منتشر شده در این ماه خواهیم انداخت.
در بهمن ماه سال جاری انتشار گزارشات بسیاری از شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران برخلاف ماه گذشته که در زمینه کنفرانسهای برگزار شده بود، افشائیههای این ماه عمدتاً مربوط به مزایدهها و مناقصات برگزار شده بوده است.
شرکتهایی همچون خاذین، کطبس، سپید، سیدکو، وتجارت، ونوین، پترول و واتی اقدام به برگزاری مزایده نمودند که همچون ماههای گذشته نمادهای بانکی پیشرو در برگزاری مزایده داراییهای خود بودند. این درحالی است که ۷ نماد نمرینو، پارسیان، حپترو، غشاذر، دسینا، خاذین و وصنادر مزایدههای برگزار شده ناموفق را در بهمن ماه امسال تجربه کردند.
در کنار این موضوع، مزایدههای برگزار شده توسط نمادهای پترول، چفیبر، سپید، آسیا و وساخت به نتایج مطلوبی رسید. مناقصات برگزار شده نیز در این ماه شامل اطلاعیههای منتشر شده از سوی شرکتهای غشاذر، وکغدیر، شاملا و دسینا بوده است که در کنار آن تنها خبر موفقیت در خصوص شرکت در مناقصه، به نماد شاملا مربوط میشود.
شرکت معدنی املاح ایران با حضور در مناقصه عمومی برگزار شده از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی جهت خرید کود سولفات پتاسیم گرانوله، برنده این مناقصه گردید که شامل فروش ۱۰ هزار تن کود سولفات پتاسیم گرانوله با نرخ هر کیلوگرم ۴۱۳ هزار و ۵۰۰ ریال با ضمانت نامه بانکی بوده است.
از دیگر افشائیههای این ماه مربوط به افزایش نرخ نمادهای شپدیس، خراسان، شفن، شیراز، شخارک و بموتو بوده است که عمدتاً مربوط به افزایش نرخ قیمت گاز در نیمه دوم سال بوده است. پیرو مکاتبات دریافتی از وزارات نفت، نرخ گاز خوراک و سوخت در سال ۱۴۰۲ اعلام شد لذا نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان آذر ماه سال جاری به اطلاع شرکتها رسید. در خصوص واحدهای متانول نیز نرخ خوراک برای ۵ ماهه نخست امسال و شرایط تسویه مشخص شد.
از دیگر افشائیههای منتشر شده در بهمن ماه، افشائیه مربوط به ۳ نماد وامید، دسبحا و سشمال بوده است که مربوط به خرید و فروش سهام تحت مالکیت این شرکتها بوده است. شرکت گروه مدیریت سرمایهگذاری امید ۱۰۰ درصد مالکیت شرکت پیمانکاری عمومی پترو امید آسیا را توسط شرکت پترو امید آسیا (شرکت فرعی) به ارزش ۱۱ هزار و ۸۹۵ میلیون ریال به ارزش دفتری در اولین روز بهمن ماه سال جاری خریداری کرد.
در این بین، سشمال و دسبحا اطلاعیههای خود را در خصوص فروش سهام منتشر کردند. شرکت سیمان شمال، سهام شرکت سیمان قائن را به تعداد ۱۰۸ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۵۳۶ سهم را به صورت یکجا عرضه نمود. شرکت گروه دارویی سبجان نیز براساس صورتجلسه هیئت مدیره، برنامه فروش شرکت سهام شرکت ایران دارو را به میزان ۳۵ درصد سهام تحت مالکیت را ملغی اعلام کرد.
شرکتهای تامین سرمایه حاضر در بورس اوراق بهادار نیز ماه پر کاری را آغاز نمودند؛ به طوری که ۹ اطلاعیه برای پذیرش تعهدات جدید و یک اطلاعیه در خصوص اتمام تعهدات قبلی از سوی شرکتهای تامین سرمایه و مشاور سرمایهگذاری منتشر شد. شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان با اعلام اتمام تعهدات قبلی از پذیرش تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی اوراق اجاره شرکت مخابرات، شرکت سرمایهگذاری اهداف، اوراق مرابحه اروند پیشرو و تعهد خرید در عرضه سهام شرکت آنتیبیوتیکسازی ایران که متعلق به شرکت دارویی تامین میباشد، را پذیرفت.
این عرضه اولیه به تعداد ۸۰۲ میلیون و ۹۰۰ هزار سهم برای عرضه در ۱۸ بهمن ماه به شیوه ترکیبی انجام شد و شرکت تامین سرمایه لوتوس به عنوان متعهد به خرید و صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی صبا گستر نفت و گاز تامین به عنوان بازارگردان آن تعیین شد.
در بین خبرهای افشا شده این ماه، ۳ شرکت ونیرو، کنور و غبشهر در خصوص برنامه افزایش سرمایه خود توضیحاتی را منتشر کردند. شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور در افشائیهای از مصوبات مجمع فوقالعاده برگزار شده در ابتدای بهمن خبر دارد که فرضیه ثبت افزایش سرمایه تا پیش از برگزاری مجمع عمومی سالانه مطرح شده است اما به دلیل محافظه کاری در زمان انتشار مصوبات مجمع این موضوع را تعدیل نموده است.
شرکت سرمایهگذاری نیرو نیز از پیشنهاد افزایش سرمایه هیئت مدیره از محل تجدید ارزیابی داراییهای زمین و سرمایهگذاریهای بلندمدت خود خبر داد. طبق افشائیه این شرکت، در حال حاضر کارشناسان در حال ارزشگذاری داراییهای مذکور بوده تا گزارش توجیهی تهیه و جهت دریافت تایید بازرس قانونی ارسال گردد.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، عملیات احداث نیروگاه خورشیدی چادرملو به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در استان یزد را آغاز نمود. این شرکت با مشارکت مهندسی فرا نیرو و شرکت نورسان انرژی آریا این طرح را آغاز نمود. «کچاد» استارت طرح مذکور را در خضرآباد یزد به ارزش ۷ هزار و ۹۱۷ میلیارد و ۲۷۴ میلیون ریال زد تا حداکثر ظرف ۱۹ ماه طرح به سرانجام رسد.
در پایان میتوان به تنها گزارش منتشر شده از کنفرانس شرکت فولاد مبارکه اصفهان از شرکتهای حاضر در بورس اوراق بهادار تهران اشاره داشت که در این کنفرانس به سوال سهامداران در خصوص پروژه احداث نیروگاه خورشیدی، پروژه نورد گرم و تامین مواد معدنی شرکت پاسخ داد. طبق افشائیههای این شرکت، پروژه نورد گرم ۲ تا پایان زمستان ۱۴۰۴ راهاندازی نهایی طرح برآورد شده است. علاوه بر این، برنامه احداث نیروگاه خورشیدی نیز ۲۵ ساله به بهرهبرداری خواهد رسید و راندمان آن ۲۵.۵ درصد خواهد بود.
منبع خبر: نشریه بورس امروز