توسعه پایدار حلقه های صنعت فولاد در «کچاد»
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با مدیریت استراتژیک و استفاده از مزیت های نسبی موجود موفق به تکمیل زنجیره تولید فولاد گردیده است به طوری که درآمد ۹ ماهه خود را به رقم ۴۱.۷ هزار میلیارد تومانی شده است.
به گزارش بورس امروز؛ بهره گیری از فرصت ها و استفاده بهنگام از مزیت های موجود در هر اقتصادی جهت پیشرفت و رسیدن به منافع بیشتر لازم و ضروری است. در اقتصاد ایران که صنعت معدن و محصولات معدنی جزو مزیت های اقتصاد محسوب می شود توجه به این موضوع به منظور افزایش سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی و افزایش تولید و درآمد کشور لازم است.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان یکی از شرکت های بزرگ در زمینه معدن با اتکا به توانمندی های داخلی جهت رقابت پذیر کردن صنعت معدنی ایران در بازارهای داخلی و خارجی کوشیده است. این شرکت با به کارگیری راهبردهای استراتژیکی همچون چابک سازی بخش های تولید، افزایش حجم، تمرکز بر زنجیره ارزش و کاهش هزینه ها در راستای رسیدن به هدف مذکور در تلاش بوده است.
این شرکت علاوه بر اینکه با سرمایه گذاری در شرکت های فعال در حوزه صنعت معدنی در گذشته پرداخته است، اخیراً با مدیریت بهینه سبد به خروج از برخی شرکت ها و اکتساب سهام برخی دیگر کوشیده تا بازدهی خود را افزایش دهد. علاوه بر مدیریت سبد، «کچاد» در مدیریت داخلی خود نیز راهبردهای استفاده از مزیت نسبی را به کار برده است.
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نگاه توسعه پایدار و متوازن به فعالیت های تولیدی توانسته است به تکمیل زنجیره تولید پرداخته و زیرساخت های لازم همچون آب، برق، جاده و حمل و نقل را تامین نماید. این شرکت با در دست داشتن طرح احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات و در ادامه برنامه درون شرکتی سیکل ترکیبی بهاباد با ظرفیت ۵۴۶ مگاوات و احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در زمینه توسعه برق مورد نیاز خود و تامین زیرساخت لازم جهت تحقق ظرفیت های تولیدی در شرایط کمبود برق کوشیده است.
در کنار توسعه زیرساخت ها، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور توسعه حلقه های زنجیره فولاد به طرح های توسعه مختلفی پرداخته تا از حلقه های اولیه تا حلقه های پایانی زنجیره تولید را به صورت یکپارچه تکمیل نماید. در ابتدای کار این شرکت به منظور تامین مواد اولیه به سرمایه گذاری در توسعه اکتشافات و آماده سازی آانومالی های در اختیار و شناسایی پهنه های جدید سنگ آهن پرداخته است که نتیجه آن کشف دو معدن D19 و A10 است که طرح اولی را با مشارکت مجتمع سنگ آهن مرکزی ایران آغاز و دومی را با همراهی شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سخت هسته ای (تماس) به مراحل بعدی اکتشاف جهت کسب پروانه و بهره برداری رسانده است.
در حلقه های بعدی تولید، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو طرح توسعه خود را با بهره گیری از توامندی های شرکت های دانش بنیان پیش برده است که نتیجه اخیر ان در ساخت داخلی ۶۲۹ قطعه مورد نیاز واحدهای فعال معدنی و صنعتی بوده است که به صورت بومی سازی شده به نتیجه مطلوبی رسیده و باعث صرفه جویی بیش از ۲۵ میلیون یورو ارز برای این شرکت گردیده است. همراهی شرکت های دانش بنیان و مشارکت سازندگان داخلی باعث بهره گیری از دانش، نوآوری و ایده های مرکز علمی و پژوهشی و شرکت های دانش بنیان گردیده و در ادامه به افزایش اشتغال کمک شایانی می نماید به طوری که در طرح توسعه تامین قطعات مذکور نتیجه آن را در اشتغال زایی ۸ هزار نفر می توان مشاهده کرد.
مدیریت استراتژیک و راهبری «چادرملو» باعث کاهش دغدغه های آتی این شرکت در روند تولید فولاد شده و آن را در زمره سودآورترین شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی کشور قرار داده است به طوری که درآمد کل شناسایی شده این شرکت در ۹ ماهه نخست امسال به رقم ۲.۹ هزار میلیارد تومان ناشی از فروش صادراتی و درآمد کل ۴۱.۷ هزار میلیارد تومانی در طی دوره مذکور شده است.