راهاندازی واحد ۲ ککسازی در ذوب آهن برای خروج از زیان
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گفت: جهت خروج از زیاندهی و جبران زیان انباشته در فرآیند تولید شرکت به روش کوره بلند و نیاز به کک به عنوان انرژی، بخشی از نیاز شرکت از طریق واردات تامین میگردد که با توجه به اختلاف بهای تمام شده کک تولیدی شرکت و کک وارداتی، بازسازی و راهاندازی واحد ۲ ککسازی با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن در سال در دستور کار قرار دارد که مطابق برآورد اولیه طی ۲ سال آینده این واحد به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش بورس امروز؛ مهدی کوهی مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان گزارش عملکرد شش ماهه حسابرسی نشده این شرکت را مورد اشاره قرار داد.
وی در اشاره به برنامههای شرکت جهت خروج از زیاندهی و جبران زیان انباشته گفت: در فرآیند تولید شرکت به روش کوره بلند و نیاز به کک به عنوان انرژی، بخشی از نیاز شرکت از طریق واردات تامین میگردد.
در ادامه؛ با توجه به اختلاف بهای تمام شده کک تولیدی شرکت و کک وارداتی، بازسازی و راهاندازی واحد ۲ کک سازی با ظرفیت تولید ۵۵۰ هزار تن در سال در دستور کار قرار دارد.
همچنین؛ مطابق برآورد اولیه طی ۲ سال آینده این واحد به بهرهبرداری میرسد و با انجام این عملیات پیشبینی میگردد بهای تمام شده شرکت به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
کوهی خاطر نشان ساخت: پایین بودن حاشیه سود شرکت بطور عمده ناشی از تفاوت فرایند تولید (روش کوره بلندی) در مقایسه با سایر رقبا (روش احیا) است.
مدیرعامل “ذوب” گفت: شرکت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، تولید انواع تیرآهن بال پهن ، میلگردهای آلیاژی ، انواع ریل و شمش آلیاژی را در دستور کار خود قرار داده است.
شایان ذکر است؛ برای سال ۱۴۰۲ دست یابی به حداقل ۱۱ درصد فروش محصولات با ارزش افزوده بالا از نظر تناژ با توجه به تقاضای بازار برآورد میگردد.
وی ادامه داد: به دلیل عدم توازن در خطوط تولید شرکت دو پروژه بازسازی و راهاندازی کوره پاتیلی شماره ۱ و ۳ در بخش فولادسازی در راستای کاهش زمان تولید محصولات کیفی در دستور کار شرکت قرار دارد و برآورد میگردد تا پایان سال به بهرهبرداری برسد.
کوهی افزود: با راهاندازی کورههای پاتیلی توان تولید شمشهای آلیاژی و به تبع آن تولید محصولات با ارزش افزوده، بیشتر میگردد.
وی در خصوص افزایش سرمایه شرکت اعلام کرد: جهت اصلاح ساختار مالی، کاهش هزینههای مالی و تامین منابع مورد نیاز بخشی از پروژههای یاد شده، افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران پیشنهادی است که در صورت قبول سهامدار عمده، این موضوع نیز در دستور کار شرکت خواهد بود.
خروج از ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت
کوهی گفت: برنامه شرکت جهت خروج از ماده ۱۴۱ لایحه اصلاحی قانون تجارت افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییهای ثابت طبقه (زمین) است.
همچنین؛ در حال حاضر زمینهای شرکت در حال ارزیابی توسط کارشناسان رسمی دادگستری است.
دلایل تغییرات بیش از ۳۰ درصد سود عملیاتی
مدیرعامل ذوب اهن در خصوص سود عملیاتی دوره ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: تبدیل زیان عملیاتی ۶،۶۰۰ میلیارد ریالی در دوره ۶ ماهه سال ۱۴۰۱ به سود عملیاتی ۴۰۰۶۰ میلیارد ریالی در دوره ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ ناشی از رشد بیشتر درآمدهای عملیاتی در مقایسه با بهای تمام شده تولیدی شرکت طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۲ نسبته به دوره مشابه سال قبل است.
وی ادامه داد: رشد ۳۹ درصدی درآمدهای عملیاتی در مقایسه با رشد ۳۱ درصدی بهای تمام شده تولید و همچنین اقدامات اصلاحی شرکت نیز در دست اقدام است.
دلایل افزایش هزینههای عمومی اداری فروش و هزینه مالی
مدیرعامل ذوب آهن در خصوص هزینههای عمومی اداری و فروش در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل گفت: این شرکت افزایش ۵۳ درصدی معادل ۶،۴۷۹ میلیارد ریال داشته است.
در ادامه؛ این افزایش عمدتا ناشی از افزایش ۱۴۲ درصدی خدمات ارائه شده به بخشهای غیرتولیدی شرکت (معادل مبلغ ۱،۸۱۱ میلیارد ریال) بوده است.
همچنین؛ افزایش ۴۳ درصدی حقوق و دستمزد بخش اداری و فروش معادل مبلغ ۱،۴۸۹ میلیارد ریال و افزایش ۵۸ درصدی هزینههای حملونقل (معادل ۱،۳۷۹ میلیارد ریال) بوده است.
شایان ذکر است؛ آن بخش از هزینههای خدمات مراکز تولید و پشتیبانی تولید که به بخشهای غیرتولیدی شرکت ارائه میگردد از سرفصل بهای تمام شده تولید کسر و در سرفصل هزینههای عمومی اداری و فروش طبقهبندی میشود.
کوهی یادآور شد: هزینههای مالی در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش ۴۸ درصدی (معادل مبلغ میلیارد ریال) داشته است.
در ادامه؛ این افزایش عمدتا مربوط به تغییر نرخ تسهیلات در اواخر سال ۱۴۰۱ طبق تغییرات در بخشنامههای بانک مرکزی از ۱۸ به %۲۳ است. در ادامه، این امر منجر به افزایش قابل توجه هزینههای مالی شرکت در شش ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به شش ماهه مشابه سال گذشته گردید. (حدود ۲۷ درصد)
همچنین؛ بخشی از افزایش هزینههای مالی نیز ناشی از افزایش هزینههای کارمزد بانکی بوده است که به دلیل تاخیر در تسویه به موقع ضمانتنامههای تعهد پرداخت و اعتبارات اسنادی به نفع مشتریان شرکت بابت خرید مواد اولیه مورد نیاز ایجاد شده است.
وی تصریح کرد افزایش سایر درآمدهای عملیاتی و سایر درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش ۹۶ درصدی (معادل ۱۰۰۳۴ میلیارد ریال) داشته است.
کوهی ادامه داد: این کاهش عمدتا ناشی از تفاوت سود حاصل از تسعیر داراییهای ارزی به مبلغ ۱۰۰۵۶ میلیارد ریال بوده است. در ادامه؛ سایر درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی در ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش ۶۴ درصدی ( معادل ۵،۰۰۳ میلیارد ریال) داشته است .
براساس گفته های وی؛ این امر نیز عمدتا ناشی از تفاوت سود و زیان حاصل از فروش خدمات به مبلغ ۲،۰۱۴ میلیارد ریال و همچنین کاهش درآمد فروش حاصل از موجودی های مازاد به مبلغ ۳۲۹۲ میلیارد ریال بوده است.
تشریح برنامههای شرکت جهت تکمیل طرحهای توسعه
مهر و امضای گزارش تفسیری مدیریت و معرفی نماینده شرکت پویش بازرگان ذوب آهن
مدیرعامل “ذوب” گفت: گزارش تفسیری مدیریت پس از حسابرسی، مهر و امضا و مجددا منتشر خواهد شد.
همچنین؛ تاکنون نماینده جدید شرکت پویش بازرگان ذوب آهن اصفهان معرفی نشده است و در صورت معرفی ایشان، مراتب در اعلام خواهد شد.
گزارش تحلیل حساسیت
کوهی ادامه داد: برآورد سود ۱۲۶ ریالی هر سهم ابرازی در صفحه ۴۵ گزارش تفسیری صرفا مربوط به شش ماهه دوم ۱۴۰۲ است.
وی گفت: با احتساب زیان ۶۸ ریالی هر سهم در عملکرد شش ماهه اول، سود برآوردی هر سهم برای کل سال ۱۴۰۲ در مجموع ۵۸ ریال برآورد میگردد.
همچنین؛ در گزارش تفسیری ضمیمه صورتهای مالی ۳ ماه اول سال نیز سود برآوردی ۷۶ ریال به ازای هر سهم صرفا مربوط به ۹ ماهه پایان سال بوده است که با توجه به زیان ۱۵ ریالی هر سهم در عملکرد سه ماهه، سود برآوردی هر سهم برای کل سال ۱۴۰۲ در مجموع ۶۱ ریال برآورد شده بود.