فولاد مبارکه یکی از دستآوردهای پرخیر و برکت جمهوری اسلامی ایران
به گزارش روند بورس امروز: اردکانیان وزیر نیرو، پس از بازدید از پروژههای تصفیهخانۀ پساب در شرکت فولاد مبارکه و پروژههای انتقال پساب شهرستان مبارکه در جمع حاضران ضمن ابراز خرسندی از بهرهبرداری پروژۀ احداث شبکۀ جمعآوری، تصفیۀ فاضلاب و بازچرخانی آن در فرایند تولید فولاد مبارکه، گفت: از تلاش تمامی کارکنان فولاد مبارکه که […]
به گزارش روند بورس امروز: اردکانیان وزیر نیرو، پس از بازدید از پروژههای تصفیهخانۀ پساب در شرکت فولاد مبارکه و پروژههای انتقال پساب شهرستان مبارکه در جمع حاضران ضمن ابراز خرسندی از بهرهبرداری پروژۀ احداث شبکۀ جمعآوری، تصفیۀ فاضلاب و بازچرخانی آن در فرایند تولید فولاد مبارکه، گفت: از تلاش تمامی کارکنان فولاد مبارکه که چرخ بزرگترین کارخانۀ فولادسازی کشور را به گردش درمیآورند، قدردانی میکنم.
وزیر نیرو ادامه داد: خداوند در قرآن کریم فرموده است آب کافی برای بندگانش فرو میفرستد، اما آنچه باعث میشود خداوند این مایۀ حیات را از انسان دریغ کند مسلما رفتارما با آب است.
وی اضافه کرد: کشور ما در منطقۀ خشک و نیمهخشکی قرار گرفته، ولی بیتردید اگر از آب بهنحو صحیح استفاده کنیم، در بدترین شرایط نیز میتوانیم به آب پایدار دسترسی داشته باشیم.
وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر میزان مصرف آب شرب و بهداشتی کشور حدود ۵٫۶ میلیارد متر مکعب و میزان پساب تولیدی ۳٫۴ میلیارد مترمکعب است، افزود: پساب به شکل خام بههیچعنوان برای سفرههای آب زیرزمینی قابل استحصال نیست، ولی دانش و تکنولوژیِ امروز استفاده از پساب را امکانپذیر ساخته است. پساب یکی از مطمئنترین و پایدارترین منابع آبی برای صنعت مناطق خشک و کمآب است. بدیهی است که تا زمانی که مصرف شرب و بهداشتی وجود دارد، حجم زیادی از پساب میتواند پس از تصفیه در اختیار صنعت قرار گیرد؛ ازاینرو صنایع کشور میتوانند از پساب بهعنوان یک منبع پایدار در فرایند تولید خود استفاده کنند.
وزیر نیرو در همین خصوص گفت: خوشبختانه این هوشمندی در صنایع مختلف، از جمله در شرکت فولاد مبارکه وجود دارد؛ بنابراین بهدرستی در این امر بسیار مهم و حیاتی سرمایهگذاری کرده است. این تجربۀ موفق در شرکت فولاد مبارکه نوید آن را میدهد که در سایر مناطق و صنایع مشابه نیز بتوان با چنین سرمایهگذاریهایی به منابع آبی پایدار برای صنعت کشور دست یافت، بهویژه اینکه با اجرای چنین پروژههایی، شرایط زیستمحیطی نیز بهبود مییابد و همۀ این تلاشها شایستۀ قدردانی است.
وی گفت: به خاطر داشته باشیم رها نکردن فاضلاب در محیطزیست یکی از مهمترین دستاوردهای چنین پروژههایی است. پیشگیری از ورود پساب به محیط زیست و جلوگیری از به خطر افتادن سلامت و بهداشت عمومی و درنتیجه عدم تحمیل هزینههای درمانی به کشور قابلتقدیر است.
اردکانیان با اعلام قیمت تمامشدۀ تحویل آب به بخش کشاورزی و صنعت و مقایسه آن با قیمت تمامشدۀ پساب تصفیهشده، خاطرنشان کرد: اجرای این پروژهها فایدۀ بزرگ دیگری دارد که توجه ما را به قیمت تمامشدۀ آب جلب میکند. البته این به آن معنی نیست که کشاورزان بهای تمامشدۀ آب را بپردازند. بلکه این امر ما را به این نتیجه میرساند که با دانستن قیمت تمامشده و واقعی آب، در مسیری قرار میگیریم که تولید محصولات کشاورزی با ارزش افزودۀ بیشتری صورت گیرد و همچنین با اصلاح الگوی کشت، همین محصولات را با مصرف آب کمتری تولید کنیم.
وزیر نیرو ادامه داد: اگرچه فعالیتهای تعریفشده در وزارت نیرو حرکت کندی دارد، اما خوشبختانه در مسیر درست است.
دکتر اردکانیان خاطرنشان کرد: همانگونه که مدیرعامل فولاد مبارکه بهدرستی یادآور شد، همۀ ما در یک سنگر به سر میبریم و مسئلههای ما مربوط به همۀ ماست. این تفکر درستی است که امیدواریم با هوشمندی و همدلی بیشتر بتوانیم بر این مشکلات فائق آییم و بهرهوری را در کشور افزایش دهیم.
فولاد مبارکه همواره امید به جامعه تزریق کرده است
زهرا سعیدی، نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از زحمات شرکت فولاد مبارکه و شرکت آب و فاضلاب استان گفت: شرکت فولاد مبارکه، صنعتی عظیم و گسترده است که همواره در کشور حرفهای زیادی برای گفتن داشته و به جامعه امید تزریق کرده است.
وی با تأکید بر اینکه کارها باید برای رضای خداوند انجام شود، اظهار امیدواری کرد: اجرای شبکۀ جمعآوری تصفیه و بازچرخانی پساب در صنعت و تمامی اقدامات مجموعۀ وزارت نیرو، شرکت آب و فاضلاب و شرکت فولاد مبارکه به رضایتمندی هرچه بیشتر مردم شریف استان و خداوند منجر شود.
اقدام مشترک وزارت نیرو در بخش آب و فاضلاب و بیع متقابل با فولاد مبارکه مصداق بارز استفاده از توان داخلی است
دکتر رضایی، استاندار اصفهان نیز ضمن قدردانی از مدیرعامل فولاد مبارکه، با تأکید بر اهمیت بهکارگیری توان و ظرفیتهای داخلی، تصریح کرد: اگر بخواهیم به توسعۀ پایدار دست یابیم، راهکاری به غیر از استفاده از ظرفیتهای داخلی و چنین اقداماتی نداریم. در شرایط سخت تحریم که دشمن ناجوانمردانه قصد ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را دارد، بدیهی است آن دسته از مدیرانی که صرفا چشم امید به کمک و بودجۀ دولت دوختهاند، توفیق و دستاورد چندانی نخواهند داشت.
وی ظرفیتهای قانونی، از جمله تبصرۀ ۱۹ را مصداق بارز ظرفیتهای داخلی دانست و گفت: اقدام مشترک وزارت نیرو در بخش آب و فاضلاب و بیع متقابل با فولاد مبارکه مصداق بارز استفاده از توان داخلی است.
استاندار اصفهان ضمن قدردانی از اقدامات فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه می تواند در ادامۀ این روند موفقیتآمیز با سرمایهگذاریهای هدفمند در بخش استفاده از انرژی خورشیدی نیز تحقیقات و اقدامات عاجلی انجام دهد. البته باتوجهبه مدیریت مدبرانۀ مدیرعامل فولاد مبارکه دستیابی به این موفقیت نیز دور از دسترس نیست.
میزان مصرف آب ۲.۷ متر مکعب بر تنی تولید در فولاد مبارکه
در بخش نخست این مراسم، مهندس عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه نتیجۀ سرمایهگذاری هوشمندانۀ جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس و پس از آن است.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه در حال حاضر حدود ۵۰ درصد فولاد کشور را تولید میکند، گفت: گسترۀ فولاد مبارکه امروز سراسر میهن اسلامی را دربرگرفته و محصولات این شرکت با هدف تأمین بازار داخل به تمامی صنایع پاییندست تحویل داده میشود.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: خوشبختانه در شرکت فولاد مبارکه شعار «از سنگ تا رنگ» بهطور کامل به عرصۀ عمل درآمده است؛ بهنحویکه کنسانترۀ سنگآهن در این شرکت به گندله و پس از آن، به آهن اسفنجی و در ادامه به فولاد مذاب و سرانجام به انواع ورقهای فولادی تبدیل میشود. این مهم ارزش افزودۀ زیادی برای کشور به ارمغان میآورد.
وی شرکت فولاد مبارکه را دومین شرکت بورسی بزرگ کشور خواند و گفت: این شرکت با شفافیت کامل در صورتحسابهای خود سالانه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات قانونی به دولت پرداخت میکند.
عظیمیان با اشاره به محدودیتهای موجود در مسیر تولید، بهویژه در حوزۀ آب، تصریح کرد: دیدگاه فولاد مبارکه در حوزۀ تأمین آب و سایر اقلام موردنیاز خود بههیچعنوان بخشینگرانه نیست و در این خصوص همواره با رویکردهای جمهوری اسلامی ایران مسئولانه همراهی کرده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه تولید فولاد مبارکه در سال ۱۳۸۰ را به میزان ۳ میلیون تن در سال اعلام کرد و افزود: برای این میزان تولید در سال مذکور حدود ۱۷ میلیون مترمکعب آب مصرف میشد؛ اما خوشبختانه در حال حاضر، با اجرای پروژههای متعدد، تولید شرکت به بیش از دو برابر یعنی حدود ۶.۲ میلیون تن افزایش یافت، درحالیکه میزان مصرف آب با اجرای طرحها و پروژههای مختلف نهتنها افزایش نیافته، بلکه روند کاهشی داشته است.
عظیمیان از سرمایهگذاری قابل توجه فولاد مبارکه در حوزۀ تصفیهخانه و بازچرخانی آب در شرکت فولاد مبارکه خبر داد و تصریح کرد: این شرکت با همکاری شرکت آبفای استان پروژۀ جمعآوری و ایجاد شبکۀ تصفیه و پساب در شهرستانهای لنجان و مبارکه را در دستور کار خود قرار داد و خوشبختانه بسیاری از این طرحها با پیشرفتهای بسیار خوب آماده بهرهبرداری شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه در نتیجۀ اجرای این پروژهها اکنون میزان مصرف آب در فولاد مبارکه ۲.۷ مترمکعب به ازای هر تن تولید است، خاطرنشان کرد: اکنون میزان مصرف آب در فولاد مبارکه به یک الگوی جهانی مبدل شده و در مقایسه با سایر تولیدکنندگان فولاد دنیا بینظیر است.
سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه در پروژۀ کوهرنگ ۳ بهمنظور تأمین آب پایدار استان یکی دیگر از محورهای سخنان مهندس عظیمیان بود.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی خود بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان نیز به کشاورزان پرداخت کرده است تا آنان بتوانند با اجرای طرحهای اصلاحی، بخشی از مشکلات معیشتی و کاری خود را رفع کنند.
عظیمیان با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه همواره از بخشینگری پرهیز کرده و دغدغههای مردم را دغدغۀ خود دانسته است، خاطرنشان کرد: مدیران و کارکنان فولاد مبارکه حسبِ دستور مؤکد مسئولان کشور، همواره تلاش کردهاند تا در هر شرایطی چرخ تولید شرکت را در گردش نگه دارند و خوشبختانه، با تلاشهای بهعملآمده در شرایط سخت تحریم، این مأموریت بهخوبی انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح ایجاد شبکۀ فاضلاب در شهرستانهای مجاور شرکت دقیقا در راستای تهعد به مسئولیتهای اجتماعی شرکت فولاد مبارکه صورت گرفته است؛ چراکه با جمعآوری پسابهای شهری از ورود آنها به چرخۀ محیطزیست جلوگیری میشود؛ ضمن اینکه برداشت آب خام شرکت به رغم افزایش تولید، ۸۴ درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار امیدواری کرد که همکاری فزایندۀ دولت و مدیریت شرکت فولاد مبارکه به رفاه هرچه بیشتر جامعه و سربلندی بیشازپیش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران منجر شود.
پس از انعقاد قرارداد بیع متقابل با فولاد مبارکه در طی چهار سال (از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷) ۳۳۴ کیلومتر لولهگذاری انجام شده است
در ادامۀ این مراسم مهندس امینی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان نیز پروژۀ جمعآوری تصفیه و انتقال پساب شهرستانهای مبارکه و لنجان به شرکت فولاد مبارکه را یکی از پروژههای بسیار کارآمدی دانست که تاکنون در شرکت آبفا اجرا شده است و با تأکید بر اینکه ورود پساب به حوزۀ زایندهرود و محیطزیست یکی از بزرگترین معضلات زیستمحیطی استان شده بود؛ گفت: با اجرای این پروژه بخشی از آب موردنیاز صنعت تأمین میگردد و مهمتر از آن از سرریز پسابها و فاضلابهای شهری به محیطزیست و بهویژه به حوزۀ زایندهرود جلوگیری میشود.
وی در ادامۀ سخنان خود تصریح کرد: از آنجا که در وزارت نیرو سازگاری با کمآبی، یک راهبرد معرفی شده است، از سال ۱۳۹۲ جمعآوری و تصفیۀ پساب ۹ شهر در قالب قرارداد بیع متقابل با شرکت فولاد مبارکه در دستور کار قرار گرفت و میتوان این طرح را یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین طرحهای اجراشده قلمداد کرد.
امینی با اشاره به این مطلب که احداث برخی از این شبکهها از سال ۱۳۶۲ شروع شده بود و بیش از ۳۰ سال بود که با حرکت بسیار کند پیش میرفت، گفت: خوشبختانه شرایطی فراهم شد که با همکاری فولاد مبارکه و در بازۀ زمانی بسیار کوتاهی بتوانیم این پروژهها را به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان با تأکید بر اینکه در مجموع ۱۷۸۰ میلیارد تومان از بخش خصوصی در جهت توسعۀ اهداف وزارت نیرو تزریق منابع مالی صورت گرفته است، اظهار داشت: یکی از اهداف این پروژهها که در شهرستان مبارکه و لنجان صورت گرفته این است که در مجموع حدود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه پساب از چهار شهر در قالب یک قرارداد حدود ۳۰۰ میلیارد تومانی به شرکت فولاد مبارکه منتقل شود؛ به این معنا که با بیش از ۵۰۰ کیلومتر لولهگذاری و احداث ایستگاههای پمپاژی که یا به بهرهبرداری رسیده یا در حال اجرا هستند، در فاز اول، ۷۰ لیتر بر ثانیه پساب شهری صرفا از شهرهای مبارکه و همچنین از شهرستان لنجان که دو سال پیش بخشی از آن به بهرهبرداری رسید، تحویل گردد.
وی خاطرنشان کرد: نکتۀ حائز اهمیت دیگر این است که از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۹۲ کل لولهگذاری صورتگرفته با اعتبارات دولتی ۷۰ کیلومتر بوده است؛ به عبارتی، میانگین لولهگذاری در سال ۳.۷ کیلومتر بوده است. این میزان پس از انعقاد قرارداد بیع متقابل با فولاد مبارکه، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷ طی چهار سال، ۳۳۴ کیلومتر بوده است؛ یعنی بهطور متوسط در هر سال ۶۶ کیلومتر لولهگذاری انجام شده و سرعت کار ۱۸ برابر افزایش یافته است؛ به عبارت دیگر، حدود ۱۹ سال فقط ۷۰ کیلومتر لولهگذاری انجام شده بود و طی چهار سال پس از انعقاد قرارداد با فولاد مبارکه ۳۳۴ کیلومتر لولهگذاری شد. در شهرستان لنجان نیز که بخشی از پساب آن در شرکت فولاد مبارکه استفاده میشود، با اعتبارات دولتی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۲ فقط ۹۵ کیلومتر لولهگذاری شده بود، ولی از سال ۱۳۹۳ تا سال ۱۳۹۷ که این قرارداد با فولاد مبارکه منعقد شده است، حدود ۲۵۵ کیلومتر لولهگذاری فاضلاب انجام شده است. این در حالی است که یک تصفیهخانه نیز بهمنظور تصفیۀ پسابهای شهری سده و ورنامخواست احداث گردیده است.
امینی با تأکید بر اینکه دولت و وزارت نیرو بهطور قطع توان اجرای این پروژۀ عظیم را در بازۀ زمانی چهار سال نداشتند، تصریح کرد: جای خرسندی است که با همکاری بخش خصوصی، از این پس در این شهرستانها بهجای ورود فاضلاب به رودخانه و محیطزیست، پساب تصفیهشده به مدد گردش چرخ صنعت آمده و دیگر شاهد بروز مشکلات در این زمینه نخواهیم بود.