لزوم رفع محدودیتهای بازار توافقی برای رشد بازار سرمایه
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که رفع محدودیتهای بازار توافقی می تواند به رشد و توسعه بازار سرمایه کمک کند.
جواد عباسی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز؛ از بازار توافقی به عنوان بازاری نام برد که بازیابی سرمایههای سهامداران خردی میشود که به واسطه اخراج شرکتها بلاتکلیف مانده بود.
وی با بیان اینکه این بازار همچنین منبع درآمدی برای فرابورس خواهد بود، از انجام معاملات به صورت عمده در بازار توافقی به عنوان محدودیتی نام برد که به نفع سهامدارن عمده است.
وی ادامه داد: در این بازار شرکتهای اخراجی با وضعیت نامشخص که سهام آنها قابل معامله نیست، راه مییابند.
وی معتقد است که اگرچه هنوز روال کاری بازار توافقی مبهم است و انجام معاملات به صورت بلوکی، محدودیتی برای این بازار ایجاد کرده است، اما با رفع ابهامات آن، این بازار به سرعت به یک وضعیت مطلوب خواهد رسید و منجر به رشد بازار سرمایه خواهد شد.
عباسی که فلسفه شکلگیری بازار پایه را همان بازار توافقی میدانست، به وجود بازار توافقی در گذشته اشاره کرد که با بسته شدن بازار توافقی، بازار پایه به وجود آمد.
وی با بیان اینکه به واسطه وجود بازار توافقی، دیگر شاهد اخراج شرکتها از بازار سرمایه نخواهیم بود، اخراج شرکتها از بازار سرمایه را اقدامی نادرست توصیف کرد که با اخراج شرکتها سهامداران این شرکتها بلا تکلیف شده و سرمایههای آنها بلوکه میشود.
شیرینی بازار توافقی به کام شرکتهای تازه تاسیس
این گزارش میافزاید: از سوی دیگر علی مهرپور فعال بازار سرمایه نظر دیگری نسبت به بازار توافقی دارد. وی در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز معتقد است که بازار توافقی تنها برای شرکتهای تازه تاسیس کارآیی خواهد داشت. و برای سایر شرکتها از تاثیر چندانی برخوردار نخواهد بود.
وی در ادامه به ارزش دارایی های شرکت های حاضر در بازار سرمایه اشاره کرد: رشد این ارزش دارایی ها منجر به رشد بازار سرمایه شده است.
مهرپور آنچه که منجر به رشد بازار سرمایه میشود را ارزش جایگزینی داراییهای بنگاهها اعلام کرد و یادآور شد: آنچه که در سال ۱۳۹۸ منجر به رشد بازار سرمایه شد قوانین تجدید ارزیابی داراییها بود.
بر این اساس وی از مسوولان بازار سرمایه خواست که در صدور مجوز درخواست افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها با شرکتها همکاری بیشتری داشته باشند.