بودن خودرو به صورت دائمی در بورس منطقی نیست! چرا؟
بازار سرمایه همچنان در وضعیت نوسانی به سر برده و هنوز به روند مطلوب خود بازنگشته و بر مدار ابهام میچرخد. اینکه چه وضعیتی برای بازار پیش بینی شود دغدغه بسیاری از سهامداران است و گویی اقدامات حمایتی هنوز نتوانسته لبخند را به لبان بازار برگرداند.
به گزارش بورس امروز؛ علی جهدی مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری غدیر در خصوص بازار سرمایه این روزها گفت: بازار سرمایه در این مدت درگیر روند اصلاح بوده که عامل عمده آن سیاستهای اخیر دولت در سطح کلان میباشد.جهدی عنوان کرد: این عوامل در نهایت منجر به عدم اعتماد سهامداران و مردد بودن آنها در بازار شده و میل و رغبت سهامداران را برای ماندن در بازار کاهش یافته است.
وی افزود: بعد از سال ۹۹ و ریزش بزرگ بازار در این سال، برگرداندن اعتماد به سهامداران کاری بس دشوار بود؛ اقدامات خوبی برای برگشت اعتمادها در دو سال اخیر انجام شد؛ اما با اقدامات چند ماه اخیر تمام تلاشها بینتیجه ماند و دوباره سم بی اعتمادی به بازار تزریق شد.
وی تاکید داشت: حجم و ارزش معاملات در اوایل امسال روبه افزایش بوده و ارزش معاملات روزانه توانست بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان را نیز تجربه کند؛ اما در این مدت ارزش معاملات به کمتر از ۵ هزار میلیارد تومان رسیده و روند نزولی ارزش معاملات روزانه سبب خروج پول توسط سهامداران حقیقی شد. بودن خودرو به صورت دائمی در بورس منطقی نیست.
مصائب ماندن خودرو در بورس
این کارشناس بازار سرمایه تاکید داشت: در هفته اخیر بازار با افزایش حجم معاملات روبرو بود و وجود اخبار مثبت مانند برگشت خودرو به بورس کالا سبب بالا رفتن ارزش معاملات بازار شد.وی در خصوص بازگشت خودرو به بورس کالا افزود: نمی توان اقتصاد ایران را با اقتصادهای بزرگ دنیا مقایسه کنیم، شرایط خودرو سازها در ایران با دیگر کشورها متفات است زیرا تورم ایران با کشورهای دیگر قابل مقایسه نبوده و خودرو از کالای مصرفی به کالای سرمایه گذاری تبدیل شده است.
جهدی عقیده داشت: حضور خودرو در بورس برای کوتاه مدت می تواند مشکل گشا باشد، تا عرضه های که توسط خودرو سازها انجام می شود با قیمت های منصفانه جوابگوی تقاضای واقعی و مصرفی جامعه باشد و از این طریق تقاضای واقعی در بورس کالا شناسایی شود.
جهدی در ادامه افزود: دلیل این کنترل و تقاضای واقعی در بورس کالا به دلیل قیمت های منصفانه ای آن بوده که سبب از بین رفتن سفته بازی خواهد شد که در کل می توان گفت بورس کالا برای مدت کوتاهی میتواند مکان خوبی برای عرضه کالا باشد.
تاثیر واردات خودرو بر تنظیم قیمت خودرو
وی در خصوص تاثیر واردات خودرو بر تنظیم قیمت خودرو گفت: واردات خودرو در چند سال اخیر متوقف شده است، به نظر می رسد با از سرگیری واردات مجدد خودرو به کشور، دیگر نیازی به عرضه خودرو در بورس کالا نیست و همچون سال¬های قبل متقاضیان خودرو، می¬توان خودروها را به صورت لیزینگ از خودروسازیها دریافت نمایند. قیمت گاز صادراتی ارزانتر از نرخ خوراک پتروشیمیهای داخلی است.
جهدی در خصوص نرخ خوراک اظهار داشت: قیمت گاز صادراتی کمتر از قیمتی است که دولت برای شرکتها در نظر گرفته است و با افزایش نرخ خوراک، شرکت های متانولی در صورت کاهش قیمت جهانی محصولات پتروشیمی، در معرض زیاندهی بالایی قرار خواهند گرفت.وی ادامه داد: کسری بودجه دولت بلای جان شرکت های بورسی بخصوص پتروشیمیها شده و تا زمانی که کسری بودجه رفع نشود مشکلات بر مدار خود برای پتروشیمیها و حتی سایر شرکت های بزرگ بازار سرمایه باقی خواهند ماند.
ضرورت تقویت نیروگاهها
وی در خصوص ضعفهای ساختاری در بخش انرژی گفت: قیمت گذاریهای دستوری زمینه ضرر و زیان شرکتها بخصوص نیروگاه ها را فراهم کرده و منجر به تضعیف بیش از پیش این صنایع شده است.
وی ادامه داد: کمبود برق مورد نیاز برای مصرف صنعتی و خانگی نشان دهنده عدم وجود سرمایهگذار در بخش انرژی است و دولت جوابی برای این اجحاف ندارد!شفافیت.
سوخت بازار سرمایه
جهدی در خصوص نقش اعضا شورای عالی بورس جهت فعال بودن بازار سرمایه اعلام کرد : سوخت بازار سرمایه شفافیت است؛ اگر اعضا شورای عالی بورس به منظور رفع ابهامات در بازار سرمایه اقدامی عملی انجام دهد بازگشت اعتماد به بازار تسریع خواهد شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر بازار سرمایه در حالت ابهام به سر می برد و حجم معاملات به شدت کاهش یافته است، در صورتی که در روزهای آتی از حجم اخبار منفی کاسته شود و حمایت جدی تری از بازار سرمایه صورت گیرد میتوانیم بازار مثبتی را برای روز های آتی انتظار داشته باشیم.