در مجمع “فولاد” چه گذشت؟/کسب سود ۱۰ هزار میلیاردی با راهاندازی دو ابر پروژه “فولاد”
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه اصفهان با حضور ۷۷.۱۶ درصدی سهامداران برگزار شد. محمد یاسر طیبنیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته سال ویژهای برای صنعت فولاد بود گفت: صنعت فولاد در سال گذشته با یک رکود جهانی مواجه شد که این شرکت را […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه اصفهان با حضور ۷۷.۱۶ درصدی سهامداران برگزار شد.
محمد یاسر طیبنیا مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته سال ویژهای برای صنعت فولاد بود گفت: صنعت فولاد در سال گذشته با یک رکود جهانی مواجه شد که این شرکت را بر این استراتژی وموجود استفاده حداکثری را ببرد.
وی افزود: این شرکت توانست در بیش از ۶۱ درصد تولیدات رکورد برجای بگذارد و همچنین توانست از مرز ۱۰.۲ میلیون تن تولید فولاد خام عبور کند.
وی تاکید کرد: در مقایسه با سال گذشته در تمام واحدهای تولیدی افزایش تولید را تجربه کرده بودیم؛ این در حالی است که قیمتهای جهانی بشدت کاهشی بود و موانع تولید کماکان بر جای خود باقی مانده بودند.
تولید بیش از ۱۱ میلیون تن انواع محصصولات هدف تولید در سال جاری
طیبنیا تاکید کرد: هدف گذاری شرکت بعد از بهرهبرداری از واحد سفید دشت در سال جاری، دستیابی به ظرفیت ۱۱.۱ میلیون تن است.
مدیر عامل تصریح کرد: از پروژههای اصلی شرکت در سال جاری همچنین میتوان به پروژه سیکل ترکیبی و نورد گرم ۲ اشاره کرد. انتظار میرود تا ماه آینده این نیروگاه نیز را در مدار تولید داشته باشیم.
طیبنیا افزود: حدود ۵ میلیارد دلار پروژه توسعهای در دست اجرای شرکت فولاد مبارکه است؛ در حال حاضر این شرکت ۵۷ همت و ۳.۶ یورو در بخش ارزی، سرمایهگذاری انجام شده پروژهها است.
سال گذشته ۱۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری “فولاد”
وی با اشاره به میزان سرمایهگذاریها در سال گذشته اظهار داشت: سال گذشته ۱۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این شرکت انجام شد. امسال نیز باید با سرعت بیشتری به طرحها پول تزریق کرده و سرعت توسعه را افزایش دهیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده این شرکت گفت: دستیابی به ۵۵ میلیون تن ذخایر قطعی سنگ آهن به صورت مشارکت، ۲۵ میلیون تن به صورت ملکی و همچنین اتمام فاز اکتشافی۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن ماده معدنی و باطله و ۶۲۰ هزار تن سنگ آهن، بخشی از اقدامات انجام شده فولاد مبارکه در حوزه معدن است.
وی ادامه داد: تامین ۲۵۰ هزار تن سنگ آهن با واسطه شرکتهای گروه، انجام بیش از ۴۶ هزار متر حفاری استخراجی، تامین انرژی و ایجاد زیرساخت برای چهار معدن ملکی گروه و تامین یک میلیون و ۷۰۰هزار تن کنسانتری تبدیلی از دیگر اقدامات انجام شده فولاد در بخش معدن خوانده شد.
مشارکت در احداث پروژه گندلهسازی ۸۰۰هزار تنی فولاد کاوان
وی در خصوص مشارکت در احداث پروژه گندلهسازی ۸۰۰هزار تنی فولاد کاوان گفت: خرید و تملک مجموعه معدنی سنگ آهن نرم آفتاب، تجهیز کارگاه و آغاز فعالیت استخراج معدن آهن روباز شماره ۳ ساغند و آغاز فعالیت استخراج از معدن پلاسری حدید ۲ در منطقه سنگان دیگر اقدامات انجام شده فولاد است.
تا دوسال آینده برداشت آب از رودخانه به صفر خواهد رسید
طیب نیا با اشاره به اینکه برداشت شرکت از آب رودخانه ۱۴ میلیون متر مکعب است افزود: مصرف آب شرکت از پساب فاضلاب است و تا دو سال آینده برداشت از رودخانه به صفر خواهد رسید.
وی با اشار به تاثیرات قطعی گاز و برق بر این شرکت گفت: در سه سال گذشته، قیمت برق ۸ برابر و قیمت گاز، ۸.۸ برابر شده است. امسال هر متر مکعب گاز ۴هزار تومان برای شرکت محاسبه شد و مشخص نیست در آینده به چه صورت خواهد بود.
ضرر حدود ۱۳ میلیاردی شرکت از محل قطعی انرژی
طیبنیا تصریح کرد: درآمد از دست رفته شرکت ناشی از قطع گاز و برق، حدود ۱۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است. کاهش درآمد ناشی از کاهش تولید کلاف گرم نیز ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
مدیر عامل فولاد مبارکه با اشاره به وضعیت صادرات گفت: با توجه به توقف ۴ ماهه صادرات در سال گذشته، در ۸ ماه باقیمانده این عقبماندگی جبران شد.
وی افزود: در قیمت فروش علیرغم تورم، ۱ درصد کاهش قیمت تجربه داشت، اما درآمد افزایش یافت؛ درآمدهای عملیاتی هم رشد ۱۰ درصدی داشت، اما سود خالص ۱۵ همت کاهش یافت.
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ادامه گفت: عدم دستیابی به برنامه توسعه زیرساخت کشور در حوزه ریل جاده و اسکله جهت تحقق برنامه چشم انداز فولاد، چالش دیگر این شرکت است. برای مرتفع ساختن این مسئله سال گذشته ۵۰ لوکوموتیو و امسال نیز ۸۰ لوکوموتیو دیگر خریداری شده است، تا در حمل ماده اولیه مشکل به وجود نیاید.
نیاز شرکت به ۵۵ همت سرمایه برای سرمایهگذاریهای جدید
وی در خصوص چالش تامین نقدینگی در این شرکت گفت: باید برای پروژههای خود ۵۵ همت سرمایهگذاری انجام دهیم و شرکت برای این منظور به کمک سهامداران نیازمند است.
وی با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه تکمیل پروژه ها گفت: در پروژه نورد گرم که اساسیترین پروژه کشور است، نتوانستیم مشکل تخصیص ارز را رفع تعهد نماییم. پروژه ۶ ساله است، اما بانک مرکزی انتظار دارد ۶ ماهه رفع تعهد کنیم. این پروژه در حال حاضر ۱۳ تا ۱۴ درصد پیشرفت داشته است.
طیبنیا افزود: ارزش پروژه نورد سرد کمتر از نورد گرم نیست و برای بینیازی کشور از محصولات عریض است. هدف ما این است که امسال این پروژه را در مدار قرار دهیم.
مدیرعامل “فولاد” درخصوص خرید ومعادن افزود: نگاه ما به ومعادن استراتژیک است و در حال همسو کردن و اصلاح استراتژیهای ومعادن هستیم. این نگاه باید بلند مدت باشد.
کسب سود ۱۰ هزار میلیاردی با راهاندازی دو ابر پروژه “فولاد”
وی در خصوص احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۱۴ مگاواتی و نورد گرم ۲ گفت: این دو ابر پروژه هستند که به سرعت زیادی در حال تکمیل آنها هستیم؛ راهاندازی این پروژهها، سود ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای فولاد مبارکه به همراه خواهد داشت. اگرچه با مشکلاتی همچون تخصیص ارز و رفع تعهد ارزی در پروژه نورد گرم ۲ مواجه هستیم، اما امیدواریم این چالشها با همکاری دولت مرتفع شود.
وی در خصوص پروندهای مالیاتی سال گذشته شرکت گفت: این پرونده بسته شده است. لازم به ذکر است گزارش حسابرسی صورتهای مالی بعد از ۶ سال بدون بند شرط است.
واردات سنگ از افغانستان در دست پیگیری است
مدیر عامل “فولاد” با اشاره به واردات سنگ از سایر کشورها گفت: واردات سنگ از افغانستان به صورت جدی در حال پیگیری است و از سال گذشته دو معدن را در حال بررسی داریم، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.
وی تاکید کرد: در صورت حمایت سهامداران، تا پایان سال فاز اول پروژه انتقال آب از دریای عمان به شهر اصفهان افتتاح خواهد شد.
طیبنیا افزود: در صورت بهرهبرداری از این پروژه ۷۰ میلیون متر مکعب آب به اصفهان خواهد رسید و بحث کم آبی و خشکسالی اصفهان حل خواهد شد که به نوعی کمک به رودخانه زاینده رود است.
وی با اشاره به اینکه ۱۴ محصول جدید به چرخه تولید این شرکت افزوده شده است گفت: اگر این روند فعلی ادامه داشته باشد، محصولاتی تولید خواهد شد که ارزش آنها به ۵ هزار دلار خواهد رسید.
در پایان مجمع فولاد مبارکه اصفهان به ازای هر سهم ۵۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.