شکاف عمیق قیمت کامودیتیها در ایران با بازارهای جهانی
محمد علی احمد زاد اصل مدیر عامل سرمایه گذاری اهتمام ایرانیان در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: کاهش شدید قیمت ها تنها یک احتمال و پیش بینی است و با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور نمی توان کاهش قیمتی فاحشی را در کوتاه مدت متصور شد. وی اظهار داشت: در حال حاضر هم […]
محمد علی احمد زاد اصل مدیر عامل سرمایه گذاری اهتمام ایرانیان در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: کاهش شدید قیمت ها تنها یک احتمال و پیش بینی است و با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور نمی توان کاهش قیمتی فاحشی را در کوتاه مدت متصور شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر هم علیرغم کاهش سطح عمومی قیمتها در بازارهای جهانی سطح عمومی قیمت ها در کشور نسبت به قیمت جهانی افت کمتری داشته است.
در ادامه؛ این در حالی است که در روند صعودی قیمت جهانی، بازار ایران عکس این قضیه را تجربه کرده و با رشد بیشتری همراه بوده است.
وی گفت: اقلام کامودیتی به صورت خاص، خودرو، اقلام مصرفی ومواد اولیه کارخانجات با روند رو به رشد بیشتری همراه بودند. اما همین اقلام در بازار ایران روند رشد قیمتی کمتری را نسبت به قیمت جهانی تجربه نمود.
احمد زاد تاکید کرد: در بازار های جهانی اقلام پتروشیمی و یا متانول از ۴۰۰ دلار به ۲۰۰ دلار تنزل داشته است. اوره نیز از ارزش ۹۴۰ دلار به زیر ۴۰۰ دلار رسیده است اما بازار کشور با این تغییرات قیمتی همراه نبوده است؛ چراکه کشور با شکافهای عمیق اقتصادی دست به گریبان است و با همین نگاه اجمالی می توان نتیجه گرفت که احتمال کاهش قیمت در سطح عمومی برای سال جاری توهمی بیش نیست.
جذابیت نرخ بهره بانکها
مدیر عامل سرمایه گذاری اهتمام ایرانیان با اشارهب به اهمیت جذب سپرده در بانکها گفت: رقابت بین بانک ها امری است که هر ساله وجود داشته است و مشتریان نرخ بالای بهره را پذیرفته اند. با توجه به تورم بالای ۵۸ درصد کاملا منطقی است که نرخ سپرده همچنان جذابیت داشته باشد.
احمد زاد خاطر نشان ساخت: بانک ها اعدادی را در قالب عقود مشارکتی ارائه می دهند تا بدین وسیله بتوانند منابع را با قیمت های بالا به بازار عرضه نمایند.
در ادامه؛ همین امر این امکان را فراهم می کند که هم خلا خود بانک برطرف گردد و هم تقاضای بازار مرتفع شود. این مهم باید در نظر گرفته شود،تا زمانی که تورم این بازار افت نداشته باشد وضعیت ادامه دار خواهد بود.
وی خاطر نشان ساخت: برای رسیدن به اقتصاد واقعی فاصله زیادی وجود دارد ونمی توان کتمان کرد که بازار با واقعیت های اقتصادی سروکار دارد .
احمد زاد اذعان کرد: منظور از واقعیت اقتصادی ثبات و تعادل در حوزه اقتصادی است . اگر که بازار در مسیر تعادل و ثبات در سیاست های اقتصادی که شامل نرخ بهره و پایه پولی است حرکت نداشته باشد امکان ارزیابی بازار هم وجود ندارد .
وی تصریح کرد: بازار به قابلیتی که شایسته آن است دست پیدا نکرده است و تنها با اعتماد سازی می توان به این موقعیت دسترسی پیدا کرد.