انتفاع دولت از بورس زمینه ساز مشکلات ساختاری بازار
بهروز شهدایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، در خصوص ریزش سنگین حاکم بر بازار گفت: بازار هنوز نتوانسته موقعیت خود را برای رشد پایدار پیدا نماید. وی افزود: ممکن است روند بازار به صورت زمانی ادامه دار باشد ولی بعید است شاهد ریزش بیشتری در بازار باشی. با توجه به پارامترهای […]
بهروز شهدایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز، در خصوص ریزش سنگین حاکم بر بازار گفت: بازار هنوز نتوانسته موقعیت خود را برای رشد پایدار پیدا نماید.
وی افزود: ممکن است روند بازار به صورت زمانی ادامه دار باشد ولی بعید است شاهد ریزش بیشتری در بازار باشی. با توجه به پارامترهای سیاسی و اقتصادی که امروز در بازار فعال است این روند بیشتر نخواهد شد ولی احتمال رشد نیز بعید است. این اصلاح زمانی است که در بازار اتفاق می افتد. و این نافی پتانسیل های بازار نیست.
وی در ادامه گفت: حجم معاملات کاهش پیدا کرده بعد از ریزش سنگین اردیبهشت ماه اما هنوز به منطقه بحرانی نرسیده است. و همچنان حجم قابل قبول است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بازار در روندی خنثی سپری می شود و در صورتی که خبرهای خوبی به بازار منتقل شود محرک افزایش حجم معاملات نیز به وجود خواهد آمد.
قیمت گذاری دستوری دولت آفت اصلی بازار سرمایه
شهدایی تاکید کرد: وظیفه بازار سرمایه جمع کردن پول های خرد و هدایت آن به سمت فرآیند تولید و تجارت است. دولت در این میان وظیفه دارد بازار سرمایه را در کانال خود قرار دهد تا از مسیر خارج نشود. تنها سیاستگذاری های درست این مهم را فراهم نماید.
وی افرود: اما اگر سیاستگذاری به شکلی نباشد که این روند را حفظ کند و دستورات در راستای حفظ اصالت بازار پیش نرود قطعا بازار و سهامداران منتفع نخواهند بود.
وی تصریح کرد: قیمت گذاری دستوری دولت آفت اصلی بازار سرمایه است و اصلی ترین عامل علیه آن است.
شهدایی گفت: دولت باید دخل و خرج خود را از محل درست و علمی خود کسب نماید.
وی ادامه داد: دولت باید از طریق مالیات یا هر روش دیگری بودجه خود را تامین نماید و حضور او در نهایت بازار را از مسیر خود خارج میکند.
وی با اشاره به منفی شدن بخش عمده بازار پتروشیمی ها در هفتههای اخیر تاکید کرد: در صورتی که پیکان افزایش نرخ خوراک از روی پتروشیمیها برداشته شود میتوان به مثبت شدن روند معاملات این واحدها در بورس امیدوار شد.
شهدایی با اشاره به تاثیر صنعت خودرو بر بازار بورس گفت: خودروییها نیز جزء صنایع پیشران در بورس هستند اما در حال حاضر بازار پتروشیمیها میتوانند بهتر این نقش را ایفا کنند.
وی با اشاره به صنایع کامودیتی محور تصریح کرد: بازار بورس در حوزه صنایع کامودیتی محور در ایران پتانسیل خوبی دارد و این حوزه میتواند در صورت تقویت روند بازار را تغییر دهند.
سهامدارن سرمایههای دلاری خریداری کنند
وی افزود: علیرغم کاهش قیمت کامودیتیها در دنیا، با توجه به کاهش ارزش پول کشورمان، این شرکتها می توانند کاهش و افت قیمتها را جبران کنند و در عین حال صنعت کالاهای غیر فلزی خصوصا سیمانیها نیز خوب بوده و ارزشمند است.
این کارشناس بازار سرمایه سرمایه گذاری در حوزه دلاری را در شرایط فعلی بازار بهینه دانست و گفت: بدهی است سرمایه گذاری بر روی سهامهای دلاری موقعیت بهتری خواهد داشت و بهتر است بازار به سمت سرمایهگذاری هایی از این دست برود.