در مجمع “کچاد” تصویب شد؛ تقسیم ۷۵ درصدی سود
به گزارش بورس امروز، صبح امروز، مجمع عادی سالیانه شرکت صنعتی و معدنی چادرملو با هدف حسابرسی صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ در سالن تلاش یزد برگزار شد. این مجمع با حضور ۸۷ درصد سهامداران، نمایندگان سهامداران حقوقی، اعضای هیئت مدیره شرکت، نماینده سازمان بورس و نمایندگان حسابرس قانونی برگزار شد. در این […]
به گزارش بورس امروز، صبح امروز، مجمع عادی سالیانه شرکت صنعتی و معدنی چادرملو با هدف حسابرسی صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ در سالن تلاش یزد برگزار شد. این مجمع با حضور ۸۷ درصد سهامداران، نمایندگان سهامداران حقوقی، اعضای هیئت مدیره شرکت، نماینده سازمان بورس و نمایندگان حسابرس قانونی برگزار شد.
در این جلسه پس از انتخاب ابراهیم راعی عزآبادی نماینده شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، به عنوان رئیس مجمع و ناظرین آقایان محمد حسین قائمیراد نماینده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات و سلحشوری نماینده شرکتهای سرمایه گذاری سهام عدالت، خلیل زاده نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و بازرس قانونی شرکت، مهندس امیر علی طاهر زاده بعنوان دبیر مجمع و مدیر عامل شرکت، گزارشی از عملکرد و برنامههای اجرایی شامل عملیات استخراج، تولید و فروش محصولات و طرحها و برنامههای آتی شرکت که بخشی از آن از محل افزایش سرمایه تامین میگردد.
امیر علی طاهرزاده مدیر عامل شرکت چادرملو در ابتدای جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد شرکت در سال ۱۴۰۱ اظهار داشت: سال گذشته سال سختی برای صاحبان صنایع و تولیدکنندگان حوزه فولاد بود. جنگ اوکراین و افزایش نرخ بهره و تورم باعث کاهش شدید قیمتها در این حوزه شد بنابراین با وجود افزایش تولید سود در برخی تولیدات تولید کمتری رقم خورد.
وی افزود: در بخش تولید فولاد علیرغم محدودیت برق و گاز، توانستیم رکورد خوبی در تولیدات داشته باشیم؛ برنامه اولیه تولید کنسانتره ۹/۵ میلیون تن بود که سال گذشته با یک ریوایز به عدد ۱۱ میلیون تن رسید.
جایگاه ۶ کشوری در تولید گندله
وی تصریح کرد: در بخش گندله مجموعا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن تولید داریم که جایگاه ۶ را در کشور به خود اختصاص دادیم. نزدیک به ۸ درصد از تولید گندله کشور در شرکتهای اصلی مربوط به مجموعه چادرملو است.
طاهرزاده ادامه داد: تولید گندله به دلیل محدودیت گاز نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش داشته است که این موضوع را در سایر واحدهای گندلهسازی شاهد هستیم. سال گذشته هیچ واحدی به ظرفیت گندلهسازی اضافه نشده است و در کل کشور ۳درصد کاهش تولید را شاهد بودیم.
وی افزود: قصد داشتیم که در سال گذشته، تاب آوری خودمان را در قطعی گاز افزایش دهیم و به صورت انباشت گندله، ذخیره ایجاد کردیم. تمهیدی که انجام شد، سودآوری خوبی را در سال آینده ایجاد خواهد کرد.
رتبه ۵ تولید آهن اسفنجی در ۱۴۰۱
مدیر عامل شرکت چادرملو با اشاره به میزان تولید آهن اسفنجی گفت: با افزایش تولید آهن اسفنجی سعی بر جبران اثر کاهش قیمت جهانی محصول را داشتیم. با تولید یک میلیون و ۶۲۰ هزار تن را محقق ساختیم و رتبه ۵ را در این بخش کسب کردیم.
وی با اشاره به تولید فولاد برای اولین بار رکورد تولید یک میلیون و ۱۸۵ هزار تن تولید علیرغم محدودیت انرژی در فصول مختلف رقم خورد و عملا جایگاه هفتم در کشور را به خود اختصاص دهد.
افت ۸ درصدی تولید کنستانتره در کشور
وی با اشاره به میزان تولید کنستانتره ایران در سال ۱۴۰۰ گفت: مجموع تولید این محصول ۵۰.۵ میلیون تن بود که در سال گذشته به ۴۶.۵ میلیون تن رسید و افت ۸ درصدی را تجربه کرد. افزایش قیمت ها در تامین مواد اولیه مهم ترین دلیل این افت به شمار میرود.
طاهر زاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان ساخت: برنامه اولیه تولید کنستانتره حدودا ۹.۵ میلیون تن بوده که در سال گذشته این میزان به ۱۱.۵ میلیون تن رسید و افزایش ۶ درصدی را نشان میدهد.
احداث مجتمع فرالیاژ چادرملو با ظرفیت ۶۵۰۰ تن
وی در ادامه با اشاره به سرمایهگذاری های این شرکت در پروژه های مختلف گفت: طرح احداث کارخانه گندلهسازی شماره ۲، طرح احداث مجتمع فرالیاژ چادرملو با ظرفیت ۶۵۰۰ تن، طرح احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی اردکان، طرح احداث کارخانه تولید ورق نورد گرم در اردکان، احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی، طرح احداث کارخانه اکسیژن با پیشرفت ۵۰درصدی در مجموعه فولادی شرکت و طرح احداث کارخانه مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت ۲ میلیون و ۲۰۰هزار تن در سال، مهمترین طرحها و برنامههای درون شرکتی چادرملو در تا ۵ سال آینده معرفی شد.
مدیر عامل شرکت چادرملو همچنین طرح راهبردی، بهرهبرداری و تکمیل زیرساخت و توسعه کارخانه فولاد میبد را از دیگر پروژه های این شرکت معرفی کرد و افزود: طرح احداث کارخانه تولید انواع آجر نسوز و اجرام نسوز کوره از دیگر طرحهای شرکت است.
طاهر زاده ادامه دا: آمادهسازی و انجام اکتشاف مقدماتی، اجرای عملیات باطلهبرداری دستیابی به توده معدنی در معدن D۱۹ و مشارکت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، احداث کارخانه کنسانتره به ظرفیت یک میلیون تن در قالب شرکت عصر نوین بهاباد، احداث کارخانه ذوب کلاف و آهن اسفنجی در قالب شرکت فولاد سرمد ابرکوه و طرح کارخانه ممبران با ظرفیت تولید ۵۰هزار عدد در سال در قالب شرکت سی پی جی پارس از دیگر برنامههای شرکت با همکاری شرکتهای فرعی وابسته به چادرملو هستند.
این مسئول گفت: فرآوری باطلههای سنگآهن مجتمع معدنی چهاربوق که خوراک مورد نیاز چادرملو در حوزه کنسانتره را تامین میکند، از دیگر اقدامات شرکت است.
وی تصریح کرد: تولید شرکت در بخش کنسانتره، طی سه ماه ۲میلیون و ۶۰۰هزار تن بوده است و در مجموع در این ۳ماهه بیش از ۱۳ همت فروش را به ثبت رساندیم.
طاهرزاده تاکید کرد: سعی داریم برای کاهش هزینه ها حمل و نقل ریلی را بیشتر جدی بگیریم تا قیمت های تمام شده کاهش بیشتری را تجربه کند. برای این منظور قصد داریم ۵۵۰ دستگاه واگن خریداری نماییم که تا کنون، ۲۰۰ دستگاه خریداری شده است.
در پرسش و پاسخ بین سهامداران و اعضای هیئت مدیره مجمع مطرح شد:
مذاکراتی با سازمانهای دولتی برای تعیین نرخ خوراک و اکتشاف آن در دست اجرا است. در محدوده ایران مرکزی نیز اقدامات اکتشافی انجام خواهیم داد و با سازمان انرژی هستهای در این رابطه حال مذاکره هستیم. برای اینکه به سنگ آهن برسیم تاکنون ۱۰۵ میلیون تن باطلهبرداری انجام شده است.
در حال حاضر در این محدوده مشترک، ۲۷هزار متر حفاری اکتشافی به عمق ۶۰۰ متر به انجام رسیده که حدود ۵هزار متر از آن معادل ۲۰درصد از رگههای آهندار عبور کرده است. براساس اکتشافات اولیه انجامشده در این آنومالی، ذخیره احتمالی تا ۲۴۰ میلیون تن برآورد شده است و در مرحلههای بعدی، استخراج سالیانه از این معدن به ۹ میلیون تن خواهد رسید.
منابع خرید سنگآهن مورد نیاز خود را افزایش دادیم و به دنبال تامین خوراک از معادن سراسر کشور هستیم. تلاش ما این است که سنگ از محدوده ایران مرکزی خارج نشود و آمادگی خود را جهت مشارکت و سرمایهگذاری در معادن سنگآهن کشور اعلام میکنیم.
به گفته معاونت مالی، کچاد ۳۰درصد با ارزش ذاتی واقعی خود فاصله دارد.
در پایان مجمع عمومی عادی کچاد به ازای هر سهم ۸۹۰ ریال معادل ۷۵ درصد سود تقسیم شد که تا هفته اول مرداد سود سهامداران حقیقی پرداخت خواهد شد. علاوه بر این تخصیص یک درصد سود خالص شرکت برای حوزه مسئولیت اجتماعی تصویب شد.