ریزش بورس در پی نامه هیئت دولت
به گزارش بورس امروز،در معاملات روز سهشنبه، ۶ تیر ۱۴۰۲، شاخص بورس تهران ۲۷ هزار و ۹۲۳ واحد نسبت به روز کاری گذشته افت کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۰۳ واحد پایین آمد. شاخص کل هم وزن بورس نیز با ریزش ۵ هزار و ۵۴۴ واحدی در رقم ۷۵۰ هزار و ۶۳۷ واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس […]
به گزارش بورس امروز،در معاملات روز سهشنبه، ۶ تیر ۱۴۰۲، شاخص بورس تهران ۲۷ هزار و ۹۲۳ واحد نسبت به روز کاری گذشته افت کرد و تا سطح ۲ میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۰۳ واحد پایین آمد.
شاخص کل هم وزن بورس نیز با ریزش ۵ هزار و ۵۴۴ واحدی در رقم ۷۵۰ هزار و ۶۳۷ واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۲۴۰ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۷۸۶ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با کاهش ۸۲۱ واحد به سطح ۱۳۷ هزار و ۶۵۸ واحد رسید.
انتشار ابلاغیه دولت با تأخیر ۵۱ روزه
ریزش بازار در شرایطی رقم خورد که امروز تصویر نامهای مبنی بر افزایش قیمت خوراک پتروشیمیها به ۷ هزار تومان منتشر شد. این نامه در واقع ابلاغیه مصوبه هیأت وزیران است که توسط محمد مخبر، معاون اول دولت، امضا شده است. بدین ترتیب امروز با پیشرانی پتروشیمیها بورس قرمزپوش شد.
در ابلاغیه دولت، تاریخ جلسه هیأت وزیران ۱۷ اردیبهشت -۵۱ روز پیش- قید شده است. در آن زمان شاخص در محدوده ۲.۴ میلیونی قرار داشت و پس از آن شاخص کل بورس روند نزولی پیدا کرد. اتفاقی که موجب شده برخی از ناظران اعتقاد پیدا کنند که برخی با اطلاع از این مصوبه اقدام به فروش سهام کردهاند. به عبارت دیگر ظن افشای اطلاعات نهانی در بازار سهام قوت گرفته است. در چنین شرایطی نهاد ناظر باید احتمال فاش شدن اطلاعات نهانی را بررسی کند.
در ۵۱ روز اخیر شاخص بورس بیش از ۲۷۰ هزار واحد سقوط کرده است و مشخص نیست چرا این مصوبه با تأخیر یک ماه و نیمه منتشر شده است.
هشتمین روز خروج پول حقیقی
روز سهشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای هشتمین روز متوالی منفی شد و ۵۰۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز رشد ۸۳ درصدی داشته است. امروز نماد بوعلی بیشترین خروج را داشت که ارزش آن ۳۴ میلیارد تومان بود. پس از بوعلی، نمادهای شستا، وبملت و کالا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای شپدیس، شیراز، ونوین و وخاور اختصاص داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص بورس و فرابورس
امروز نمادهای فارس، پارسان، شپدیس و فولاد نمادهای قرمزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در مقابل وبملت، وخاور و ونوین نمادهایی بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای آریا، زاگرس و خاور بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای سپیدار، حسینا و کزغال بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند.
در بین نمادهای پرتراکنش بورس امروز نیز شهر بیشترین تراکنش را داشت و خکمک و ونوین در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز عالیس، زفجر و فرود بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۹ هزار و ۹۳۳ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۸۰ میلیارد تومان بود که ۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۲ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان رسید.
نمادهای پرمعامله بازار سهام
در معاملات امروز نماد فارس بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۳۲۴ میلیارد تومان بود.
پس از فارس، ونوین بیشترین ارزش معاملات را داشت و خکمک رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد ثفارس و وبملت در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات نیز سهام ونوین با تعداد ۴۸۳ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۸۷۳ سهم در صدر قرار گرفته است. شهر در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شستا تعلق داشت. دو نماد دی و وبملت نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
عرضه و تقاضای بورس
در معاملات سهشنبه، ۸۲ نماد صف خرید داشتند و ۶۷ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۷۷۵ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با رشد ۱۷ درصدی به ۲۹۷ میلیارد تومان رسید.