هشدار جدی به خریداران طلا
به گزارش رسانه خبری بورس امروز چندی پیش بود که رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد عدم ثبت مبادلات سکه در سامانه جامع تجارت تخلف محسوب خواهد شد و افراد خاطی تحت پیگردهای قانونی قرار خواهند گرفت. این مسئله با انتشار برخی اخبار دیگر در شبکههای مجازی مورد توجه مردم و فعالان بازار طلا قرار گرفت؛ […]
به گزارش رسانه خبری بورس امروز چندی پیش بود که رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد عدم ثبت مبادلات سکه در سامانه جامع تجارت تخلف محسوب خواهد شد و افراد خاطی تحت پیگردهای قانونی قرار خواهند گرفت.
این مسئله با انتشار برخی اخبار دیگر در شبکههای مجازی مورد توجه مردم و فعالان بازار طلا قرار گرفت؛ البته بنا بر اعلام وزارت صمت، فرایند ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت زحمتی برای مشتریان نهایی این محصولات ندارد.
* سامانه جامع تجارت برای فروشندگان سکه و طلا در همان لحظه ثبت معامله امکان صدور فاکتور یکپارچه دارد
به گفته محمدرضا زارع، مدیرکل صنایع خلاق وزارت صمت، سامانه جامع تجارت برای فروشندگان سکه و طلا در همان لحظه ثبت معامله، امکان صدور فاکتور یکپارچه دارد؛ در واقع این سامانه بهنوعی یک نرمافزار حسابداری برای عرضهکنندگان سکه و طلا نیز محسوب میشود تا متوجه شوند چه مقدار سکه و طلا خریده و به فروش رساندهاند.
زارع با بیان اینکه فقط فروشندگان سکه و طلا درگیر با سامانه هستند و مشتریان نهایی سر و کاری با سامانه ندارند، گفت: مبادی که سکهو طلا از آن خارج میشود برای ما مهم است و مشتریان نهایی سر و کاری با سامانه ندارند.
وی تصریح کرد: برخی تصور میکنند دلیل دریافت کد ملی و شماره تلفن همراه هنگام خرید این است که مشخص شود هر شخصی چه مقدار سکه و طلا دارد که در اصل این مسئله موردنظر ما نیست؛ قصد ما این است در چرخهای که سکهای که از بانک مرکزی خارج میشود یا طلایی که در بازار خرید و فروش میشود تا به دست مردم برسد، کاملاً رصد شود.
* وزارت صمت اصناف طلا را به ثبت آنلاین اسناد خرید و فروش ملزم کرد
اما در جدیدترین اقدام، محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت با ارسال نامهای خطاب به اتاق اصناف ایران به موضوع خرید و فروش طلا با فاکتور قابل استعلام سامانه جامع تجارت اشاره کرده است.
بر اساس این نامه، مطابق ماده ۶ دستورالعمل تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، «خریداران کالاهای موضوع قاچاق اعم از تاجران و تولیدکنندگان موظف هستند هنگام خرید این کالاها، از فروشنده صورتحساب (فاکتور) دریافت کنند».
در متن نامه آماده است: «از آنجا که ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگها، اسناد فروش ثبت شده در سامانه جامع تجارت را بهعنوان فاکتور مورد قبول ماده ۶ دستورالعمل صدرالاشاره در نظر گرفته است، ضروری است دستور فرمایید همه اصناف ذی مدخل در هنگام فروش کالا اعم از آبشده، سکه و مصنوعات طلا، نسبت به صدور فاکتور مورد اشاره در سامانه و تحویل آن به مشتری اقدام کنند».
برادران با اشاره به وضعیت فعلی سامانه جامع تجارت اشاره کرده است: زیرساخت لازم در سامانه جامع تجارت پیادهسازی شده و فراگیری صدور فاکتور متحدالشکل میتواند از مشکلاتی نظیر صدور فاکتور غیرواقعی، محاسبه دستمزد، سود و مالیات بر ارزشافزوده بدون ضابطه توسط برخی سودجویان جلوگیری کند.
برخی کارشناسان معتقدند که طرح ثبت معاملات طلا در سامانه جامع تجارت تنها به جهت آن است که سکههای تقلبی و طلاهای عیار پایین از بازار خارج شود و شفافیت برای محصولات طلا در سطح بازار ایجاد شود.
بنا بر اطلاعات منتشر شده توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از آنجا که این صنعت گردش مالی بسیار بالایی دارد، افراد سودجوی بسیاری وارد آن شدهاند و اقدام به پولشویی و فروش کالای تقلبی میکنند.