وزارت صمت و فولادی ها درخواست افزایش ۵ درصدی قیمت مواد اولیه را نپذیرفتند
به گزارش روند بورس امروز، سنگ آهنی ها به تازگی خواستار افزایش ۵ درصدی نسبت قیمت مواد اولیه زنجیره تامین فولاد شده اند درحالی که فولادی ها به جهت افزایش هزینه های تولید از یک سو و کاهش قیمت محصولات فولادی در بازار از سوی دیگر خواهان کاهش و حداکثر تثبیت قیمت های قبل هستند. […]
به گزارش روند بورس امروز، سنگ آهنی ها به تازگی خواستار افزایش ۵ درصدی نسبت قیمت مواد اولیه زنجیره تامین فولاد شده اند درحالی که فولادی ها به جهت افزایش هزینه های تولید از یک سو و کاهش قیمت محصولات فولادی در بازار از سوی دیگر خواهان کاهش و حداکثر تثبیت قیمت های قبل هستند.
همین اختلاف نظر سبب شد دکتر جعفر سرقینی، معاون امور معادن و صنایع معدنی به موضوع ورود پیدا کرده و با دعوت از مدیران شرکت های فولاد خراسان، هلدینگ میدکو، شرکت سرمایه گذاری پارسیان (اپال پارسیان، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر و نیز هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و رئیس هیئت مدیره صندوق بازنشستگی فولاد برای برگزاری جلسه در روز جاری در خصوص تعیین قیمت محصولات سنگ آهن و سایر محصولات زنجیره فولاد و تامین مواد اولیه زنجیره، اجماع و تصمیم گیری شود.
گفتنی است، ضرایب قیمت کنسانتره و گندله در ایران به ترتیب ۱۳ درصد و ۲۱.۵ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان بوده و درخواست سنگ آهنی افزایش این اعداد برای کنسانتره به ۱۷.۵ درصد و گندله ۲۷ درصد است.
گفتنی است، اگرچه سنگ آهنی ها درصد بیشتری را برای گندله و کنسانتره طلب می کنند اما با توجه به پایین آمدن قیمت های فولادی ها در بازار و در مقابل افزایش هزینه های تولید آنان، این تناسب و نسبت قیمتی میان مواد اولیه و محصول بهم ریخته و باید دید در این جلسه چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد.
در جلسه امروز تعیین نسبت های قیمتی زنجیره فولاد و نحوه تامین مواد اولیه واحدهای بزرگ فولادی که با حضور مدیران عامل و ارشد شرکت های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوبآهن اصفهان، فولاد خراسان، معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، هلدینگ میدکو، سنگ آهن مرکزی، اپال پارسیان و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و به ریاست دکتر سرقینی معاون صنایع معدنی وزارت صمت برگزار شد، فولادی ها و وزارت صمت درخواست افزایش ۵ درصدی قیمت مواد اولیه را نپذیرفتند و سقف ۲ درصدی برای افزایش ضریب قیمتی کنسانتره و گندله در نظر گرفته شد و به تصویب رسید.
ضریب کنسانتره از ۱۳/۸ شمش فولاد خوزستان به حداکثر ۱۶ درصد افزایش یافت که با توجه به هزینه حمل شرکت ها از معادن مختلف، جزئیات آن در جلسات کارشناسی بین وزارتخانه و فولادسازان و معادن تعیین می شود.
ضریب گندله هم از ۲۱/۵ درصد قیمت شمش فولاد خوزستان به حداکثر ۲۳/۵ درصد افزایش یافت. این در حالی است که درخواست شرکت های سنگ آهنی ضریب ۲۷ درصد بوده است.
مبنای قیمت شمش فولاد خوزستان، میانگین ۳ ماهه نرخ سبد فروش داخلی و صادراتی این شرکت در کدال است.
منبع:
روابط عمومی وزارت صمت