نیم نگاهی به فعالیتهای شرکت پگاه
به گزارش رسانه خبری بورس امروز ؛ شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان یکی از شرکتهای گروه شرکت صنایع شیر ایران میباشد که در تاریخ ۲۹ فروردین ماه ۱۳۵۵ در اصفهان تاسیس شده و براساس تصویب مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام مورخ ۱۴ بهمن ماه به “سهامی عام” تبدیل شده است. شرکت در تاریخ […]
به گزارش رسانه خبری بورس امروز ؛ شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان یکی از شرکتهای گروه شرکت صنایع شیر ایران میباشد که در تاریخ ۲۹ فروردین ماه ۱۳۵۵ در اصفهان تاسیس شده و براساس تصویب مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام مورخ ۱۴ بهمن ماه به “سهامی عام” تبدیل شده است. شرکت در تاریخ ۱۳۸۰/۱۱/۱۴ در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شده و در حال حاضر جزء شرکتهای گروه شرکت صنایع شیر ایران می باشد. مرکز اصلی شرکت در اصفهان و کارخانه آن در کیلومتر ۵ جاده اصفهان – تهران واقع میباشد.
شرکت با داشتن بیش از ۶۰ سال سابقه و تجربه، در صنعت تولید فرآورده های لبنی، فعالیت می نماید. شرکت درسال گذشته در تولید و توزیع ۹ گروه محصولات در حدود ۲۳۱ نوع محصول لبنی و غیرلبنی فعالیت نموده، از لحاظ جایگاه در بین سیزده شرکت تولیدی وابسته به شرکت صنایع شیر ایران، به لحاظ میزان دریافت و فرآوری شیرخام، جایگاه دوم را دارا می باشد و در حدود %۱۵.۳ از کل دریافت شیرخام شرکتهای عضوگروه شرکت صنایع شیر ایران را بعهده داشته است.
پروسه تولید محصولات لبنی:
دریافت شیر در کارخانه
کارخانه های خط تولید شیر پاستوریزه دارای بخش های ویژه دریافت شیر خام هستند که شیر ارسالی از دامداری را دریافت می کنند . برای ورود شیر به خط تولید آزمایشات و کنترل های لازم از جمله بررسی مزه و بو و رنگ شیر – آزمایش رسوب و شمارش سلول های سوماتیک و شمارش باکتریایی و اندازه گیری پروتئین و چربی – اندازه گیری نقطه انجماد شیر- اندازه گیری اسیدیته شیر و دانسیته شیر و … انجام می شود و در صورت تایید کیفیت اجازه ورود به خط تولید داده می شود.
شیر خام در داخل تانکرهای بزرگی از جنس فولاد زنگ نزن دو جداره بوده که دارای همزن بوده که به آرامی هم میزند و مانع جداسازی چربی از شیر می شود.
شیر نوشیدنی :
سه گرید شیر بر حسب چربی و پروتئین وارد خط تولید شیر نوشیدنی شده و پس از پاستوریزه کردن و اضافه کردن چربی یا کاهش چربی و مواد افزودنی طعم دار در ۳ مدل بسته بندی به بازار عرضه می شود.
پنیر پیتزا:
پس از پاستوریزه سازی شیر را درون وت پنیرسازی ریخته و دمای آن را به ۴۳ درجه سانتی گراد برسانید. مایه پنیر و باکتری های ترموفیل را به شیر اضافه کنید. سپس باید صبر کنید تا شیر به صطلاح برسد و دلمه ببندد. بعد از تشکیل لخته ها، باید لخته های بزرگ را برش دهید تا به قطعات کوچک تر تبدیل شوند. لخته های برش داده شده را به ترولی پرس منتقل کنید تا آب پنیر از لخته ها جداشود. در ترولی پرس و آبگیری لخته ها تحت فشار پرس قرار می گیرند تا آب آنها گرفته شده و سفت گردند.
برای اینکه حالت چسبندگی لخته ها افزایش یابد، آنها را به دستگاه تولید پنیر پیتزا منتقل می کنند. دراین دستگاه لخته ها در معرض آب گرم قرار گرفته و تحت تاثیر حرارت حالت کشسان می یابند. پس از پخت ، آنها را پشت و رو کنید تا طرف دیگرشان نیز تحت تاثیر حرارت قرار گیرد. در این مرحله PH پنیر پیتزا با از دست دادن مایع اضافی خود، تعدیل یافته و بافت خمیر مانند و کشسانی پیدا می کند. به ازای هر ۱ کیلوگرم پنیر پیتزا ۱۴ کیلوگرم شیر مورد نیاز است. در انتها با دستگاه رنده پنیرها را رنده می کنند.
پودر آب پنیر:
آب پنیر فاز محلول شیر است که بعد از انعقاد کازئین در اثر عمل مایه پنیر یا باکتری های لاکتیکی از لخته جدا می شود . لخته شامل کازئین ها ، چربی ها ، برخی مواد معدنی و بعضی از ویتامین ها است اما آب پنیر حاوی لاکتوز ، پروتئین های محلول یا به اصطلاح پروتئین های آب پنیر و مواد معدنی محلول ، اسید های آلی ، ویتامین ها و آنزیم ها می باشد.
کاربرد های آب پنیر در صنعت غذایی
آب پنیر ، سرشار از پروتئین و مواد مغذی می باشد و از آن جایی که در صنعت مواد غذایی علاوه بر ارزش غذایی محصول ، مطلوب بودن آن از نظر طعم ، مزه ، بو ، رنگ و ….. برای مصرف کننده مهم می باشد در نتیجه از این زیر فراورده میتوانیم به عنوان یک ماده اولیه در سایر صنایع غذایی استفاده کنیم و محصولات متنوع و با ارزش غذایی بالا ، تولید کنیم .
آب پنیر در فراورده های غذایی انسان ، دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد ؛ در سطر پایین بخشی از موارد استفاده از آن در غذای انسان را فهرست می کنیم:
تولید شیر خشک نوزاد – تولید غذای کودک – استفاده در نانوایی- استفاده در شیرینی سازی- استفاده در تولید بیسکوئیت – تولید نوشابه -تولید الکل- تولید دسر های منجمد – صنایع شیر و پنیر- صنایع مواد گوشتی – خمیر های غذایی- تولید سس های غذایی – تولید سلول های مخمر غذایی-تولید ویتامین ها -تولید آنزیم ها – تولید لاکتوز ، گلوکز ، گالاکتوز ، اسید لاکتیک
تولید پنیر:
۱- تولید دلمه جامد از شیر مایع با استفاده از اسید
۲- خارج کردن آبپنیر
۳- افزایش مقدار نمک در محصول نهایی
تولید خامه : چربی شیر را از شیر توسط دستگاه خامه سازی جدا کرده
تولید کره : خامه را در دستگاه مخصوص تولید کره به عنوان ورودی گرفته و چربی خالص تری در حد ۸۲ درصد که کره هست تولید می شود.
خلاصه گزارش مجمع سال ۲۹/۱۲/۱۴۰۱
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت در تاریخ ۰۶/۰۳/۱۴۰۲ در محل کارخانه – سالن اجتماعات برگزار گردید و تصمیمات زیر اتخاذ گردید:
دستور جلسه:
- استماع گزارش هیئت مدیره
- تصویب صورت های مالی ۲۹/۱۲/۱۴۰۱
- انتخاب حسابرس بازرس قانونی : همیار حساب بهعنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت ونواندیشان بهعنوان بازرس علیالبدل انتخاب گردید.
- انتخاب روزنامه رسمی: اطلاعات ، نسل فردا
- انتخاب اعضای هیئت مدیره :
هیئت مدیره جدید :
– آتیه پگاه | – اصلی |
– شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی | – اصلی |
– شیر پاستوریزه پگاه گلستان | – اصلی |
– ایثار اصفهان | – اصلی |
– کشت و صنعت و دامپروری پگاه همدان | – اصلی |
- تعیین حق حضور اعضای هئیت مدیره و پاداش
حاضرین درجلسه مجمع عمومی:
کشت و صنعت و دامپروری پگاه همدان
شرکت شیر پاستوریزه پگاه کرمان
شرکت آتیه پگاه
شیر پاستوریزه پگاه گلستان
شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی
شیر پاستوریزه پگاه خراسان
شرکت بازرگانی صنایع شیر
شرکت شیر پاستوریزه پگاه تهران
شرکت ایثار اصفهان سهامی خاص
شرکت سهامی صنایع شیر ایران سهامی خاص
صورت سود و زیان:
سود نقدی هر سهم ۹۳۰ ریال، که شرکت موظف شد بر طبق اصلاح اساسنامه ظرف مدت ۴ ماه پرداخت کند.