۴ محور راهبردی سودآوری در فولاد مبارکه
به گزارش رسانه خبری بورس امروز سودآوری به عنوان یکی از شاخصهای عملیاتی در بنگاه های اقتصادی در کنار برخی دیگر از شاخصهای همچون میزان فروش، سهم از بازار، ارزش افزوده و اشتغالزایی، سنگ محکی است که در همان نگاه اول، عیار فعالیت مدیران و کارگران و سیاسمتگذاران راهبردی را مشخص میکند. قرار گرفتن فولاد […]
به گزارش رسانه خبری بورس امروز سودآوری به عنوان یکی از شاخصهای عملیاتی در بنگاه های اقتصادی در کنار برخی دیگر از شاخصهای همچون میزان فروش، سهم از بازار، ارزش افزوده و اشتغالزایی، سنگ محکی است که در همان نگاه اول، عیار فعالیت مدیران و کارگران و سیاسمتگذاران راهبردی را مشخص میکند.
قرار گرفتن فولاد مبارکه در صدر جدول سودآوری IMI100 و شاخص ارزش افزوده، برگ زرینی از مدیریت این شرکت است که در مقایسه با سایر شرکتهای فعال در این صنعت، توانسته به عنوان یکی از افتخارات معنی کشور بدرخشد این افتخارات با وجود تورم بال، افزایش دستمزدها و سایر هزینههای نهادههای تولید و نرخ بازگشت ارز صادراتی، قبل از هر چیز نشان از وجود عنصر گران سنگ بهرهوری در این شرکت دارد که به دنبال استفاده از سه کیمیای دیگر در عرصه صنعتی کشور مورد توجه قرار گرفته و منجر به آفرینش ارزش افزوده از منابع ملی است.
بر اساس بررسیهای به عمل آمده در این شرکت، چهار محور راهبردی «استفاده حداکثری از ظرفیت های تولید و برخورداری از تکنولوژی روز دنیا» ، «سرمایهگذاری هوشمندانه و توسعه هدفمند»، «برخورداری از زنجیره کامل و متوازن از سنگ آهن تا محصولات نهایی و شکلگیری ارزش افزوده کامل» و در نهایت «بهرهوری بالا توام با اقدامات ارزش آفرین توسط سرمایه انسانی خبره و آموزش دیده» چهار محور مهم و راهبردی سودآوری این شرکت است.
از سوی دیگر، در صنعت فولاد دنیا، به طور متوسط از ۷۸ درصد ظرفیتهای تولید استفاده میشود در کشور ما این رقم به ۶۵ درصد میرسد و این در حالی است که فولاد مبارکه از ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی خود استفاده میکند. مجموعه این تلاشها موجب شده تا قیمت فروش محصولات فولاد مبارکه در مقاطعی از سال ۱۴۰۱ نسبت به اسفند ماه سال گذشته، بیش از ۲۰ درصد هم کاهش داشته است.این دستاوردها با تلاش کارگران و مهندسین زحمتکش فولاد مبارکه در شرایطی حاصل شده است که سال گذشته هزینههای گاز ۵۰ درصد، برق ۴۴ درصد، حمل و نقل ۷۴ درصد، دستمزد ۴۸ درصد، مواد اولیه ۱۴ درصد و تورم ۴۶.۵ درصد افزایش داشت.
سودآوری فولاد مبارکه به عنوان دومین فولادساز بزرگ کشور به طور گستردهای بیش از ۶۰ میلیون نفر از مردم کشور را در قالب سهام عدالت منتفع میکند ضمن اینکه ۱۷ درصد سود شرکت نصیب دولت میشود. ۳۰ درصد سود متعلق به صندوق های تامین اجتماعی، بازنشستگی، عشایر و بسیج است و ۲۳ درصد سود این شرکت نیز منبع به سهامداران است.