به گزارش بورس امروز، ارزش پرتفوی بورسی و غیربورسی شرکت سرمایه گذاری صدر تامین در ابتدای فروردین ۱۴۰۱، ۵۱ هزار و ۲۶۶ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال بود که این پرتفوی در انتهای اسفند ۱۴۰۱ با رشد ۲۲ درصدی به ۶۲ هزار و ۴۳۹ میلیارد و ۸۲۳ میلیون ریال رسید.
در پایان اسفند ۱۴۰۱ از ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری هایی که این شرکت انجام داد ۹۱.۵ درصد به سرمایه گذاری در شرکت های بورسی و تنها ۸.۵ درصد به سرمایه گذاری در شرکت های خارج از بورس اختصاص داشت.
ارزش پرتفوی بورسی این شرکت در ابتدای فروردین ۱۴۰۱ با رشد ۱۵ درصدی در پایان اسفند ۱۴۰۱ از ۴۹ هزار و ۵۷۸ میلیارد و ۷۶۶ میلیون ریال به ۵۷ هزار و ۱۷۹ میلیارد و ۶۱۸ میلیون ریال رسید.
همچنین ارزش بازار شرکت های بورسی که “تاصیکو” بر روی آن ها سرمایه گذاری کرد و در ابتدای فروردین ۱۴۰۱ معادل با ۴۷۷ هزار و ۵۸۸ میلیارد و ۸۵۵ میلیون ریال بود در انتهای اسفند همان سال به ۵۸۷ هزار و ۳۵۸ میلیارد و ۱۱ میلیون ریال افزایش یافت و با رشدی ۲۳ درصدی همراه گردید. افزایش در ارزش بازار شرکت سبب گردید تا بازدهی سهام شرکت نسبت به تمامی زیر مجموعه های شستا و شاخص کل بازار سهام بیشتر باشد.
بهای تمام شده این شرکت در شرکت های غیربورسی در طول سال ۱۴۰۱ با ۲۱۲ درصد رشد به پنج هزار و ۲۶۰ میلیارد و ۲۰۵ میلیون ریال افزایش یافت.
در اولین روز کاری این شرکت در سال ۱۴۰۱ که مصادف با ۶ فروردین بود ارزش بازار “تاصیکو” ۲۷۸ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال بود که در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ ارزش بازار این شرکت به ۵۲۲ هزار و ۴۰ میلیون ریال رسید. بازده قیمتی این سهم برای سهامداران در طول سال ۱۴۰۱، ۸۷.۵ درصد بود.
در ابتدای فروردین ۱۴۰۱، ۳۲ درصد از پرتفوی این شرکت سرمایه گذاری به سرمایه گذاری در صنعت فلزات اساسی، ۲۹ درصد به استخراج کانه های فلزی، ۱۳ درصد ب استخراج زغال سنگ، ۱۰ درصد به سایر محصولات کانی غیر فلزی، ۵ درصد به صنعت محصولات شیمیایی و مابقی نیز به سرمایه گذاری در سایر صنایع اختصاص داشت.
تا پایان سال ۱۴۰۱ چینش پرتفوی این شرکت به ۳۲ درصد سرمایه گذاری در صنعت استخراج کانه های فلزی، ۳۱ درصد سرمایه گذاری در صنعت فلزات اساسی، ۱۱ درصد سرمایه گذاری در استخراج زغال سنگ، ۹ درصد سایر محصولات کانی غیر فلزی، ۵ درصد به صنعت تجارت عمده فروشی به جز وسایل نقلیه موتور، ۴ درصد در صنعت محصولات شیمیایی و مابقی نیز به سرمایه گذاری در سایر صنایع بود.
لازم به ذکر است که فرآیند نهادینه شده بر اساس فرآیند کمیته سرمایه گذاری مبتنی بر نگاشت های چند بعدی راهبردی، مدیریتی، صنعتی، اقتصادی و … است. روند افزایش بازده دارایی های هلدینگ صدر تامین طی سنوات اخیر نشان دهنده ی همین موضوع بوده است. در سال جاری پیگیری طرح ها و پروژه های صدر تامین باعث شد تا ارزش پرتفوی شرکت از حدود ۴۷ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان به حدود ۶۳ هزار میلیارد تومان برسد ۳۳ درصد رشد را به ثبت رساند.
این گزارش می افزاید: این شرکت در نظر دارد تا سرمایه خود را از مبلغ ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به ۶ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده ی نقدی (۲ هزار میلیارد تومان) و اندوخته سرمایه ای ( هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان) به منظور جبران مخارج سرمایه ای، بهینه کردن پورتفو و اصلاح ساختار مالی افزایش دهد.