بهره برداری از فاز اول کارخانه تولید شمش طلای ۲۴ عیار “تاصیکو”
به گزارش بورس امروز؛ واردات نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد. با توجه به اینکه کالاهای نیمهساخته، مواد اولیه خام و حتی خرید تکنولوژی برای تولید داخلی مبتنی بر واردات بوده و ارزبر هستند، اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند قاعدتا قیمت تولیدات داخلی هم به دلیل افزایش واردات نهادهای تولید افزایش پیدا میکند. همچنین […]
به گزارش بورس امروز؛ واردات نقش مهمی در اقتصاد ایران دارد. با توجه به اینکه کالاهای نیمهساخته، مواد اولیه خام و حتی خرید تکنولوژی برای تولید داخلی مبتنی بر واردات بوده و ارزبر هستند، اگر نرخ ارز افزایش پیدا کند قاعدتا قیمت تولیدات داخلی هم به دلیل افزایش واردات نهادهای تولید افزایش پیدا میکند. همچنین افزایش نرخ ارز باعث کاهش ارزش پول ملی کشور نیز میشود. اما با بالا رفتن نرخ ارز، برخی از شرکتهای صادرکننده رشد خواهند کرد و صادرکنندگان به صادرات بیشتر تشویق میشوند که البته این امر اجتنابناپایدار است. هلدینگ صدر تامین نیز یکی از هلدینگهای پیشتاز در صادرات است. این شرکت با سیاستهای مدیریتی خود توانست سال گذشته در زمینه صادرات خوش بدرخشد و چشم انداز خوبی را برای سهام خود رقم بزند. برای پرداخت بهتر و بیشتر به این دلایل پای سخنان محسن بهزادی، مدیر پورتفو شرکت سرمایهگذاری صدر تامین نشستیم.
*آیا صادرات شرکت های تابعه این هلدینگ در پی افزایش نرخ ارز افزایش یافته است؟
در کنار تمامی آثار مخرب افزایش نرخ ارز و تضعیف پول ملی، مزیت صادراتی برای شرکتهایی که قسمت عمده بهای تمام شده آنها ریالی بوده و یا با وقفه زمانی نسبت به نرخ ارز تعدیل میشوند، به وجود میآید. این مساله تا حدودی اثر نابازار و قیمتگذاری دستوری که در اکثر صنایع شاهد هستیم در محصولاتی که قابلیت صادرات داشته را تخفیف میدهد. شرکتهای گروه در سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه پارسال در زمینه صادرات عملکرد بسیار خوبی به لحاظ رشد صادرات ثبت کرده است که قسمتی از ان به خاطر ارتقا مزیت صادراتی در نتیجه افزایش نرخ ارز بوده است. همچنین تاصیکو تلاش نموده با گنجاندن یا افزایش سهم صادرات در بودجه اکثر شرکتهای تابعه، تکلیف و از طرفی با تشویق و حمایت از شرکتهای گروه در شرکت در نمایشگاههای بینالمللی، برندسازی، جذب مشتریان خارجی و بهبود کیفیت محصولات، صادرات شرکتها را افزایش یابد.
*با توجه به افزایش قیمت طلا، آیا برنامه ای برای افزایش سرمایهگذاری های خود در این عرصه دارید؟
در پورتفوی غیربورسی تاصیکو، دو شرکت طلای کردستان و توسعه معادن پارس تامین وجود دارد. فقط در معادن پارس تامین، بیش از ۴۶ میلیون تن ذخایر قطعی طلای پرعیار وجود داشته و اکتشافات تکمیلی در دستور کار قرار دارد. فاز اول، کارخانه تولید شمش طلای ۲۴ عیار، پروژههای این شرکت امسال به بهرهبرداری خواهد رسید و قسمت عمدهای از سرمایهگذاری صورت گرفته و برای فاز بعدی بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری صورت خواهد پذیرفت. همچنین کارخانه شرکت طلای کردستان در حال احداث است و از پاییز سال ۱۴۰۱، عملیات احداث شروع شده است. برنامهریزی هلدینگ جهت اضافه کردن طلا به پورتفو بورسی از طریق سازوکارهای بازار سرمایه نیز در دست اقدام است.
*با توجه به تلاطمات ایجاد شده در فضای کسب و کار در پی نوسانات نرخ ارز، این هلدینگ با چه اقداماتی تاثیر منفی نرخ ارز را به حداقل می رساند؟
به عنوان یک متغیر کلان اقتصادی، تبعات خاص خود هم از جانب محیط کلی اقتصاد کلان و در وهله بعد، از جنبه سطح بنگاه اقتصادی خواهد داشت. به دلیل انتظارات تورمی، ناترازیهای نطام بانکی در کنار بیانضباطی مالی دولت تقلیل اثار محیط اقتصاد کلان میسر نیست. در مقیاس کوچک¬تر و در پی تکانه ارزی، فعالیت¬های بخش حقیقی اقتصاد مختل شده و با تخلیه آثار تورمی مشکلاتی در زنجیره تامین شرکتها و ریسک نقدینگی به وجود خواهد آمد که مستلزم واکنشهای خود از سوی هلدینگ با مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر، بهینهسازی پورتفو و تسهیل حدودی شرایط ناشی از نوسانات خواهد بود.