تلاش برای افزایش قیمت برق تولیدی نیروگاه ها
عیسی حسین پناه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز در رابطه با پیش بینی پذیر کردن هزینه بنگاه های بورسی در برنامه هفتم توسعه گفت: تا زمانی که برق به صورت دستوری قیمت گذاری شود هیچ اتفاق خاصی در نیروگاههای بورسی رخ نمی دهد. وی افزود: در صورتی که وزارت نیرو اجازه فروش را به […]
عیسی حسین پناه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز در رابطه با پیش بینی پذیر کردن هزینه بنگاه های بورسی در برنامه هفتم توسعه گفت: تا زمانی که برق به صورت دستوری قیمت گذاری شود هیچ اتفاق خاصی در نیروگاههای بورسی رخ نمی دهد.
وی افزود: در صورتی که وزارت نیرو اجازه فروش را به نیروگاههای برق صادر کند می توان به آینده سهام این نیروگاهها در بازار امیدوار بود.
مدیر عامل سرمایه گذاری نیرو تصریح کرد: جلسات متعددی برای صدور اجازه فروش نیروگاه ها با وزارت نیرو برگزار شده است و خود وزیر نیز بر اهمیت این موضوع واقف شده اما رایزنی ها همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال جاری قیمت دستوری برای فروش برق ابلاغ شده گفت: قیمت دستوری که امسال اعلام شده به هیچ وجه سرمایه گذار خرد را به سود نمیرساند.
حسین پناه تاکید کرد: طی جلساتی که با دولت برگزار شد متذکر شدیم که برای خصوصی سازی برق ابتدا باید سازوکار مربوط به این نوع فروش را نیز قبول کرد؛ یعنی دولت نقش حمایتی داشته باشد و نیروگاهها برای فروش کاملا مستقل و بدون دخالت دولت عمل کنند. در غیر اینصورت تغییری در ساختار درآمدی حوزه برق رخ نخواهد داد.
وی افزود: تلاش میکنیم امسال این مقوله به سرانجام رسد.
مدیر عامل سرمایه گذاری نیرو با اشاره به اینکه همه سرمایه گذاریها در هر زمینه ای که باشند در ابتدا باید از زیر ساختهای لازم برای برق برخوردارند باشند، گفت: برای توسعه بخش صنعت ابتدا باید مسائل زیر ساختی حوزه برق در کشور را رفع کرد و تا زمانی که مشکلات این حوزه بر قوت خود باقی است بخش تولید نیز با مشکلات همیشگی اش دست و پنجه نرم می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه امسال قیمت سوخت بر مبنای ۹۵ درصد فوب خلیج فارس در دفاتر دو وزارت خانه نیرو و نفت اعمال میشود، گفت: این اتفاق خوبی است چرا که به ما کمک می کند تا میزان سوبسید سوخت به نیروگاه ها مشخص شود. با بررسی این امر می توان بازده نیروگاه ها را به خوبی ارزیابی و بررسی کرد.
حسین پناه تاکید کرد: اگر صنایع بپذیرند که قیمت برق واقعی نیست و تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آن واقعی است، خصوصی سازی بخش برق و رسیدن به قیمت حقیقی و در نهایت درآمد واقعی برای شرکتهای نیروگاهی ممکن می شود.