تلاش برای عدم پرداخت عوارض دولتی برای معدن جانجا
به گزارش بورس امروز؛ در ادامه مجمع عمومی فوق العاده شرکت سنگ آهن گهر زمین در ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ مجمع عمومی عادی سالیانه ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ آذر ۱۴۰۱ شرکت برگزار گردید. مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با حضور ۹۴ درصد از سهامداران حاضر در این جلسه برگزار شد. میرمحمدی نماینده شرکت گروه مدیریت […]
به گزارش بورس امروز؛ در ادامه مجمع عمومی فوق العاده شرکت سنگ آهن گهر زمین در ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ مجمع عمومی عادی سالیانه ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ آذر ۱۴۰۱ شرکت برگزار گردید.
مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت با حضور ۹۴ درصد از سهامداران حاضر در این جلسه برگزار شد. میرمحمدی نماینده شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید به عنوان رئیس مجمع، زیدآبادی نماینده شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، داراب نماینده شرکت بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر یحیوی نیز به عنوان نماینده شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات به عنوان ناظر در این مجمع حاضر شدند.
محمد فلاح مدیر عامل شرکت سنگ آهن گهرزمین در این مجمع گفت: این شرکت در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ آذر ۱۴۰۱، ۱۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سود خالص کسب کرده است.
وی افزود: ما بیش از این توقع سودآوری داشتیم اما همین میزان سود هم در سطح کشور و در بین شرکت های معدنی و صنعتی نمونه است.
فلاح عنوان کرد: در سالی که گذشت،این شرکت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن صادرات گندله داشت که در بین صادر کنندگان دیگر، از میانگین قیمتی مطلوب تری برخوردار بود.
وی در ادامه گفت: دلیل اینکه این شرکت سود بیشتری را حاصل نکرده است اینست که ایمیدرو حق السهم خود را که در سال گذشته ۳۳.۸ درصد بود، در سال جاری به ۴۱.۴۱ درصد افزایش داد و ما توقع افزایشی در این حد را نداشتیم، اما دولت مشکلاتی داشت که ایمیدرو هم چاره ای جز بالا بردن حق السهم خود نداشت.
وی افزود: وجود مشکلات دولت و ایجاد نظم و انضباط لازم در ارزآوری شرکت ها، ما را موظف کرد که بخش قابل توجهی از ارز استحصالی خود را در نیما به فروش رسانیم که نسبت به بازار آزاد به صورت چشمگیری کاهش پیدا کرد.
فلاح در ادامه صحبت های خود یادآور شد: از دیگر دلایل کاهش سود شرکت سنگ آهن گهر زمین، می توان به کاهش مقداری سنگ نسبت به سال قبل، اشاره کرد.
وی همچنین در بیان دلایل کاهش در تولید سنگ به موارد زیر اشاره کرد:
- گود معدن تقریبا ۲۵۰ متر پایین تر رفته است که هر ماه و هر سال که این گودی پایین تر می رود احتیاج ما به ماشین آلات و تجهیزات جدید تر برای استخراج بیشتر می شود.
- ارتفاع دپو باطله نیز به واسطه اینکه منطقه ممنوعه محیط زیستی است نمی تواند خیلی توسعه یابد و این ما را مجبور می کند که باطله ها را دائما دپو کنیم و این سبب می شود که کامیون ها تقریبا باید ۶۰ متر ارتفاع بیشتری را بالا روند و هر سال نیز این ارتفاع بیشتر خواهد شد.
- برق و گاز یکی از مشکلات اساسی و عمده ما برای تولید می باشد. ما سال گذشته سه میلیارد تومان عدم النفع به علت عدم وجود برق به اندازه کافی داشته ایم. البته که در زمستان نیز کاهش گاز نیز داشتیم. ما اگر کمبود برق نداشتیم می توانستیم سه هزار و ۷۵۰ میلیارد هزینه برق را افزایش سود ارائه دهیم.
- ماشین آلات معدنی یکی از مشکلات جدی همه معادن می باشد که تحریم ها نیز در خرید ماشین آلات مشکلاتی را ایجاد کرده است ولی ما اخیرا موفق شده ایم که تعدادی از تراک های ۱۰۰ تنی را قرارداد ببندیم که به زودی این ماشین آلات وارد می شوند.
وی در ادامه متذکر شد که پیمانکار گهر زمین هم تعداد ۳۰ دستگاه تراک را قرارداد بسته که تا ۴ الی ۵ ماه دیگر این ماشین آلات وارد معدن خواهند شد و در سال جاری برداشت بیشتری نسبت به سال قبل خواهیم داشت.
- استراتژی های شرکت در خصوص کاهش هزینه ها
فلاح ادامه داد: برای کاهش هزینه ها در شرکت که زمان زیادی به تعیین پیمانکار نیازی ندارد، حمل پیوسته است که در سلامتی محیط زیست و پرسنل هم بسیار تأثیرگذاری خواهد بود.
وی شرح داد: آبگیری از باطله هایی که از کارخانه ها بیرون می آید نیز مسئله مهمی است که پیشرفت های زیادی را به همراه داشته و گمان می کنیم که تا یکسال آینده وارد مدار شده و بخش مهمی از آب مورد نیاز کارخانه که سه میلیون متر مکعب در سال است را به کارخانه ها برگشت کند و سوداوری خوبی را برای شرکت به همراه خواهد داشت.
مدیر عامل گهر زمین افزود: شرکت تا کنون سود انحصاری داشته است که این سود مربوط به سایت معدن در سیرجان بوده است. برای اینکه این سود از حالت انحصاری بودن خارج شود، شرکت و هیئت مدیره تصمیمات خوبی را گرفته اند. وی ادامه داد: برای اینکه گهرزمین ۲،۳ و ۴ را در سال های آتی داشته باشیم، پروژه های وسیعی را در بردسیر شروع کردیم که ۸.۵ درصد پیشرفت داشته است، که نزدیک به ۴ درصد نسبت به زمانبندی قراردادی پیشرفت آن بیشتر بوده است.
فلاح گفت: با همت تمامی دوستان پهنه جبال بارز را تا طول ۱۵۶ کیلومتر که به جنوبی ترین استان های کرمان می رسد با پهنای ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر واگذار نمودند.
وی ادامه داد: معدن جانجا در سیستان و بلوچستان ارزش بالایی را دارد که ما آن را گرفتیم و سه نفر از وزرای کابینه هم امضا کردند که در هیئت دولت در آینده ای نزدیک مطرح خواهد شد که عوارض دولتی از ما نگیرند.
وی در ادامه صحبت های خود گفت: منطقه مکران که از تنگه هرمز تا کنار مرز ایران و پاکستان شروع می شود، منطقه فوق العاده حاصلخیزی است که قبل از انقلاب نیز بر روی این مناطق مطالعات وسیعی انجام شده است که طبق مطالعات آن زمان گفته شد که ۵۰ درصد جمعیت کشور ایران باید به کنار دریاها منتقل شوند و مشکل شهرهای مرکزی به علت بی آبی خیلی نمایان نشود. اما این کار انجام نشده بود تا چندی پیش که مقام معظم رهبری به صورت جدی تأکید نمودند که این کار باید انجام شود. لازم به ذکر است که اصلی ترین وزارتخانه ای که تاکنون در این منطقه سرمایه گذاری کرده است، وزارت دفاع می باشد.
- تقسیم سود ۴۰۰۰ ریالی به ازای هر سهم
بر اساس اصلاحیه مجمع، سود های تقسیمی به ازای هر سهم تاپایان خرداد ماه پرداخت خواهند شد.
این مجمع با حضور ۹۴ درصد از سهامداران برگزار گردید.
در این مجمع سود قابل تقسیم سال ۱۴۰۱ معادل با ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام گردید. با در نظر گرفتن سود خالص قابل تقسیم، این شرکت به ازای هر سهم ۴۰۰۰ ریال سود تقسیم خواهد کرد که با توافق اکثریت سهامداران این میزان تقسیم سود مصوب گردید.