خیز دوباره نرخ سود بانکی/افزایش کسری منابع در بازار بین بانکی
به گزارش بورس امروز، نرخ بهره بین بانکی یکی از شاخص های مهم در و تاثیرگذار بر اقتصاد هر کشوری است. این شاخص در کشور ما همچنان روندی صعودی دارد. برخی معتقدند هر چه نرخ بهره بین بانکی در کشور بالاتر باشد قیمت پول بالاتر بوده و در ادامه احتمال رشد تورم کمتر خواهد بود. […]
به گزارش بورس امروز، نرخ بهره بین بانکی یکی از شاخص های مهم در و تاثیرگذار بر اقتصاد هر کشوری است. این شاخص در کشور ما همچنان روندی صعودی دارد. برخی معتقدند هر چه نرخ بهره بین بانکی در کشور بالاتر باشد قیمت پول بالاتر بوده و در ادامه احتمال رشد تورم کمتر خواهد بود. بانک مرکزی چهارشنبه گذشته از افزایش نرخ سود بین بانکی خبر داد و این نرخ را ۲۳.۴۶ درصد اعلام کرد. بنابراین، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی از ۲۳.۳۶ درصد هفته قبل به ۲۳.۴۶ درصد در هفته منتهی به ۱۶ فروردین رسیدکه نشان می دهد در این مقطع نرخ بهره بین بانکی برای سومین هفته متوالی رکورد هفت ساله خود را ارتقا داده است.
روند صعودی نرخ بهره بینبانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شد؛ از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بینبانکی وارد کانال ۲۱درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال ۲۳درصدی در نوسان است.
بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بینبانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از ۱۴ تا ۲۲ درصد بود به ۱۷ تا ۲۴ درصد افزایش داد، نرخ بهره بینبانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک میشود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا نه.
این نرخ در بازار بین بانکی کشف می شود. بانک های دارای کسری می توانند در این بازار از بانک های دارای مازاد استقراض نقدینگی کنند. استقراضی که تاریخ سررسید آن کوتاه مدت بوده و نرخ سود آن در دامنه ای که بانک مرکزی آن را تعیین کرده حرکت می کند.
روند فزاینده نرخ سود بین بانکی در هفته های اخیر به نوعی می تواند علامت تداوم بحران در وضعیت مالی بانک ها باشد. به عبارت دیگر برخی از تحلیل گران این بازار معتقدند یکی از عوامل مهم رشد نرخ بهره بین بانکی در هفته های اخیر تشدید کسری منابع در بازار بین بانکی است که اکنون به افزایش نرخ بهره بین بانکی منجر شده است.