فولاد مبارکه واحد برتر همایش سازگاری با کمآبی
به گزارش بورس امروز، در نشست و نمایشگاه تخصصی «سازگاری با کمآبی» که طی سه روز در تهران برگزار شد، رضا اردکانیان با بیان اینکه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با مصوبه هیاتوزیران از سال ۹۶ و با عضویت وزارتخانههای نیرو، صمت، جهادکشاورزی و همچنین سازمانهای مرتبط در این زمینه و با اهداف متقاعدسازی اذهان […]
به گزارش بورس امروز، در نشست و نمایشگاه تخصصی «سازگاری با کمآبی» که طی سه روز در تهران برگزار شد، رضا اردکانیان با بیان اینکه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی با مصوبه هیاتوزیران از سال ۹۶ و با عضویت وزارتخانههای نیرو، صمت، جهادکشاورزی و همچنین سازمانهای مرتبط در این زمینه و با اهداف متقاعدسازی اذهان عمومی و سیاستگذاران بر مبنای واقعیتهای اقلیمی ایجاد شده است، از تمامی سازمانها و کارخانههایی که در این عرصه تلاش کردند قدردانی کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در افتتاحیه همایش سازگاری با کمآبی گفت: با وجود اینکه صنعت ۲ درصد آب کشور را مصرف میکند اما وظیفه خود میدانیم که همکاری لازم را با بخش آب داشته باشیم.
محسن صالحینیا با بیان اینکه در سه محور اهداف خود را در این بخش پیادهسازی میکنیم، افزود: طبق این رویکرد در فرآیند تولید، استفاده از تجهیزات کمآب بر مورد توجه است، همچنین اجرای فرآیندهایی برای بهینهسازی مصرف آب و سازماندهی صنایع بر مبنای سیاستگذاریهای ما در استفاده از تصفیهخانه آب انجام شده است.
جواد نیلی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولاد مبارکه پس از دریافت این لوح تقدیر گفت: در روز نخست این همایش که با هدف تبادل اطلاعات در خصوص تجارب موفق سازگاری با کمآبی میان ارکان کارگروه ملی سازگاری با کمآبی و مجموعههای دولتی و خصوصی فعال در سه حوزه «فضای سبز و آب و فاضلاب شهری و روستایی»، «صنعت، معدن و انرژی» و «کشاورزی» همراه با نشست و نمایشگاه تخصصی برگزار شد، فولاد مبارکه طی گزارشی با عنوان «مدیریت یکپارچه آب در فولاد مبارکه» تمامی دستاوردهای خود درحوزه آب، کنترل مصارف و سازگاری با کمآبی را به اشتراک گذاشت.
وی اظهار کرد: شرکت فولادمبارکه با سرمایهگذاریهای هوشمندانهای که از سالهای ۹۰ تاکنون درحوزه مصرف بهینه آب انجام داده است، به دستاوردهای ارزشمندی در زمینه بهکارگیری پسابهای تصفیهشده صنعتی کارخانه و پسابهای شهری شهرستانهای مجاور شرکت در خطوط تولید دستیافته که در سطح دنیا کمنظیر است.
نیلی گفت: بحران تامین آب و تغییرات اقلیمی که دامنگیر قسمتهای وسیعی از کرهزمین شده است، محرک توسعه راهکارها و فناوریهای پیشرفته برای سازگاری با این شرایط شده است.
در این آیین، عباس اکبریمحمدی، مدیر انرژی و سیالات فولاد مبارکه نیز گفت: فولاد مبارکه در این همایش با ارائه گزارشی با عنوان «مدیریت یکپارچه آب شرکت فولاد مبارکه» اقدامات موثر و دستاوردهای شرکت در زمینه کاهش مصرف آب را تشریح کرد که مورد توجه و استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.
وی گفت: فولاد مبارکه در زمینه کاهش مصرف آب در چهار محور سرمایهگذاری کرده است؛ تصفیه و بازچرخانی حداکثری پساب صنعتی و تکمیل تصفیهخانههای داخلی شرکت؛ افزایش بهرهوری آب و کاهش مصرف آن در فرآیندهای تولید شرکت؛ جایگزینی قسمتی از آب خام موردنیاز شرکت از طریق جمعآوری، انتقال و تصفیه تکمیلی پساب شهرهای مجاور؛ ایفای نقش درحوزه مسوولیتهای اجتماعی در جهت بهبود سطح بهداشت و سلامت محیطزیست منطقه و رودخانه زایندهرود با ساماندهی شبکه جمعآوری و تصفیه پساب شهری. توسعه پایدار شرکت و منطقه و تضمین تابآوری در شرایط بحرانی بخش دیگری از دستاوردهای این سرمایهگذاری است.
وی افزود: برخی از پروژههای انجامشده درحوزه سازگاری با کمآبی در فولاد مبارکه جمعآوری، تصفیه و انتقال پساب ۹ شهر مجاور شرکت و احداث تصفیهخانههای مرتبط با آن و احداث تصفیهخانه استحصال پساب شهری به همراه سیستم UF مستغرق است.
اکبری خاطرنشان کرد: برای دستیابی به این موارد بالغ بر ۸ هزار میلیارد ریال در فولاد مبارکه سرمایهگذاری شده است و نتیجه آن کاهش ۴۰درصدی مصرف آب خام در سال ۹۷ نسبت به سال قبل و جایگاه ممتاز فولاد مبارکه در بین رقبای جهانتراز آن از منظر بهرهوری آب است؛بهگونهای که در فولاد مبارکه به ازای هر کیلوگرم تولید فولاد ۷۳/ ۲ لیتر آب مصرف میشود؛ این درحالی است که متوسط آب مصرفی برای تولید محصولات تخت در جهان ۸ لیتر است.
منبع:
روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان