افق روشن طرحهای توسعهای “قچار” در سال آینده
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوق العاده کارخانه فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در خصوص افزایش سرمایه این شرکت از ۲ هزار و ۴۵۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، در ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ برگزار گردید. این کارخانه به منظور جلوگیری از خروج نقدینگی، حفظ وضعیت سرمایه […]
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی فوق العاده کارخانه فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در خصوص افزایش سرمایه این شرکت از ۲ هزار و ۴۵۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، در ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ برگزار گردید.
این کارخانه به منظور جلوگیری از خروج نقدینگی، حفظ وضعیت سرمایه در گردش، اصلاح ساختار مالی و همچنین استفاده از مزایای معافیت مالیاتی قصد انجام این افزایش سرمایه را از محل سود انباشته دارد.
مجمع عمومی عادی فوق العاده قچار در ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ با حضور ۶۰.۷۱ درصد صاحبان سهام این شرکت تشکیل شد. در پی این جلسه، افزایش سرمایه مذکور با دریافت اکثریت آرا همراه گردید.
- روند سودسازی در شرکت
قربانعلی قربانی مدیرعامل کارخانه فرآورده های غذایی و قند چهارمحال، خلاصه ای از عملکرد شرکت را از بدو تاسیس تاکنون قرائت نمود و گفت: این شرکت در ۲۹ آذر ۱۳۶۲ به صورت یک شرکت سهامی خاص تاسیس گردید و در سال ۱۳۵۰ نیز، بهره برداری از کارخانه این شرکت شروع شد. همچنین در سال ۱۳۷۱ این شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل گردید و در سال ۱۳۹۰ نیز در بازار فرابورس پذیرفته شد.
قربانی در خصوص تغییرات سرمایه شرکت افزود: این شرکت در سال ۱۳۷۰ با سرمایه اولیه یک میلیون ریال به ثبت رسید که در طی ۷ مرحله در سال های ۱۳۷۰، ۱۳۷۷، ۱۳۸۲، ۱۳۸۵، ۱۳۹۰، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ سرمایه خود را به ۲ هزار و ۴۵۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون ریال افزایش داد و در حال حاضر نیز این شرکت ازای هر سهم یک هزار ریالی تعداد ۲ میلیارد و ۴۵۵ میلیون و ۹۶۰ هزار سهم را دارا می باشد.
وی عنوان کرد: در سال ۱۳۷۰ افزایش سرمایه این شرکت از محل آورده نقدی سازمان صنایع ملی، در سال ۱۳۷۷، ۱۳۸۲ و ۱۳۸۵ از محل اندوخته قانونی، در سال ۱۳۹۰ از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، در سال ۱۳۹۹ از محل سود انباشته و در سال ۱۴۰۰ نیز از محل تجدید ارزیابی دارایی ها انجام گردیده است.
وی در خصوص وضعیت و عملکرد این شرکت گفت: شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ سود خالصی را معادل با ۲۵۲ میلیارد و ۵۰۴ میلیون ریال را رقم زد که در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۳۹۹، سود خالص این شرکت حدود ۲ برابر افزایش یافت و به ۵۱۹ میلیارد و ۷۹۰ میلیون ریال رسید. همچنین این کارخانه تولید کننده قند و شکر در دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۰ نسبت به دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۳۹۹، سود خالص خود را ۲ برابر افزایش داد و در نهایت به رقمی معادل با یک هزار و ۲۴۹ میلیارد و ۴۷۵ میلیون ریال سود خالص دست یافت.
وی افزود: سود خالص پایان دوره ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ نیز در طی ۲ ماه آتی مشخص خواهد شد.
مدیر عامل قچار در خصوص نرخ چغندر برای سال آینده گفت: نرخ چغندر برای سال آتی با افزایشی حدود ۱۵ الی ۲۵ درصد همراه خواهد بود و از قرار معلوم و بر طبق شواهد، نرخ این محصول شاید از این میزان گفته شده هم بیشتر افزایش یابد.
وی اهداف این افزایش سرمایه را اینگونه خواند: اصلاح ساختار مالی در صورت وضعیت مالی و کاهش ریسک مالی، بهبود نسبت مالکانه و افزایش رقابت پذیری شرکت در صنعت و بازار سرمایه، بهبود نسبت های جاری با توجه به عدم خروج وجه نقد، افزایش میزان اعتبار دهی اشخاص برون سازمانی به شرکت، افزایش سرمایه در گردش جهت تولید مواد اولیه مورد نیاز، برنامه ریزی جهت بهبود وضعیت ماشین آلات تولیدی و افزایش ظرفیت آن ها و کاهش نیاز به اخذ تسهیلات مالی.
قربانی در خصوص ریسک های عمده صنعت قند و شکر در ایران گفت: از ریسک های این صنعت در کشور ما می توان به ریسک نوسانات قیمت جهانی شکر، افزایش قیمت خرید تضمینی چغندر و حقوق و دستمزد، ورود بی رویه شکر، فرسودگی کارخانجات، عدم سرمایه گذاری لازم در صنایع جانبی و پایی دست، افزایش قیمت سوخت و مواد افزودنی و کاهش میزان کشت چغندر به دلیل شرایط آب و هوایی، اشاره نمود.
- بازارگردانی در قچار
مدیر عامل قچار در خصوص بازارگردانی این شرکت افزود: آنچه که برعهده شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال است، این است که ای پی اس را که اعلام می کند را محقق نماید و باقی مسائل بورس نه تنها به شرکت چهارمحال مربوط نیست بلکه از عهده سهامداران نیز خارج است و بازار باید این مسائل را کنترل نماید.
سهامدار عمده سعی بر حمایت از سهم در بازار نموده و در راستای عملیات کارخانه نیز اقدامات عملی و مهمی را به ثمر رسانده لیکن قیمت سهم در بازار بورس متغیر های زیادی دارد که از کنترل سهامدار عمده خارج است و انتخاب بازار گردان جهت سهولت نقدشوندگی و از الزامات سازمان بورس بوده است که در این خصوص وجه نقد و سهام در اختیار ایشان قرار داده شده که به تعهدات خود عمل کنند.
وی در خصوص طرح های توسعه این کارخانه افزود: بخشی از طرح های توسعه کارخانه انجام شده و ظرفیت عملی کارخانه نیز در این سال ها افزایش یافته است. بعلاوه هدف رساندن ظرفیت اسمی کارخانه به ۳ هزار تن نیازمند دستگاه است که این دستگاه ها تهیه شده ولی به علت تحریم ها امکان واردات آن ها نیست. لازم به ذکر است که ما در حال برطرف نمودن مشکلات مربوط به واردات دستگاه ها هستیم.
- چشم انداز شرکت فرآورده های غذایی و قند چهارمحال
وی گفت: طراحی کارخانجات قند به گونه ای است که از ابتدا تا انتها، باید برای ظرفیت هدف آماده باشند و هر مرحله ای که به ظرفیت توسعه نرسد، همان به عنوان تهیه کننده ظرفیت کارخانه قلمداد می گردد، بنابراین کارخانه زمانی به ظرفیت ۳ هزار تنی خواهد رسید که تمام دستگاه های مورد نیاز برای افزایش ظرفیت، وارد، نصب و راه اندازی شود.
لازم به ذکر است که کارخانه از منظر مالی برای تهیه دستگاه های مورد نیاز خود هیچگونه مشکلی ندارد و تنها تحریم ها مانع انجام این افزایش ظرفیت می باشند.
وی عنوان کرد: کارخانه صنایع غذایی و قند چهارمحال تولید خود را در سال جاری نسبت به سال گذشته که رکورد تولید را شکانده بود از ۳۰۱ هزار تن به ۳۲۱ هزار تن افزایش داده است.
قربانی گفت: همانا افزایش مصرف به معنای افزایش تولید و افزایش تولید به منزله افزایش سودآوری شرکت قلمداد می گردد و با پیگیری های صورت گرفته برای طرح توسعه و همچنین نرخ های رقابتی شکر برای سال ۱۴۰۲ افق روشن تری برای این شرکت می توان متصور بود چراکه هر چه شکر با کیفیت بیشتری تولید شود، نرخ ها بالاتر و سرمایه گذاری های صورت گرفته اقتصادی تر خواهد بود.