سود بیش از یک هزار میلیاردی در ایران خودرو
به گزارش بورس امروز؛ در گزارش منتشر شده از شرکت ایران خودرو در سامانه کدال عنوان گردیده است که: شرکت ایران خودرو در دوره ۹ ماهه منتهی به پایان آذر ۱۴۰۱ نسبت به دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۰ با رشد ۷۳ درصدی در درآمدهای ایجاد شده از محل فروش محصولات تولیدی خود برخوردار […]
به گزارش بورس امروز؛ در گزارش منتشر شده از شرکت ایران خودرو در سامانه کدال عنوان گردیده است که:
شرکت ایران خودرو در دوره ۹ ماهه منتهی به پایان آذر ۱۴۰۱ نسبت به دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۰ با رشد ۷۳ درصدی در درآمدهای ایجاد شده از محل فروش محصولات تولیدی خود برخوردار شده است. بر همین اساس درآمدهای حاصل از فروش محصولات این شرکت در دوره ۹ ماهه سال جاری نسبت به دوره ۹ ماهه سال گذشته از ۷۴۲ هزار و ۳۶۰ میلیارد و ۲۱ میلیون ریال به یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۲۷۱ میلیارد و ۴۴۵ میلیون ریال افزایش یافته است.
این شرکت خودرویی سایر درآمدهای خود را در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر سال جاری نسبت به دوره مشابه در سال گذشته از محل هایی همچون، فروش اقساطی، فروش محصولات در بورس کالا، سرمایه گذاری در سهام شرکت ها، فروش ضایعات مواد و قطعات، فروش مواد اولیه، تسعیر نرخ ارز و سایر عملیات های متفرقه خود، حدود یک هزار و ۳۱۷درصد افزایش داد و سایر درآمدهای خود را از ۱۴ هزار و ۷۷۹ میلیارد و ۵۷۳ میلیون ریال به ۲۰۹ هزار و ۴۵۶ میلیارد و ۳۰۴ میلیون ریال رساند.
_ خلاصه ای از صورت های مالی ایران خودرو
نهایتا این شرکت توانست با ایجاد درآمدهای حاصل از فروش خود که بخش زیادی از آن نیز مربوط به فروش محصولات این شرکت در بورس کالا بوده است، خود را بعد از مدتها تلاش، از متحمل شدن زیان حاصله خارج نماید و زیان مربوط به عملکرد دوره ۹ ماهه منتهی به آذر سال گذشته را که معادل با ۸۸ هزار و ۹۰۱ میلیارد ریال بوده است را در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۱، به سود خالصی معادل با یک هزار و ۱۴۲ میلیارد و ۸۰۵ میلیون ریال مبدل نماید.
تولیدات ایران خودرو در دوره ۹ ماهه سال جاری نسبت به دوره ۹ ماهه سال گذشته به این صورت افزایش یافته است:
- تولید محصولات گروه پژو از ۲۱۴ هزار و ۶۰۰ دستگاه به ۲۵۸ هزار و ۴۷۸ دستگاه افزایش یافته است( رشدی حدود ۲۰ درصد).
- تولید محصولات گروه سمند از ۳۷ هزار و ۶۰۸ دستگاه به ۵۵ هزار و ۴۵۹ دستگاه افزایش یافته است( رشدی حدود ۴۷ درصد).
- تولید محصولات گروه دنا از ۳۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه به ۵۶ هزار و ۸۴۵ دستگاه افزایش یافته است( رشدی حدود ۵۱ درصد)
- تولید محصولات رانا از ۲۵ هزار و ۲۷۴ دستگاه به ۲۰ هزار و ۴۱۴ دستگاه کاهش یافته است.
- تولید هایما با رشد ۱۷۲ درصدی از ۴ هزار و ۲۷۱ دستگاه به ۱۱ هزار و ۶۲۱ دستگاه افزایش یافته است.
- تولید محصول تارا نیز با افزایش حدود ۱۵۷ درصد از ۵ هزار و ۸۰۲ دستگاه به ۱۴ هزار و ۹۴۴ دستگاه افزایش یافته است.
همانطور که در صورت های مالی این شرکت نیز منعکس گردیده است در دوره ۹ ماهه سال جاری حدود ۷۰ الی ۱۰۰ درصد تمامی محصولات این شرکت مورد تقاضا و فروش واقع شده است.
_ تجزیه و تحلیل اصلی ترین محصول ایران خودرو
از مبلغ یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۲۷۱ میلیارد و ۴۴۵ میلیون ریال درآمد حاصل شده از فروش محصولات این شرکت در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۱، ۳۶ درصد به فروش محصولات گروه پژو تعلق داشته است.
اگر محصولات گروه پژو را به عنوان اصلی ترین محصول در ایجاد درآمد حاصل از فروش این شرکت در نظر بگیریم، خواهیم دید که با افزایش تولید این محصول در دوره ۹ ماهه سال جاری نسبت به دوره ۹ ماهه سال گذشته میزان فروش این محصول نیز حدود ۳۰ درصد از ۲۱۱ هزار و ۱۹۱ دستگاه به ۲۷۳ هزار و ۳۰۱ دستگاه افزایش یافته است. ایران خودرو از فروش محصولات گروه پژو در دوره ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۱ درآمدی معادل با ۴۵۹ هزار و ۹۰۹ میلیارد و ۳۴۳ میلیون ریال کسب می نماید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته که ۲۶۹ هزار و ۸۵۵ میلیارد و ۴۳۱ میلیون ریال بوده است با رشدی ۷۰ درصدی همراه گردیده است. این افزایش در درآمد حاصل از فروش این شرکت نشأت گرفته از افزایش میزان فروش و نرخ فروش این محصول است. لازم به ذکر است که نرخ فروش هر یک دستگاه از این محصول نیز در دوره ۹ ماهه سال جاری نسبت به دوره ۹ ماهه سال گذشته با افزایش ۳۲ درصدی از یک میلیارد و ۲۷۷ میلیون و ۷۷۹ هزار و ۲۹ ریال به یک میلیارد و ۶۸۲ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۲۲۰ ریال رسیده است.
عرضه خودرو در بورس کالا با توجه به مکانیزم عرضه و تقاضا سبب شده که قیمت خودرو به قیمت واقعی خود نزدیک تر شود. نزدیک شدن قیمت کالاها به ارزش ذاتی آن ها، نه تنها سبب رضایت مصرف کنندگان و خریداران خواهد بود بلکه رضایت تولید کننده را نیز به همراه دارد. تنها ناراضیان این میدان رانت خواران هستند که تا پیش از ورود خودرو به بورس کالا بیشترین منفعت را حاصل می نمودند.
چه بسا تعیین قیمت تنها چندین محصول از ایران خودرو بر اساس عرضه و تقاضا توانسته این شرکت را از زیانی که تا پیش از این متحمل بوده خارج نماید. حال تصور کنید عرضه تمامی محصولات ایران خودرو در بورس کالا و حذف قیمتگذاری دستوری آن چه تاثیری می تواند بر بازار این کالا داشته باشد. لازم به ذکر است که با ارائه عرضه های منظم در بورس کالا بازار نیز می تواند به تعادل نزدیک و نزدیک تر گردد.