بوعلی در راستای رسیدن به تولید ۲ میلیونی
به گزارش بورس امروز؛ شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در اولین روز آذر ماه آگهی افزایش سرمایه خود را در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رساند. این افزایش سرمایه ۳۱۰ درصدی در ۴ تیر ماه ۱۴۰۱ توسط هیئت مدیره این شرکت پیشنهاد گردیده بود. بر اساس این پیشنهاد، سرمایه این شرکت از ۳ هزار و […]
به گزارش بورس امروز؛ شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در اولین روز آذر ماه آگهی افزایش سرمایه خود را در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رساند. این افزایش سرمایه ۳۱۰ درصدی در ۴ تیر ماه ۱۴۰۱ توسط هیئت مدیره این شرکت پیشنهاد گردیده بود. بر اساس این پیشنهاد، سرمایه این شرکت از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۴ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
این افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و به منظور اصلاح ساختار مالی شرکت روی داد. این نکته حائز اهمیت است که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی سبب خواهد شد که ظرفیت تامین مالی شرکت تقویت گردد و نسبت های مالی بیشتر قابل اتکا گردند و همچنین بهتر بتوان از مقایسه صورت های مالی شرکت ها بهره مند گردید.
۹ روز بعد این شرکت پتروشیمی خبر از افزایش تولید بیش ازظرفیت اسمی خود را داد که این افزایش تولید بیش از ظرفیت اسمی منجر به افزایش چشمگیر درآمدهای این شرکت گردیده بود. این افشاییه در خصوص افزایش تولیدات مربوط به عملکرد این شرکت در نیمه نخست سال جاری بوده است.
سید محمد احمدزاده مدیر عامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، میزان این افزایش تولید بیش از ظرفیت اسمی بوعلی را در نیمه نخست سال جاری ۱۱۶ درصد خواند .
وی مقدار فروش محصولات در این شرکت را یک میلیون و ۷۴ هزار و ۸۵۴ تن اعلام کرد که نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته با رشدی ۴۳ درصدی همراه بوده است.
احمدزاده افزود: به علت افزایش نرخ فروش نیز ارزش محصولات فروش رفته این شرکت در نیمه نخست سال جاری معادل با ۲۴۱ هزار و ۷۷۵ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال تعیین گردیده که نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته با رشدی ۱۳۷ درصدی همراه گردیده است.
وی افزایش در سایر درآمدهای عملیاتی این شرکت را در نیمه نخست سال جاری بابت سود و زیان حاصل از تسعیر دارایی های شرکت دانست.
تولید در پتروشیمی بوعلی
افزون بر این گزارش، ظرفیت تولید مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا برای یکسال مالی معادل با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن می باشد. این شرکت در دوره فعالیت مالی خود در سال ۱۴۰۰ توانسته است به ترتیب در دوره یکماهه فروردین ۱۴۸ هزار و ۵۸۹ تن، یکماهه اردیبهشت ۱۵۷ هزار و ۱۵۳ تن، یکماهه خرداد ۱۶۶ هزار و ۱۸۹ تن، یکماهه تیر ۱۶۴ هزار و ۴۱۳ تن، یکماهه مرداد ۱۷۳ هزار و ۸۶۹ تن، یکماهه شهریور ۱۶۷ هزار و ۴۷۰ تن، یکماهه مهر ۱۶۷ هزار و ۸۸۲ تن، یکماهه آبان ۱۵۹ هزار و ۷۱۳ تن، یکماهه آذر ۱۷۲ هزار و ۳۴ تن، در یکماهه دی ۱۶۰ هزار و ۳۸۴ تن، در یکماهه بهمن ۱۰۷ هزار و ۴۵۱ تن، و در یکماهه اسفند نیز ۱۵۲ هزار و ۲۴۱ تن از محصولات خود را تولید کند.
همچنین میزان تولیدات این شرکت پتروشیمی در هر ماه سال ۱۴۰۱ که سپری نموده است به این ترتیب بوده که در فروردین جاری ۱۷۶ هزار و ۴۶۸ تن، یکماهه اردیبهشت ۱۷۲ هزار و ۵۹۶ تن، یکماهه خرداد ۱۷۰ هزار و ۹۱۵ تن، یکماهه تیر ۱۶۵ هزار و ۶۲۵ تن، یکماهه مرداد ۱۷۹ هزار و ۷۰۰ تن، یکماهه شهریور ۱۶۵ هزار و ۶۳۷ تن، یکماهه مهر ۱۷۳ هزار و ۴۰۸ تن، یکماهه آبان ۱۷۸ هزار و ۱۰۸ تن و در یکماهه آذر نیز تولیدات این شرکت معادل با ۱۷۳ هزار و ۹۱ تن بوده است.
در کل، میانگین تولید فصل بهار در سال ۱۴۰۱، ۱۷۳ هزار و ۳۲۶ تن بوده که نسبت به میانگین تولید فصل بهار در سال ۱۴۰۰(۱۵۷ هزار و ۳۱۰ تن) با رشدی ۱۰ درصدی همراه گردیده است. میانگین تولید فصل تابستان این شرکت در سال جاری نسب به دوره مشابه در سال گذشته از ۱۶۸ هزار و ۵۸۴ تن به ۱۷۰ هزار و ۳۲۰ تن( حدود یک درصد) افزایش یافته است.
در فصل پاییز ۱۴۰۰ نیز میانگین تولید ۱۶۶ هزار و ۵۴۳ تن بوده که در سال ۱۴۰۱ با رشدی ۵ درصدی به ۱۷۴ هزار و ۸۶۹ تن افزایش یافته است.
میانگین تولید فصل زمستان این شرکت در سال ۱۴۰۰ معادل با ۱۴۱ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۱ اگر هیچگونه رشدی هم این شرکت نداشته باشد و تنها به میزان تولید فصل زمستان سال گذشته تولید محصول داشته باشد باز هم تا پایان سال خواهد توانست حداقل ۲۰۰ هزار تن دیگر از محصولات خود را تولید نماید.
روند درآمدزایی و سودآوری بوعلی
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در ۵ سال متوالی روند روبه بالایی را در خصوص میزان درآمد زایی خود کسب نموده است.
در جدول شماره (۱) درآمد زایی و سودآوری این شرکت برای ۵ سال متوالی درج گردیده است. بر اساس این آمار نظاره گر خواهیم بود که این شرکت در سال ۱۳۹۸ نسبت به ۱۳۹۷ با افزایش ۹۴ درصدی درآمدها و ۲۲۹ درصدی سود خالص همراه بوده است.
در سال ۱۳۹۹ نیز درآمد عملیاتی این شرکت نسبت به یکسال گذشته ۶۳ درصد و سود خالص نیز با افزایش ۱۸۶ درصد همراه بوده است.
در سال ۱۴۰۰ نیز نسبت به سال ۱۳۹۹، درآمدهای عملیاتی و سود خالص این شرکت به ترتیب ۱۰۱ درصد و ۶۹ درصد رشد داشته است.
همانطور که در جدول شماره (۱) مشخص است این شرکت پتروشیمی موفق گردیده که در نیمه نخست سال ۱۴۰۱، ۹۲ درصد درآمد عملیاتی یکسال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۰ را محقق نماید.
بوعلی تا پایان آذر ۱۴۰۱ که هنوز۳ ماه تا پایان سال فرصت دارد موفق گردیده که درآمدی معادل با ۳۶۲ هزار و ۱۳۳ میلیارد و ۸۸۳ میلیون ریال را ایجاد نماید که نه تنها با درآمد یکسال مالی ۱۴۰۰ برابری نمی کند بلکه نسبت به دوره ۱۲ ماهه سال گذشته، ۳۷ درصد هم افزایش یافته است.
جدول شماره(۱) | سال ۱۳۹۷ | سال ۱۳۹۸ | سال ۱۳۹۹ | سال ۱۴۰۰ | نیمه نخست ۱۴۰۱ |
درآمد عملیاتی | ۴۱,۳۸۹,۸۰۵ | ۸۰,۴۵۲,۰۵۵ | ۱۳۱,۳۹۸,۱۹۶ | ۲۶۳,۶۳۲,۳۵۱ | ۲۴۱,۷۷۵,۸۴۰ |
سود (زیان) خالص | ۲,۲۹۳,۷۱۴ | ۷,۵۳۵,۳۶۶ | ۲۱,۵۸۴,۵۱۸ | ۳۶,۴۶۷,۶۸۰ | ۳۷,۳۶۱,۳۲۹ |