عملکردهایی جدید در پرونده درخشان فولاد مبارکه اصفهان
پوشش دهی صفحات مسی قالبهای ریختهگری مداوم با تــــــلاش متخصصــــــان فــــولاد مبارکــــــه و همکــــاری شرکتهای داخلی برای اولین بار در ایــــــران، صفحـــات مســــی قالبهای ریختهگری مداوم به روش پاشش حرارتی (HVOF) پوششدهی شد و عمر کاری این صفحات از ۳۰ به ۷۰ هزار تن تختال افزایش یافت که نهتنها در کشور، بلکه در دنیا نیز رکوردی قابلملاحظه به شمار […]
پوشش دهی صفحات مسی قالبهای ریختهگری مداوم با تــــــلاش متخصصــــــان
فــــولاد مبارکــــــه و همکــــاری شرکتهای داخلی برای اولین بار در ایــــــران، صفحـــات مســــی قالبهای ریختهگری مداوم به روش پاشش حرارتی (HVOF) پوششدهی شد و عمر کاری این صفحات از ۳۰ به ۷۰ هزار تن تختال افزایش یافت که نهتنها در کشور، بلکه در دنیا نیز رکوردی قابلملاحظه به شمار میآید.
رئیس تعمیرگاه ریختهگری مداوم فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر و با بیان اینکه فرایند سرد شدن و تشکیل تختال با قالب اولین تجهیز ماشینهای ریختهگری مداوم آغاز میشود، افزود: به عبارت دیگر مهمترین و حساسترین مرحلۀ تولید تختال، کنترل و نظارت بر نحوۀ شروع انجماد مواد مذاب است و این خنک کاری را آب دمین در گردش صفحات مسی قالبها انجام میدهد.
روحاله بیرانوند تصریح کرد: فلز مس هدایت حرارتی بسیار زیادی دارد و بهخوبی فولاد مذاب را سرد میکند، اما بهلحاظ خواص مکانیکی، فلزی بسیار ضعیف است و به علت داشتن سختی و تراکم کم، در زمان کوتاهی دچار فرسایش و ترکهای فراوان میشود و ممکن است به تختالهای تولیدی آسیب بزند.
وی با تأکید بر اینکه میزان زیاد ضریب انتقال حرارت مس گاهی اوقات سبب سرمایش سریع و بیش از انتظار تختال و در نتیجه بروز ترک در تختال میشود، گفت: سالهاست انواع پوششهای متالورژیکی و شیمیایی در کشورهای پیشرفتۀ دنیا اختراع و در این صفحات اعمال شده است.
رئیس تعمیرگاه ریختهگری مداوم فولاد مبارکه جدیدترین نوع این پوششدهی را روکشکاری صفحات مسی بهوسیلۀ پودر فلزی-سرامیکی به روش پاشش حرارتی (HVOF) دانست و اظهار داشت: تا سال ۱۳۹۷ تحقیقات و تلاشهای زیادی برای اجرای این پوششها در کشورمان صورت گرفته بود، اما متأسفانه به دلایل گوناگون هیچیک موفق نشده بودند.
وی در ادامه از کسب موفقیتهای ارزشمند در این زمینه خبر داد و اذعان کرد: در سال ۱۳۹۷ با همکاری شرکت ((پارسپلاسماپوشش)) و کارشناسان ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکۀ، پوشش سرمت پایۀ نیکلی به روش HVOF بر روی یک دست از صفحات مسی قالب ماشینهای ریختهگری اعمال و به خط تولید ارسال شد.
بیرانوند با بیان اینکه قالب مذکور به مدت ۵۳ روز کاری در خط تولید مورد بهرهبرداری قرار گرفت، تصریح کرد: عمر کاری این صفحات پس از عملیات این پوششدهی، از ۳۰ به ۷۰ هزار تن تختال افزایش یافت که نهتنها در کشور، بلکه در دنیا نیز رکوردی قابلملاحظه به شمار میآید.
وی هدف اصلی ایجاد این پوشش را افزایش کیفیت و عمر تختال دانست و تأکید کرد: نتایج کیفی تختالهای تولیدی به همت کارشناسان کنترل کیفی ناحیۀ فولادسازی و دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری مداوم بررسی شد.
خوشبختانه بهلحاظ کیفی ترک تختالهای تولیدشده با این صفحات به میزان ۵۵ درصد و وضعیت جدایش و کنارۀ پروفیلی بهترتیب به میزان ۱۵ و ۵۰ درصد کاهش یافته است که موفقیت بسیار ارزندهای به شمار میآید.
رئیس تعمیرگاه ریختهگری مداوم فولاد مبارکه دستیابی به این موفقیت را افتخار ملی دانست و در همین خصوص از زحمات و حمایتهای مدیریت ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم، دفتر فنی تولید فولادسازی و ریختهگری، کارکنان واحدهای تولید و تعمیرگاه ریختهگری، دفتر فنی تعمیرات ریختهگری، تعمیرگاه مرکزی فولاد مبارکه، مدیریت خرید مواد مصرفی و تمام عزیزانی که از این پروژه ملی حمایت کردند، تشکر و قدردانی نمود.
تاکید مدیر عامل فولاد مبارکه و مسئولین شهرستان مبارکه بر توسعۀ پایدار منطقه و حفظ منافع ملی
در جلسهای که روز شنبه ۲۵ خردادماه، با حضور عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه، زهرا سعیدی نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، عصارزادگان فرماندار شهرستان مبارکه و جمعی از شهرداران و اعضای شوراهای اسلامی این شهرستان در فولاد مبارکه برگزار شد، بر توسعۀ پایدار منطقه و حفظ منافع ملی تأکید شد.
در این جلسه مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: این شرکت از ابتدای بهرهبرداری تاکنون، در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی و در چارچوب مقررات قانونی شرکت، توسعۀ منطقه را بهعنوان یک اصل مدنظر داشته و مشارکت و همیاری شرکت در ایجاد و توسعۀ زیرساختهای شهرستان ازجمله توسعۀ راهها، تکمیل و توسعۀ مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین گسترش تعاملات فرهنگی با شهرستان بخشی از این تعاملات بوده است.
عظیمیان با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه دغدغههای شهرستان را دغدغۀ خود میداند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور که دشمن سعی میکند با تحریم و ایجاد خلل در تولید، اقتصاد کشور را تحتفشار قرار دهد، باید هوشیار باشیم که تنها راهکار گذر از این پیچ سخت، همدلی و همکاری بیشتر است.
وی تصریح کرد: مدیریت شرکت بر این باور است که توسعۀ پایدار جز با رشد منطقه، استان و کشور میسر نخواهد بود؛ ازاینرو در بسیاری مواقع حتی فراتر از انتظار در مسئولیتهای اجتماعی مشارکت داشته است.
در این جلسه، زهرا سعیدی نمایندۀ مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از اقدامات فولاد مبارکه گفت: علیرغم اینکه شرکت فولاد مبارکه بهطور مستقیم در فهرست تحریمهای ظالمانه قرار داده شده است، مدیریت و کارکنان این شرکت قویتر از قبل چرخ تولید بزرگترین فولادساز کشور را درحرکت نگهداشتهاند که شایستۀ قدردانی و مباهات است.
وی افزود: با احداث فولاد مبارکه در شهرستان مبارکه، بالطبع برخی زیرساختها ایجاد شده است که در حال حاضر با توجه به محدودیت منابع درآمدی شهرداریها، از فولاد مبارکه انتظار میرود در ادامۀ مساعدتها و مشارکتهای خود و بهمنظور حفظ این زیرساختها، که در راستای توسعه پایدار بوده است، در این حوزه نیز تعامل و همکاری بیشتری با مسئولان شهرستان داشته باشد.
در ششمین همایش جایزۀ بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران از فولاد مبارکه تجلیل شد
در ششمین همایش جایزۀ بهرهوری معادن و صنایع معدنی ایران که روز دوشنبه ۲۷ خردادماه در محل سالن همایشهای هتل بزرگ ارم تهران و با حضور فعالان و شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور برگزار گردید، از فولاد مبارکه با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.
در این همایش، پروژۀ هیدرولیک کردن لوپر شمارۀ ۴ نورد گرم فولاد مبارکه یکی از هشت پروژۀ برتر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران شناخته شد.
این گزارش حاکی است امیر گودرزی رئیس کنترل پروسس نورد گرم فولاد مبارکه و مسئول این پروژه پس از دریافت لوح تقدیر این همایش در خصوص اهمیت اجرای پروژۀ مذکور گفت: پس از اینکه شرکت طرف قرارداد خارجی از اجرای پروژه به دلیل تحریمها سرباز زد و عملا به تعهدات خود عمل نکرد، اجرای پروژه به دست توانمند کارشناسان فولاد مبارکه در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این کار بزرگ و حساس با همکاری واحد کنترل پروسس، تعمیرات فینیشینگ، تعمیرگاه مرکزی و واحد تعمیرات ساختمانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در کوتاهترین زمان ممکن با موفقیت انجام شد.
وی دستیابی به دانش فنی این کار بزرگ را از مهمترین دستاوردهای آن دانست و گفت: خوشبختانه با اجرای این پروژه هماکنون لوپر ۴ به خوبی در اختیار بهرهبردار قرار گرفته است.