عرضه بیشتر خودرو در بورس تنها راه رهایی از زیان انباشته است
عباس کریمزاده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به بخشهای مختلف بازار از جمله تابلو بازار اول و بازار دوم وهمچنین تابلوهای فرابورس و بازار پایه گفت: ارزش بازار و سرمایه کشورحدود ۱۹۰ میلیارد دلار می باشدکه بر مبنای دلار صرافی ملی محاسبه شده است. وی افزود: ولی محاسبات فقط بر مبنای دلار […]
عباس کریمزاده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به بخشهای مختلف بازار از جمله تابلو بازار اول و بازار دوم وهمچنین تابلوهای فرابورس و بازار پایه گفت: ارزش بازار و سرمایه کشورحدود ۱۹۰ میلیارد دلار می باشدکه بر مبنای دلار صرافی ملی محاسبه شده است.
وی افزود: ولی محاسبات فقط بر مبنای دلار آزاد محاسبه میشود و بر این اساس ارزش بورس ۱۶۰ میلیارد دلار بر مبنای دلار آزاد میباشد.
کریمزاده ادامه داد: در بورس رشد شاخص در سال ۹۹ به ۴۹۷ میلیارد دلار بر مبنای دلار آزاد رسیده است، که این رقم الان به ۱۶۵ میلیارد دلار رسیده و کاهش نداشتهایم. در دو سال اخیر و به خصوص در چند ماه گذشته ارزش دلار بورس به واسطه رشد دلار کاهش قابل توجهی را تجربه کرده است.
وی تصریح کرد: اخبار های زیادی در سال های اخیر در خصوص عرضه سهام ایران خودرو و سایپا که متعلق به دولت هستند مطرح شده ولی متولیان امر اقدام جدیدی در زمینه خصوصی سازی نکردهاند که دلیل اصلی آن سهام های تودلی و محافظه کاری در این بخش است.
مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری آریان پارس افزود: در حال حاضر شبهاتی وجود دارد مبنی بر اینکه آیا اخبار عرضه، اخباری است که به واقعیت می پیوندد یا اخباری است که منجر به رشد سهام ایران خودرو و سایپا میشود.
وی ادامه داد: اماباید به این نکته توجه داشته باشیم آنچه در اصل بر سهام این دو خودروساز تاثیر میگذارد قیمت خودرو است. عرضه سهام ایران خودرو و سایپا می تواند تاثیر بسیار مستقیم روی سهام دارنده ها و تاثیر مثبتی روی سود آوری داشته باشد .
کریمزاده خاطرنشان کرد: از طرفی هم در نظر بگیریم که در واقع عرضه هایی که از سمت دولت انجام میشود با این هدف است که دولت میخواهد درآمدی را از این محل شناسایی کند و با توجه به افزایش نرخ دلاری که در این سالها اتفاق افتاده ارزش جایگزینی ماشین آلات و تجهیزات و متعلقات در این دو کارخانه هستند.
وی افزود: باید در نظر بگیریم که امکان واگذاری این دو سهم یعنی درصد واگذاری این دوسهم در قیمت تابلو آنها موثر است. اگر ایرانخودرو و سایپا ۵۰ درصد از سوی دولت عرضه شود قطعاً این امکان در بازار ایجاد می کند آن کسی که سهم خریداری می کند مالک ۵۰ درصد و بالای ۵۰درصد سهم باشد و مالک مدیریتی هم باشد.
وی تصریح کرد: در این صورت خریدار بالقوهای حضور پیدا می کند و این خودش به رشد سهم کمک می کند. ولی اگر میزان عرضه ها به صورت جز و اندک باشد ممکن است ما خیلی خوش اقبال در این زمینه نباشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در مجموعه ایران خودرو و سایپا تنها نقطهای که میتواند در آینده وضعیت سود آوری این دو شرکت را متحول کند و بسیار به نظر من تاثیر گذار است عرضه محصولات در تعداد قابل توجه در بورس کالا است. که منجر می شود قیمتهای عرضه و قیمتهایی که در فصل های قبل و سالهای قبل انجام شده تفاوت چشمگیری داشته باشد و منجر به رشدسودآوری این دو شرکت شود.
کریمزاده بیان داشت: همچنین می توان زیان انباشته در این دو شرکت را پوشش دهد، و اگر این تغییرات بنیادین در پلتفرم هایی که ایران خودرو و سایپا در عرضه محصولات جدید شان ارائه کنند و در بورس کالا عرضه کنند می توانند با قیمت های واقعی و نزدیک به بازار عرضه نمایند.
وی با اشاره به دلاری بودن فروش در بورس گفت: در بورس کالا قیمت ها تحت تاثیر دلار می باشد وقتی مصرف کننده ببیند دلار افزایش مییابد و مجبور است در بورس کالا قیمت اش را افزایش دهند به تبع قیمت ها در بورس کالا برای این محصولات رقابتی میشود و از دستور خارج میشود و اگر کنترلی بر روی قیمت دستوری و قیمتهای پایه این محصولات در بورس کالا انجام نشود بر اساس سیستم عرضه و تقاضا انجام شود تاثیر مثبت روی عملکرد سودآوری این دو شرکت خواهد داشت.