تنها عدد بود و بس
به گزارش بورس امروز؛ نظارت بر انتشار صورت های مالی باید از طریق نهاد ناظر ( سازمان بورس)، اداره ی نظارت بر ناشران فرابورس و بورس صورت گیرد. در این میان با توجه به انتقادات گسترده در انتشار دیر هنگام گزارش های حسابرسی شده به خصوص در صنعت پالایشگاهی که نرخ خوراک دیر به آنها […]
به گزارش بورس امروز؛ نظارت بر انتشار صورت های مالی باید از طریق نهاد ناظر ( سازمان بورس)، اداره ی نظارت بر ناشران فرابورس و بورس صورت گیرد. در این میان با توجه به انتقادات گسترده در انتشار دیر هنگام گزارش های حسابرسی شده به خصوص در صنعت پالایشگاهی که نرخ خوراک دیر به آنها اعلام می شود، باید تدبیری صورت گیرد. بر این اساس می توان این مشکلات را طی مکاتبات با ناشران فعال در بازار سرمایه و یا سازمان های تصمیم گیر مطرح کرد تا با حل آنها به عنوان موارد اثر گذار بر سهم از اثرات منفی آنها در بازار سرمایه کاست.
اصلاحیه هایی مبنی بر تغییر فروش و درآمد شرکت ها در گزارشات مالی از جمله مواردی است که می تواند موجب عدم اطمینان بین سهام داران گردد. بر این اساس سازمان بورس باید به عنوان یک نهاد نظارتی، به نظارت بر گزارشات ناشران حاضر در بازار سرمایه بپردازد.
بعضا در سامانه ی کدال برخی گزارشات همراه با ایراد و بدون هر گونه نظارتی منتشر می شوند. می توان به رشد نرخ فروش و تغییرات سود آوری و عدم لحاظ تغییرات در گزارش منتشر شده اشاره کرد. بر این اساس اصلاحیه بر گزارشات مالی باید با توضیح و به موقع صورت گیرد. در این میان عدم ارائه صورت مالی حساب رسی شده موضوعی است که به این مشکلات دامن زده است. در واقع در قوانین و گزارشات موجود اشاره ای به هزینه و یا سود نمی شود، این موضوع سبب شده است تا این گزارشات مالی از شفافیت لازم برخوردار نباشد.
برای بهبود و تغییر روند وضعیت صورت مالی حسابرسی نشده باید در گزارشات میان دوره ای در شرکت ها ی تولیدی تناژ و حجم تولید مطرح شود و در گزارشات مربوط به انرژی باید به مقدار و نرخ آن اشاره گردد.
در واقع تنها ذکر عدد نمی تواند در این گزارشات مالی قابل استناد باشد. لذا ارائه دلایل تمامی تغییرات با جزییات سبب شکل گیری بازاری شفاف تر و قابل پیش بینی تر خواهد شد.