“ارفع” و رشد ۵۵ درصدی درآمد
به گزارش بورس امروز، شرکت آهن و فولاد ارفع با سرمایه ۱۲ هزار میلیارد ریالی، دارای ارزش بازاری معادل با ۱۶۵ هزار میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال است. سهامداران عمده این شرکت، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت کارخانجات نورد لوله یاران و شرکت سرمایه گذاری ملی ایران […]
به گزارش بورس امروز، شرکت آهن و فولاد ارفع با سرمایه ۱۲ هزار میلیارد ریالی، دارای ارزش بازاری معادل با ۱۶۵ هزار میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال است.
سهامداران عمده این شرکت، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت کارخانجات نورد لوله یاران و شرکت سرمایه گذاری ملی ایران می باشند که هر کدام به ترتیب حدود ۴۴ درصد، ۲۰ درصد، ۱۷ درصد و ۵ درصد از سهام این شرکت فولادساز را به خود اختصاص داده اند.
این شرکت که کلنگ زنی ۱۴ پروژه شامل احداث تصفیه خانه تامین آب صنعتی، احداث جاده شرقی، ساخت مخازن ذخیره سازی اکسیژن و غیره را انجام داده است، اکنون در حال به انجام رساندن پروژه احداث خطوط آنتنی ریل راه آهن است که ۲۲ درصد این پروژه تا نیمه نخست سال جاری به انجام رسیده و مابقی پروژه تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید و آماده بهره برداری خواهد شد.
با انجام این طرح هزینه حمل فروش صادراتی و خرید شرکت و در نهایت بهای تمام شده شرکت کاهش خواهد یافت. با کاهش بهای تمام شده مسلما این شرکت می تواند حاشیه سود ناخالص و به دنبال آن، حاشیه سود خالص بیشتری را ایجاد نماید.
در این روزها با وجود تحریم های اقتصادی بسیاری از شرکت با کاهش تولید و درآمدهای خود به سختی توانستند متضرر نگردند اما شرکت آهن و فولاد ارفع یکی از معدود شرکت هایی است که توانسته بر تحریم ها و شرایط اقتصادی موجود غلبه کند و درآمدهای عملیاتی خود را در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه در سال گذشته با افزایش ۴۳ درصدی از ۴۴ هزار میلیارد و ۱۶۳ میلیون و ۲۰۸ هزار ریال به ۶۲ هزار میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۹۹۰ هزار ریال افزایش دهد.
در همین راستا این شرکت با ایجاد حاشیه سود خالص ۲۹ درصدی که همانند حاشیه سود خالص آن در دوره مشابه در سال گذشته بوده است، حاکی از توانایی شرکت در کنترل تولید خود در شرایط دشوار خواهد بود.
شرکت مذکور از فروش شمش فولادی و آهن اسفنجی به صورت داخلی و صادراتی در ۷ ماهه منتهی به پایان مهر ۱۴۰۱ توانسته ۷۳ هزار میلیارد و ۵۱۷ میلیون و ۲۹۰ هزار ریال درآمد کسب نماید. درآمد حاصله در طول این دوره نسبت به دوره مشابه سال گذشته که معادل با ۴۷ هزار میلیارد و ۵۱۲ میلیون و ۲۷۰ هزار ریال بوده است با افزایش ۵۵ درصدی همراه بوده است.
از کل فروش این شرکت در دوره ۷ ماهه سال جاری، ۸۰ درصد به فروش داخلی این شرکت و ۲۰ درصد نیز به فروش صادراتی این شرکت تعلق دارد. اصلی ترین محصولی که بیشترین درآمد را در طول این دوره برای شرکت به همراه داشته است، شمش فولادی بوده که نه تنها نرخ فروش آن در دوره ۷ ماهه نخست سال جاری، ۹ درصد افزایش یافته بلکه تناژ فروش نیز معادل با ۵۷ درصد از ۲۳۶ هزار و ۵۸۱ تن به ۳۷۰ هزار و ۹۵۵ تن افزایش یافته است.
در نتیجه با وجود تقاضا برای اصلی ترین محصول این شرکت، شرکت فروق می تواند درآمد خود را به حد زیادی نسبت به درآمد کنونی افزایش دهد. همچنین این شرکت با افزایش صادرات خود نیز نه تنها می تواند درآمد خود را افزایش دهد بلکه می تواند به خوبی بر مشکلات ناشی از تورم و شرایط اقتصادی نیز فائق گردد.