رنگ طلا در بورس کالا
به گزارش بورس امروز، تولید سالانه طلا در جهان بیش از ۳۰۰۰ تن می باشد و بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان کشور چین با حدود ۴۵۰ تن در سال است. پس از چین، کشورهای استرالیا، روسیه، امریکا و کانادا قرار دارند. ایران با داشتن ذخایر قطعی بالغ بر ۲۵۰ تن و حدود ۳۴۰ تن ذخایر […]
به گزارش بورس امروز، تولید سالانه طلا در جهان بیش از ۳۰۰۰ تن می باشد و بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان کشور چین با حدود ۴۵۰ تن در سال است. پس از چین، کشورهای استرالیا، روسیه، امریکا و کانادا قرار دارند. ایران با داشتن ذخایر قطعی بالغ بر ۲۵۰ تن و حدود ۳۴۰ تن ذخایر احتمالی، تولید سالانه ای حدود ۸ تن دارد که حایز رتبه ۴۳ ام تولید در دنیا می باشد.
هم اکنون، استخراج طلا در ۲۴ معدن فعال طلا توسط بخش خصوصی، دولتی و سرمایه گذاری خارجی در حال انجام می باشد. بزرگترین معدن طلا ی در حال استخراج ، معدن زرشوران است که ماهیت دولتی دارد. طبق آمارهای منتشره اتحادیه طلا و جواهر، مصرف روزانه طلا و جواهر در تهران حدود ۶۶۵ کیلوگرم است.
میانگین فروش مصنوعات طلا و جواهر در شرایط مناسب بازار سالانه ۹۷ تن در تهران و ۱۹۰ تن در کشور تن است. طی سال ۱۳۹۷، جمعا ۵۹۸ کیلو گرم طلا توسط سه عرضه کننده در بورس کالای ایران، عرضه گردید که ۱۶۴ کیلوگرم آن معامله شد. طی سال های گذشته شش شرکت تولیدکننده طلا از بخش دولتی و خصوصی در بورس کالای ایران، پذیرش گردیده اند. اولین شرکتپذیرفته شده در بورس کالا، معدن موته است که از سال ۱۳۸۶ تاکنون بطور مستمر در بورس عرضه طلا داشته است.
معدن دیگری که طی دو، سه سال اخیر در بورس کالا پذیرش گردیده و می توان گفت بزرگترین تولیدکننده طلا پذیرفته شده در بورس کالای ایران نیز می باشد، مجتمع زرشوران است که هنوز در حال توسعه و افزایش تولید است. با توجه به میزان مصرف و حجم مبادلات طلا در کشور و ناچیز بودن حجم عرضه های طلا در بورس کالا، می توان نتیجه گرفت که به لحاظ مقداری، مبادلات طلا در بورس کالا، تاثیری در مبادلات طلای کشور ندارد ولی قیمت های ثبت شده در بورس کالا نشان دهنده قیمت واقعی طلا در کشور می باشد. یکی از دلایل عمده عدم استقبال تولیدکنندگان و فروشندگان بخش خصوصی طلا برای عرضه در بورس کالا، مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است که هنوز در بازار جا نیفتاده است.
دلیل دیگر عدم استقبال فعالان بخش خصوصی این صنعت، عدم تمایل آنها به فاش شدن اطلاعات آنها است. بنظر می رسد در صورت کاهش مالیات بر ارزش افزوده معاملات طلا در بورس کالا و ارائه تسهیلات به اشخاص فعال این صنف در بورس، حجم مبادلات طلا، در بورس افزایش خواهد یافت.