افزایش سرمایه «ذوب» آغازی برای حرکت
شرکت ذوب آهن اصفهان اولین تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریلی در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است که انواع مصالح ساختمانی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی، ریل، شمش و .. و نیز محصولات فرعی دیگر از جمله چدن، قطرات، کک، بنزن را تولید می کند. این شرکت از فرآیند کوره بلند برای تولید فولاد استفاده می کند. قیمت محصولات این شرکت نسبت به کارخانه های دیگر مناسب بوده و تیرآهن ساخت ذوب آهن اصفهان به دلیل وسعت سایز طرفداران بیشتری دارد.
به گزارش بورس امروز؛ شرکت ذوب آهن اصفهان اولین تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریلی در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است که انواع مصالح ساختمانی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی، ریل، شمش و .. و نیز محصولات فرعی دیگر از جمله چدن، قطرات، کک، بنزن را تولید می کند. این شرکت از فرآیند کوره بلند برای تولید فولاد استفاده می کند. قیمت محصولات این شرکت نسبت به کارخانه های دیگر مناسب بوده و تیرآهن ساخت ذوب آهن اصفهان به دلیل وسعت سایز طرفداران بیشتری دارد.
در حال حاضر سرمایه “ذوب” ۶۱ هزار میلیارد ریال و سود خالص شرکت در سال گذشته ۲۰.۲ میلیارد ریال بوده است. سهاین این شرکت در بازار دوم بورس معامله می گردد. به رغم رکود بازار و ریزش سهم ها، “ذوب” دارای روند متعادل در بازار بوده و در یکماهه اخیر سود حدود ۲۰ درصدی عاید سهامدارانش نموده است.
سهم با برخورداری از شناوری مطلوب، دارای نقدشوندگی و حجم معاملات مناسبی است. P به E ذوب ۲۲ و گروه فولادی ۵.۲ است و p به S آن حدود ۰.۴۶ بوده که نسبت به شرکتهای همگروه عدد پائینی است.
شرکت در گزارش عملکرد ۳ ماهه اول حدود ۱.۲ هزار میلیارد ریال زیان خالص داشته است که اهم دلایل آن افزایش هزینه ها، قیمت تمام شده و رشد بیش از ۶۰ درصدی مواد اولیه در مقابل رشد قیمت فروش ۲۰ درصدی بوده است.
ذوب آهن از سال ۸۱ تاکنون ۴ بار افزایش سرمایه داده که سرمایه شرکت از ۶.۷ هزار میلیارد ریال به ۶۱ هزار میلیارد ریال رسیده و آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال ۹۷ بوده است. طبق شنیده ها احتمال افزایش سرمایه ترکیبی در سال جاری وجود دارد که در این صورت همراه با روند تکنیکی، سهم از رشد مناسبی برخوردار خواهد شد. رفع محدودیت های قیمت گذاری، افزایش عرضه صادراتی در صورت بهبود تعاملات جهانی، رفع تحریم ها، کاهش هزینه های حمل و در نهایت نقل و انتقالات ارزی توسعه فعالیت و سودآوری شرکت دست یافتنی تر خواهد شد.
با شروع جنگ روسیه و اوکراین شاهد افزایش قیمتهای جهانی به دلیل افزایش قیمت انرژی و کامودیتی در بازار جهانی و تداوم رکود قبلی ناشی از بروز کرونا در اقتصاد جهانی بودیم که موجب کاهش تقاضا در بازارهای داخلی و خارجی شده است.در کنار حمایتهای ضعیف دولتها برای جبران فشارهای اقتصادی به منظور بهبود شرایط و تعادل در بازارها، رکود و کاهش تقاضا تداوم یافته است.