رشد شاخص ناشی از چیست؟
کیانوش کاظمی راد مدیر سرمایه گذاری بانک گردشگری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به حجم معاملات پایین بورس تهران اشاره کرد به گونه ای که همچنان معاملات از ارزش ۲ تریلیون تومانی برخوردار است و اکثر سهمها و صنایع با حجم بسیار پایین در روز معامله میشوند.
کیانوش کاظمی راد مدیر سرمایه گذاری بانک گردشگری در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به حجم معاملات پایین بورس تهران اشاره کرد به گونه ای که همچنان معاملات از ارزش ۲ تریلیون تومانی برخوردار است و اکثر سهمها و صنایع با حجم بسیار پایین در روز معامله میشوند.
وی با اظهار تاسف از ابهامات موجود در بازار سرمایه به عنوان عاملی نام برد که سبب شده است تا خریداران از سمت تقاضا عقب بکشند.
این کارشناس بازار سرمایه از روند نرخ سود بین بانکی بانک مرکزی به عنوان یکی از موضوعات مورد اهمیت بازار سرمایه نام برد و یادآور شد:اگرچه رئیس بانک مرکزی وعده داده است که روند نرخ سود بانکی نزولی خواهد شد اما بازار این روند را به چشم ندیده است و تا مشاهده آن نمی تواند اعتمادی به این وعده ها داشته باشد و بازار حالت انتزاعی خود را همچنان حفظ می کند.
وی به افت قیمت کامودیتیها به رغم روند ۲ ماه گذشته خود در پی روند افزایش نرخ بهره اروپا و آمریکا و ضعیف بودن دادههای اقتصادی چین اشاره کرد.
کاظمی راد با اشاره به نگرانی بازار به ویژه شرکت های صادرات محور از نرخ کامودیتی ها اظهارداشت: عملا این روزها شاخص را با سهمهای شاخص ساز نگه میدارند به گونه ای با معاملات کد به کد حقوقی در سهام این شرکت ها یا خرید بالای صفر مانع از ریزش شاخص می شوند. بازار هم هوشمند است و این مسائل را کاملا درک میکند که آیا این شاخص مثبت ناشی از تقاضا و ورود پول به بازار بوده است یا ناشی از کد به کدها در سهام شاخص ساز به قصد شاخص سازی.
وی انتظار بازار از اخبار صنایع خودروسازی مربوط به جابهجایی مالکیت این گروه اشاره کرد و اخبار مربوط به ورود خودروها به بورس کالا را بسیار تاثیرگذار دانست.
مدیر سرمایه گذاری بانک گردشگری همچنین تاثیر اخبار مربوط به برجام را در صنایع بانکی بسیار بااهمیت دانست و اضافه کرد: سهام بانکی به عنوان یکی از صنایع بزرگ بازار سرمایه در یکسال اخیر تقریبا رشد خاصی نداشته است. در سایر صنایع دلاری و کامودیتی محور هم همچنان با توجه به عدم روند رشد دلار و کاهش قیمت کامودیتی ها سرمایهگذاران روند محافظه کارانه ای را نسبت به این صنایع در پیش گرفته اند.
وی معتقد است که شاخص کل یک هزار و ۳۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ واحدی کف شاخص است و در حالت خوشبینانه فعلا محدوه یک هزار و ۶۰۰ واحدی برای شاخص کل می تواند محدودهی مقاومتی باشد.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان اینگونه نتیجه گیری کرد: برای روند آینده بازار سرمایه با توجه به اقدامات فعلی، مهمترین خطکش برای سرمایهگذاران حجم معاملات است. به گونه ای که هر گونه رشدی در حجم معاملات میتواند امید به رشد بازار باشد. اما در حال حاضر حجمهای فعلی ارزش معاملات نشان می دهد که روند به صورت فرسایشی ادامه خواهد داشت.