در واگذاریها شتاب نکنید
به گزارش بورس امروز، برخی واگذاریها به بخش خصوصی در یکی دو سال گذشته با شکست روبهرو شد و همین امر حتی رئیس سازمان خصوصیسازی را به چالش جدی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشاند که این حجم واگذاری سهم دولت از شرکتها و بنگاههای اقتصادی از نگاه برخی کارشناسان این عرصه، واکنشهایی را ایجاد […]
به گزارش بورس امروز، برخی واگذاریها به بخش خصوصی در یکی دو سال گذشته با شکست روبهرو شد و همین امر حتی رئیس سازمان خصوصیسازی را به چالش جدی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشاند که این حجم واگذاری سهم دولت از شرکتها و بنگاههای اقتصادی از نگاه برخی کارشناسان این عرصه، واکنشهایی را ایجاد کرد.
چرا دولت باید سهام خود را نگه دارد؟
علیاشرف عبدالله پوری حسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی ایران در پاسخ به این پرسش که «با توجه به برخی واگذاریهای ناموفق در دوره شما که منجر به بازگشت شرکتها به دولت شد، نظرتان درباره واگذاری سهام دولت در ۱۸ شرکت و بنگاه اقتصادی چیست؟» گفت: درباره واگذاریها نمیتوانم اظهار نظر کنم. دولت میتوانست ۲۰ درصد سهام خود در این شرکتها را نگه دارد و همینطور میتوانست نگه ندارد. تا به حال حدود ۸۰ یا بیش از ۸۰ درصد واگذار شده که قرار است ۲۰ درصد باقی مانده بر اساس نظر هیات واگذاری واگذار شود.
پوری حسینی با اشاره به اینکه در زمان من هیچ واگذاری به دولت بازنگشت، افزود: سهام این شرکتها برای واگذاری هنوز آماده نیست و در توثیق برخی بانکها و شرکتها هستند که قابل عرضه در بورس نیست. امیدوارم همکاران کمک کنند تا این سهام نیز از توثیق و رهن خارج شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که شما این واگذاریها را تایید میکنید و آنها را موفقیتآمیز میدانید و آیا بخش خصوصی که توان خرید چنین سهامی را داشته باشد، وجود دارد یا پای خصولتیها به میدان باز میشود، گفت: بخش خصوصی به این امر راغب باشد یا نباشد و توان خرید داشته باشد یا نداشته باشد، یک موضوع است و موضوع دیگر این است که دولت در شرکتی سهم داشته باشد یا نداشته باشد، فرقی نمیکند.
با این حال دولت در برخی از این شرکتها سهام عدالت هم دارد که به واسطه آن و ۲۰ درصد سهم خود در این شرکتها، حضور کنترلگر دارد. حال با واگذاری ۲۰ درصد سهم دولت از این شرکتها احتمال دارد دولت توان کنترل این شرکتها را نداشته باشد.
پوری حسینی ادامه داد: به نظر من این شرکتها، صنایعی نیستند که لزوما دولت در آن حضور داشته باشد؛ به ویژه در شرکتهای خودروسازی که سالهاست بحث است دولت از آن دست بکشد حتی با واگذاری ۱۶ تا ۲۰ درصد سهم خود در آنها.
وی ادامه داد: به نظر میرسد اظهار میشود مدیریت این شرکتها در دست دولت است که البته اطلاعی در این زمینه ندارم اما اگر چنین باشد امیدوار میشویم صنعت خودرو تکانی بخورد و از این وضعیت خارج شود و شاهد بهبود اوضاع در این شرکتها باشیم.
منبع:
روابط عمومی سازمان خصوصی سازی