نکته مثبت پرتفوی ونیکی چیست؟
به گزارش بورس امروز، شرکت سرمایه گذاری ملی ایران (سهامی عام) به عنوان یک هلدینگ چند رشته ای شامل شرکت اصلی و شرکت های فرعی آن است. شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در تاریخ هشتم آبان ماه ۱۳۵۴ تاسیس و از تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۵۴ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. در حال […]
به گزارش بورس امروز، شرکت سرمایه گذاری ملی ایران (سهامی عام) به عنوان یک هلدینگ چند رشته ای شامل شرکت اصلی و شرکت های فرعی آن است. شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در تاریخ هشتم آبان ماه ۱۳۵۴ تاسیس و از تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۵۴ در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. در حال حاضر به استناد مجمع ۵ آذر سال ۱۳۹۹، این شرکت در دسته بندی شرکت های چند رشته ای قرار دارد. بانک تجارت با ۴۱ درصد، صندوق بانک ها با ۳۰ درصد، بانک صادرات با ۵ درصد و بانک ملی با ۴ درصد مالکیت، سهامداران اصلی این شرکت محسوب می شوند.
ارزش بازار این شرکت در حال حاضر در محدوده ۱۷ هزار میلیارد تومانی قرار دارد که با توجه به سرمایه ۱،۷۵۰ میلیارد تومانی آن، این نماد در بازار سرمایه هم اکنون در حدود ۹۵۰ تومانی معامله می شود. پرتفوی یا سبد سرمایه گذاری این شرکت در بخش بورسی و غیر بورسی بسیار متنوع است؛ به طوری که هم اکنون بر اساس گزارش ماه اردیبهشت منتشره در کدال، حدود ۸۰ نماد در پرتفوی بورسی و بیش از ۹۰ شرکت و صندوق در بخش غیربورسی وجود دارد.
پرتفوی بورسی این شرکت با بهای تمام شده حدود ۷.۲ همت هم اکنون در حدود ۳۵ همت ارزش دارد. مهم ترین شرکت ها به لحاظ سهم از پرتفوی شامل شرکت های ایران خودرو با سهم حدود ۹ درصدی، ملی مس با سهم ۸ درصدی، دارو پخش، نفت پارس، سرمایه گذاری غدیر و توسعه معادن و فلزات با سهم حدود ۶ درصدی از پرتفوی است. دیگر نمادهای پرتفوی بورسی از تنوع بالایی برخوردار هستند و سهم کمتر از ۵ درصد را در پرتفوی بورسی دارا هستند.
پرتفوی غیربورسی با بهای تمام شده در حدود ۱.۱ همت به مراتب اهمیت کمتری نسبت به پرتفوی بورسی در سرمایه گذاری های سرمایه گذاری ملی ایران دارد. اصلی ترین دارایی های این بخش، صندوق شاخصی کاردان با سهم ۳۰ درصدی از بهای تمام شده، شیمی بافت با سهم ۲۸ درصدی و آلومتک با سهم ۱۱ درصدی از بهای تمام شده می باشند. درصد مالکیت ونیکی در دو شرکت شیمی بافت و آلومتک به ترتیب ۲۷ درصد و ۶۰ درصد است. شیمی بافت در سال مالی گذشته و براساس گزارش منتشرشده در کدال ۲۵۰ میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است و آلومتک نیز به سود ۳۳ میلیاردی در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
در مجموع با توجه به حقوق صاحبان سهام حدود ۷ همتی و با عدم در نظر گرفتن ارزش مازاد برای پرتفوی غیر بورسی، میتوان گفت ارزش روز سرمایه گذاری های این شرکت هم اکنون حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است و این به معنای آنست که این نماد در حدود نصف ارزش ذاتی خود در بازار سرمایه معامله می شود. نکته مثبت پرتفوی ونیکی پایین بودن نسبت p/nav و نکته منفی آن تنوع بسیار زیاد شرکت ها و بعضا وجود شرکت های زیانده در این پرتفوی است که دارای هزینه فرصت بسیاری به دلیل از دست دادن فرصت سرمایه گذاری در شرکت های DPS محور است.
با توجه به سال مالی این شرکت در ۳۰ آذر، این شرکت در سال مالی گذشته با سرمایه فعلی ۱۶۰ تومان به ازای هر سهم سود محقق کرد. در حال حاضر با نسبت P/E 5 معامله می شود. البته باید توجه داشت که حدود ۴۰ درصد از سود خالص ۲.۸ همتی سال گذشته شرکت مربوط به فروش سرمایه گذاری ها بوده که قابل تقسیم نیست و قابلیت تعمیم و تکرار برای سال های آینده را ندارد. میانگین درصد تقسیم سود سه سال گذشته ۳۳ درصد و درصد تقسیم سود مجمع گذشته ۴۵ درصد بوده است.