مدیرعامل کارگزاری بانک سامان: برای رقابتی کردن خودرو، خودرو با حجم بالا وارد شود
مدیرعامل کارگزاری بانک سامان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز که از آزاد سازی واردات خودرو به عنوان اتفاق مبارکی نام می برد، اظهار داشت: این موضوع حس رقابت در صنعت خودرو را که سال هاست دچار لختی شده است، را ایجاد می کند.
حمیدرضا مهرآور ادامه داد: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که قطعه سازها و تولید کنندگان خودروهر محصولی را با هرکیفیتی ( که روز به روز هم این کیفیت کاهش می یابد) تولید می کنند و مردم نیز ناگزیر به خرید هستند.
به گزارش بورس امروز، مدیرعامل کارگزاری بانک سامان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز که از آزاد سازی واردات خودرو به عنوان اتفاق مبارکی نام می برد، اظهار داشت: این موضوع حس رقابت در صنعت خودرو را که سال هاست دچار لختی شده است، را ایجاد می کند.
حمیدرضا مهرآور ادامه داد: در حال حاضر شرایط به گونه ای است که قطعه سازها و تولید کنندگان خودروهر محصولی را با هرکیفیتی ( که روز به روز هم این کیفیت کاهش می یابد) تولید می کنند و مردم نیز ناگزیر به خرید هستند.
وی که از آزاد سازی خودرو به عنوان الزامی در عرصه اقتصادی کشور نام می برد، تاکید کرد: این آزاد سازی خودرو نباید به معنای آزاد سازی واردات خودرو چینی و یا خودروهایی با امکانات پایین باشد؛ بلکه این واردات باید از کشورهای قابل قبول مانند ژاپن که از امکانات معقولی برخوردار است و لزوما چندان لاکچری نیست، صورت گیرد.
مدیرعامل کارگزاری بانک سامان از آزاد سازی خودرو به عنوان عاملی نام برد که سبب می شود تا در درجه ی اول مافیای صنعت خودرو و قطعه سازی در کشو، از میان رود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر وجود حق برخورداری شهروندان ایرانی از خودروی با کیفیت، اظهار داشت: باید این امکان وجود داشته باشد که از خودروهای عالی متناسب با روز دنیا استفاده کرد. اما متاسفانه منافع عده ای در عدم تحقق این امر است.
وی با اشاره به پایین بودن میزان توانایی خرید جوانان با توجه به تورم موجود در کشور، از لختی مدیریتی در شرکت های سایپا و ایران خودرو انتقاد کرد و یاد آور شد: به عنوان مثال پراید در سال ۱۳۸۰ از قیمت ۸ میلیون تومانی برخوردار بود و شرکت سایپا زیان ده بود. در حال حاضر نیز همان خودرو با کیفیت پایین تر و قیمت ۲۰۰ میلیون تومان عرضه می شود و سایپا همچنان زیان ده است. در رابطه با پژو نیز همچین وضعیتی وجود دارد.
مهرآور با انتقاد از مقاومت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص واردات خودرو، عنوان کرد: زمانی که شرایط رقابتی در ساخت خودرو در کشور وجود ندارد، نباید بر سر این موضوع پافشاری کرد. به عنوان مثال ژاپن در ساخت خودرو قوی عمل میکند اما در صنعت هواپیماسازی این گونه نیست. لذا در زمینه تولید هواپیما محدود عمل می کند.
وی ادامه داد: صنعت قطعه سازی نیز باید متناسب با استانداردهای روز دنیا عمل کند و در صورت پایین بودن کیفیت تولید قطعات، جریمه شود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تصادفات اخیر خودرویی در کشور در پی باز نشدن ایربک خودروها، برلزوم جریمه این صنعت تاکید کرد.
وی پیشنهاد داد: با توجه به اینکه این جریمه صورت نمی پذیرد، می توان با واردات خودرو در حجم زیاد، حتی با وجود عوارض گمرکی بالا، شهروندان ایرانی از امنیت جانی بیشتری برخوردار خواهند بود.