در مجمع فوق العاده “شپنا” افزایش سرمایه ۳۶.۲۲ درصدی تصویب شد: بهبود دانش بهینه با طرح های درحال اجرا
مجمع عمومی فوق العاده شرکت پالایش نفت اصفهان روز چهارشنبه، ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ به منظور افزایش سرمایه شرکت از ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان به ۱۹ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته و اصلاح ماده ۵ اساسنامه مرتبط با میزان سرمایه و تعداد سهام و اصلاح ماده ۲ برگزار شد. در این مجمع محسن […]
مجمع عمومی فوق العاده شرکت پالایش نفت اصفهان روز چهارشنبه، ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۱ به منظور افزایش سرمایه شرکت از ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان به ۱۹ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته و اصلاح ماده ۵ اساسنامه مرتبط با میزان سرمایه و تعداد سهام و اصلاح ماده ۲ برگزار شد.
در این مجمع محسن قدیری مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان در بیان طراحی افق ۵ ساله و برنامه استراتژیک برای شرکت، به راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد که به عنوان یکی از طرح های ملی و بزرگ کشور با حمایت سهامداران و هیئت مدیره شرکت در حال اجرا است.
وی از این افزایش سرمایه به عنوان نهمین افزایش سرمایه شرکت یاد کرد که به موجب این افزایش سرمایه، سرمایه شرکت به ۱۹ هزار میلیارد تومان افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه ۳۶.۲ درصد از این افزایش سرمایه از محل سود انباشته است، یاد آورشد: در صورت سود و زیان ۹ ماهه منتهی به آذر سال ۱۴۰۰، حدود ۸۲ درصد از درآمدهای عملیاتی دوره ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ حاصل شده است. البته با توجه به انتقال تعدیل موجودی و سایر مواردی از سال ۱۳۹۸ به سال ۱۳۹۹، سود واقعی شرکت در سال ۱۳۹۹، ۸۰ تومان بود و پیش بینی ما از سود سال ۱۴۰۰، ۹۶ تومان است. همچنین با توجه به پیش بینی که از سود سال ۱۴۰۱ داشته ایم، در حال حاضر نیز در ابتدایی ترین ماه از سال توانسته ایم ۲۰ درصد از سود پیش بینی شده خود را محقق نماییم.
طرح های مهم در حال اجرای شرکت
مدیر عامل شرکت شپنا با اشاره به طرح بهینه سازی و بهبود فرایند پالایشگاه ها به عنوان یک طرح نام برد که به واسطه آن که چندین طرح در دست اجرای شرکت قرار گرفته است.
وی از مهم ترین آن طرح ها را طرح تصفیه گازوئیل یا DHD عنوان و اضافه کرد: همچنین طرح RHU و سایر پروژه ها که بابت این طرح ها در سال جاری ۴۸۸ میلیون یورو هزینه خواهیم داشت که معادل با ۳.۴ هزار میلیارد تومان می باشد.
وی ادامه داد: در طرح های بهینه سازی پالایشگاه، طرح واحد بنزین سازی در سال ۱۳۹۵ راه اندازی شد و بعد از ۲ سال و ۳ ماه به نقطه سربه سر رسید و هزینه های این پروژه تامین شد. در مورد واحد تقطیر سوم به منظور جلوگیری از تولیدات محصولات سنگین و تولید محصولات سبک تر و استفاده واحدهای ۲۰ ملکی در جایگاه خود، حدود ۱۲۰ میلیون یورو هزینه شده است؛ خوشبختانه برای سال آینده در این طرح نیز به نقطه سربه سر خواهیم رسید.
این مقام مسوول در “شپنا” با اشاره به پروژه تصفیه گازوئیل و سایر پروژه ها گفت: به زودی کنترل مرکزی ما که در مسیر بحرانی بوده است در حال راه اندازی قرار می گیرد.
قدیری ادامه داد: ظرفیت دو واحدی DHD در حال اتمام است و تا شهریور راه اندازی خواهد شد. این طرح شامل تولید ۱۰۰ هزار بشکه در روز است که ارزش افزوده هر بشکه تصفیه ۷ دلار است. بر این اساس مجموع سود خالص به ازای راه اندازی این پروژه ۲۶۳ میلیون دلار خواهد بود که پس از ۴ سال شپنا را به نقطه سربه سر خواهد رساند.
وی سود این پروژه را حدود ۵۰۹ هزار میلیارد تومان برآورد و اضافه کرد: پیش بینی ما برای سال گذشته سودی معادل ۱۳.۲ هزار میلیارد تومان بود ولی تنها برای این پروژه ۵.۹ هزار میلیارد تومان سودآوری خواهیم داشت که نسبت سه سال گذشته سود شرکت ۴۰ درصد رشد خواهد کرد. بر این اساس نسبت به ترکیبی امسال ۳۰ درصد به سود پالایشگاه افزوده خواهد شد.
وی به پروژه RHU یا گوگردزدایی ته مانده برج های تقطیر شرکت پالایش نفت اصفهان نیز اشاره کرد تحریم ها روند اجرا و پیشرفت این پروژه را با کندی مواجه ساخته است.
مدیرعامل پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه پیشرفت واقعی این پروژه ۳۷ دهم درصد بوده است، اظهار امیدواری کرد که طی ۳۶ ماه آتی قادر به راه اندازی این پروژه باشند.
به گفته وی؛ به ازای راه اندازی این پروژه پالایشگاه نفت اصفهان ۲۱۴ میلیون دلار سودآوری خواهد داشت و این مجموعه را به دومین پالایشگاهی تبدیل می سازد که سوخت کشتی ها را راه اندازی کرده است.
وی با اظهار امیدواری از اجرای این پروژه بعد از ۵ سال، ادامه داد: ضریب پیچیده گی پالایشگاه ها قبل از راه اندازی این پروژه ۵.۲ درصد است که پس از بهره برداری این پروژه این ضریب به ۷۷ صدم درصد به ضریب پیچیدگی افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حاضر سود این پالایشگاه ۴.۶ دلار است، تصریح کرد: بعد از راه اندازی این پروژه RHU ، ضریب پیچیدگی پالایشگاه به ۱.۳۵ درصد افزایش خواهد یافت به گونه ای مجموعا ضریب پیچیدگی پالایشگاه به ۷.۳۲ درصد خواهد رسید.
قدیری همچنین به حمایت سهامداران عمده در راه اندازی طرح های RFCC بندرعباس اظهار امیدواری کرد تا به این واسطه در مجموع پالایشگاه نفت اصفهان قادر باشد تا ضریب پیچیدگی خود را به ۸.۳۲ درصد برسد. با این ضریب از یک پالایشگاه بسیار سوددهی برخوردار خواهیم شد.
وی با بیان اینکه مجموعا در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰، ۹۲ میلیون بشکه تصفیه فرآورده های نفتی داشتیم که تا پایان سال به ۱۲۴ میلیون بشکه رسید.
محیط زیست و افزایش سود آوری شرکت
همچنین به مباحث این مجموعه با سازمان محیط زیست اشاره کرد که شرکت موفق شد تا واحدهای بنزین سازی را از بحث جرائم زیست محیطی خارج سازد این موضوع حدود ۱۲۰ میلیارد تومان به سود پالایشگاه اضافه کرد.
وی در ادامه اظهارات خود خبر از برنامه شرکت برای خرید زمینی در چهارمحال داد تا با توسعه فعالیت های خود در پی تنوع زیاد محصولات پالایشگاه نفت اصفهان، این شرکت قادر به صادات یا واردات خود از طریق این اسکله باشد.
به گفته مدیرعامل “شپنا”؛ در این راستا تفاهم نامه ای با تایید هیت مدیره در حال امضا است که ۸۰ کیلومتر راه آهن را به ورتوم وصل می کند تا به این واسطه قادر باشیم محصولات خود را با ایمنی بیشتر و هزینه های بسیار کمتر.به سرتاسر کشور حمل نماییم.
وی ادامه داد: سناریوهای تامین مالی شرکت نیز تسهیلات بانکی، انتشار اوراق بدهی و استفاده از آورده سهامداران است.
تایید حسابرس از افزایش سرمایه ۳۶.۲۲ درصدی
قدیری با اشاره به افزایش سرمایه شرکت از ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان به ۱۹ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته، هدف از این افزایش سرمایه را اصلاح ساختار مالی و جلوگیری از خروج نقدینگی از شرکت جهت تامین مالی پروژه های در جریان تکمیل و تامین سرمایه در گردش عنوان کرد.
در ادامه این مجمع، آتش حسابرس شرکت اظهارداشت: مانده سود انباشته شرکت و گروه به ترتیب مبالغ ۱۰۰ هزار میلیارد و ۳۵۳ میلیون ریال و ۱۰۰ هزار میلیارد و ۶۵۹ میلیون ریال بوده است که برای تامین افزایش سرمایه پیش بینی شده در گزارش توجیهی هیأت مدیره به مبالغ حدود ۵۰ هزار میلیارد و ۵۲۶ میلیون ریال، از کفایت لازم برخوردار است.
منفعت شرکت در افزایش ساختار بدهی بیشتر
سعید محمدی به عنوان ناظر که در ترکیب هیئت رییسه مجمع حضور داشت بر لزوم یاد آوری سه نکته در برنامه های این شرکت تاکید کرد:
وی اظهار داشت: مدیران شپنا برنامه های شرکت برای راه اندازی پروژه ها را به گونه ای پیش برند که استفاده از بدهی و افزایش حجم ساختار بدهی در ترازنامه شرکت افزایش یابد چرا که با این افزایش سرمایه بدهی ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان برای این مجموعه چندان مناسب نیست.
وی ادامه داد: همچنین برای سهامداران نیز با توجه به اینکه بهره و سود وام ها کاهنده مالیات است استفاده از بدهی در پروژه ها نسبت به آورده یا عدم تقسیم سود در مجمع در اولویت قرار دارد.
ناظر مجمع با توجه به چشم انداز توافق و گشایش های سیاسی در آینده نزدیک، پیشنهاد داد کارگروهی در شرکت برای آماده سازی جذب سرمایه گذاران خارجی و ورود تکنولوژی های جدید انجام گردد.
وی همچنین با تاکید بر لزوم کنترل هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه های عمومی شرکت عنوان کرد: در سال جاری درصد حقوق ها به علت تصمیمات گرفته شده به صورت بالایی افزایش داشته است و این موضوع بر سود شرکت ها و به تبع آن سود سهامداران تاثیر گذار خواهد بود. در این راستا از مدیریت شرکت خواست تا هزینه ها را به گونه ای مدیریت کنند که ضمن تطابق با مقررات و قوانین، منافع سهامداران و سودسازی برای بازنشستگان نیز لحاظ گردد.
وی با تاکید بر لزوم دقت در تهیه گزارش های مالی، اظهارداشت: در صفحه ۳۸ گزارش که خلاصه ای از ارزیابی انجام شده، نرخ بازده این افزایش سرمایه تقریبا ۲۰ درصد براورد شده است اما در دو خط پایین تر نیز نرخ بازده مورد انتظار سهم نیز ۲۰ درصد است که سبب شده تا خالص ارزش فعلی مثبت براورد شود. در صورتی که طرحی که ۲۰ درصد سود داشته باشد و نرخ تنزیل آن هم ۲۰ درصد باشد، خالص ارزش فعلی آن مثبت نمی شود.
محمدی ادامه داد: این موضوع گفته شد تا سهامداران در جریان باشند که نرخ تنزیل در جدول ۱۶.۵ درصد و نرخ بازده مورد انتظار و بازدهی هم ۲۰ درصد است.