دلار به ۳۰ هزار تومان میرسد؟
به گزارش بورس امروز، در انتظار نتیجه مذاکرات وین طبیعتا بسیاری از فعالان اقتصادی نیز با احتمال نوسان سنگین دلار از ثبت سفارشات واردات یا سایر عملیات ارزی پا پس کشیده بودند. با طولانی شدن فضای مذاکرات دوباره دلار به ۲۸ هزار تومان رسیده است و رسیدن به ۳۰ هزار تومان نیز کاملا در دسترس […]
به گزارش بورس امروز، در انتظار نتیجه مذاکرات وین طبیعتا بسیاری از فعالان اقتصادی نیز با احتمال نوسان سنگین دلار از ثبت سفارشات واردات یا سایر عملیات ارزی پا پس کشیده بودند. با طولانی شدن فضای مذاکرات دوباره دلار به ۲۸ هزار تومان رسیده است و رسیدن به ۳۰ هزار تومان نیز کاملا در دسترس به نظر میرسد. هنوز هم به نظر میرسد سیاستگذار اقتصادی نقش انتظارات را در سمت و سوی نوسان ارزی نادیده گرفته است.
مذاکرات در ۳۰ هزار تومان به نتیجه میرسد؟
دلار در ادامه مسیر صعودی خود امروز دوباره به ۲۸ هزار تومان رسیده است و فاصله چندانی تا سطح روانی ۳۰ هزار تومان ندارد. اواسط دی ۱۴۰۰ بود که با اخبار منفی از مذاکرات وین دلار از ۳۰ هزار تومان عبور کرد و اتفاقا همزمان با همین اتفاق دوباره موجی از خوشبینی نسبت به مذاکرات دیده شد و دلار مسیر تند نزولی را تا ۲۵ هزار تومان طی کرد. جالب توجه است که برخی از کارشناسان حالا نیز معتقد هستند که مذاکرات احتمالا با رسیدن دلار به ۳۰ هزار تومان به نتیجه خواهد رسید.
پیشبینیپذیری یا ثبات اقتصادی؟
دلار در ماههای گذشته بیش از ۳۰ درصد نوسان داشته است (افت تا ۲۵ هزار تومان و رشد دوباره تا ۲۸ هزار تومان) و این بلای سنگین برای اقتصاد ایران محسوب میشود. اشتباه رایجی که میان سیاستگذاران وجود دارد این است که تصور میکنند که باید اقتصاد را قابل پیشبینی کنند و اما تنها کاری که سیاستگذاران باید انجام دهند این است که ثبات را برای اقتصاد به همراه آورند. اختلاف کوچکی در ظاهر میان این دو مفهوم (ایجاد ثبات و پیشبینیپذیری) وجود دارد اما معمولا تفکر پیشبینیپذیری کردن اقتصاد دولتمردان به سمت دخالتهای حداکثری در اقتصاد و سیاستهای دستوری در حوزههای مختلف مانند کالاها یا نرخ سود یا نرخ دلار میبرد. اقتصاد ایران نیازمند ثبات است و پیشبینی اقتصاد را باید به عهده سرمایهگذار یا فعال اقتصادی گذاشت.