الزام واگذاری مدیریت ای تی اف های دولتی به بخش خصوصی
به گزارش بورس امروز، اصولا فاصله قیمت صندوق با NAV در صندوق های سرمایه گذاری ایرادی ندارد ولی زمانی که این فاصله زیاد می شود، حالت غیرعادی ایجاد می شود که این امر نشان از عدم مدیریت در صندوق دارد. اصلی ترین علت به وجود آمدن این امر در صندوق دارا یکم عدم وجود بازارگردان […]
به گزارش بورس امروز، اصولا فاصله قیمت صندوق با NAV در صندوق های سرمایه گذاری ایرادی ندارد ولی زمانی که این فاصله زیاد می شود، حالت غیرعادی ایجاد می شود که این امر نشان از عدم مدیریت در صندوق دارد. اصلی ترین علت به وجود آمدن این امر در صندوق دارا یکم عدم وجود بازارگردان یا بازارگردان ها در این صندوق است. این صندوق تحت حمایت دولت است و باید برای رفع این مشکل اقداماتی را صورت دهد.
عدم وجود بازارگردان در این صندوق، تمایل به خرید نسبت به سهام موجود در این صندوق را به شدت کاهش داده است. هم چنین شناوری و ارزش بالای این صندوق نیز از دیگر عواملی است که سرمایه گذاری در این صندوق را با تردید مواجه ساخته است.
مورد دیگری که باید به آن توجه داشت کاهش بالای اقبال عمومی برای سرمایه گذاری به دلیل عدم حمایت دولت از سرمایه گذاران در بورس طی یک سال و نیم گذشته است؛ بطوری که مردم تمایلی ندارند به سرمایه گذاری در این بازار پرتلاطم بپردازند. حال یکی از مهم ترین عواملی که در این صندوق باید مورد توجه قرار گیرد، وجود بازارگردان یا بازارگردان هایی است که سهم را در محدوده NAV مورد معامله قرار دهند. شاید دور از انتظار نباشد در صورتی که در مجمع این صندوق تصویب شود که رکن بازارگردان به ارکان این صندوق اضافه گردد، سهم دارا یکم به قیمت NAV خود نزدیک شود و به بازارگردانی سهم نیز کمک شود.
البته تعداد زیاد سهام شناور و ارزش بالای این صندوق ها، بازارگردان یا بازارگردانانی قدرتمند را می طلبد که طی مدتی سهم را مدیریت کنند و به NAV نزدیک نمایند. هم چنین یکی از مواردی که می تواند به رشد این صندوق های دولتی کمک نماید، واگذاری مدیریت صندوق به بخش خصوصی واقعی است، زیرا به غیر از دارنده ممتاز واحدهای صندوق که ۱۰۰ درصد آن در دست دولت است، شخص حقوقی یا حقیقی دیگری حق رای در مجامع صندوق را نداشته و در صورت پذیرش حقوقیهای بازار، میتواند جذابیتی برای آنها به منظور حمایت از صندوق ایجاد نماید.