حذف سرخابی ها از لیگ قهرمانان آسیا، مسیر این دو باشگاه به بازار سرمایه را هموار کرد
درصورت عدم ورود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بازار سرمایه، خطر حذف تیم های این دوباشگاه از لیگ قهرمانان آسیا در سال بعد وجود داشت؛ بنابراین دولت ناچار به انتخاب بین بد و بدتر شد.
ایمان یوسفی کارشناس بازار تحلیل کارگزاری تدبیرگران فردا در گفتگو با خبرنگار بورس امروز به خروج بسیار زیاد نقدینگی در یک سال اخیر از بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: نقدینگی که سال ۹۸ وارد بازار سرمایه شده بود تقریبا از بازار خارج شده است.
وی که شرایط فعلی بازار سرمایه را مناسب پذیره نویسی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نمی دانست، اظهار داشت: به دلیل الزام خروج سهام دو باشگاه ورزشی استقلال و پرسپولیس از بخش دولتی، دولت به ناچار در اخر سال این ریسک را کرد که با عرضه سهام این دو باشگاه به هر قیمتی، آنها را از حالت دولتی خارج کند.
این کارشناس بازار سرمایه عمده درآمد این دو باشگاه را مربوط به لیگ قهرمانان آسیا اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: درصورت عدم ورود دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بازار سرمایه، خطر حذف تیم های این دوباشگاه از لیگ قهرمانان آسیا در سال بعد وجود داشت؛ بنابراین دولت ناچار به انتخاب بین بد و بدتر شد.
وی در رابطه با جذب سرمایه های خارجی به ویژه از سوی هوادران این باشگاه های فوتبالی گفت: با توجه به روند بازار سرمایه تاکنون، شرکت های محدودی توانستند که این حجم نقدینگی را وارد شرکت و به فرایند تولید مجموعه خود اختصاص دهند، به گونه ای که اکثر شرکتها روند منفی داشتهاند.
یوسفی در ذکر مثالی، به شرکت فولاد مبارکه اشاره کرد که موفق شده است تا حجم زیادی از نقدینگی بازار سرمایه را به واسطه افزایش سرمایه جذب کند و در طرح های توجیهی خود به کار گیرد.
به گفته وی؛ با توجه به صورت های مالی این دو مجموعه ورزشی و شرایط مدیریتی این باشگاه ها، بعید به نظر می رسد که در مورد این دو باشگاه چنین اتفاقی حاصل گردد.
وی تحقق جذب نقدینگی از سوی این باشگاه ها از بازار سرمایه را نیازمند مدیرعاملی آشنا با بازار سرمایه و فرایند مالی دانست و بر این اساس به حضور مشاورانی متخصص در زمینه بازار سرمایه در کنار مدیریت این دو مجموعه ورزشی تاکید کرد.
این کارشناس تحلیل بازار کارگزاری تدبیرگران فردا شرکت تجلی را مورد اشاره قرار داد که در ابتدا با این شیوه به پذیره نویسی پرداخت اما پس از بازگشایی نماد بعد از ثبت افزایش سرمایه، با انتقاداتی مواجه شد ولی در نهایت از بازدهی خوبی برخوردار شد.
به گفته وی، این نوع افزایش سرمایه باعث میشود که نقدینگی خوبی جذب باشگاه ها شود، از همین روی این دو باشگاه با پذیره نویسی می توانند حدود ۳۰۰ میلیارد تومان آورده نقدی جذب کنند.
وی از پذیره نویسی شرکت تجلی به عنوان یک تجربهی موفق بازار سرمایه نام برد و بر این اساس اظهار امیدواری کرد که علاوه بر این دو باشگاه ورزشی، حداقل یک یا دو شرکت دیگر هم با این شیوه پذیره نویسی وارد بازار سرمایه شوند.
یوسفی اظهارداشت: پذیره نویسی متفاوت از سهامداری است و این بحث که سهام داری و هواداری متفاوت از یکدیگرند هم در بخش مدیریتی باشگاه و اهالی بازار سرمایه مطرح شد.
طبق گفته او؛ اگر که شخصی تمایلی به خرید سهام و پذیره نویسی دارد، امیدوار به سود نیست؛ لذا جنبه ی هواداری و نگاه تعصبی افراد به تیم های مورد علاقه شان گزینه محتملتری برای ورود به این پذیره نویسی است.
او با بیان اینکه قطعا بازارگردانانی که برای این دو سهم انتخاب میشوند در زمان پذیره نویسی باید محتاط عمل کنند، ادامه داد: با توجه به اهمیت بحث هواداری در این باشگاه های ورزشی باید دقت بیشتری در سفارش های بازارگردان های آنها صورت گیرد، تا در هنگام بازگشایی نماد پس از افزایش سرمایه سهامداران این دوباشگاه حساس نشوند.
کارشناس تحلیل کارگزاری تدبیرگران فردا در پایان سخنان خود به نقش بسیار مهم سازمان بورس در تایید یک بازار گردان و یک ناظر اختصاصی اگاه به امور در زمان بازگشایی برای این دوباشگاه تاکید کرد تا به این واسطه با به حداقل رسیدن شایعات، فرایند بازگشایی نماد پس از ثبت افزایش سرمایه به بهترین شکل صورت گیرد.