تلاش برای کاهش شناوری چکاپا در بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز، با اعمال افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی و افت بازار از مردادماه سال گذشته تا اسفندماه امسال، قیمت سهام چکاپا با افت شدید مواجه شد که سهامداران عمده شرکت درصدند تا با جمع آوری سهام شناور این سهم از بازار، این سهم را در بازار به تعادل رسانند. سید عبدالله موذنی مدیرعامل […]
به گزارش بورس امروز، با اعمال افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی و افت بازار از مردادماه سال گذشته تا اسفندماه امسال، قیمت سهام چکاپا با افت شدید مواجه شد که سهامداران عمده شرکت درصدند تا با جمع آوری سهام شناور این سهم از بازار، این سهم را در بازار به تعادل رسانند.
سید عبدالله موذنی مدیرعامل گروه صنایع کاغذ پارس در جمع رسانه های خبری، با اظهار خرسندی نسبت به نیروهای انسانی موجود در این مجموعه، گفت: نیروی انسانی فعال در صنعت کاغذ سازی خروجی از این شرکت بوده اند که ابتدا در صنایع کاغذ پارس آموزش دیده اند، بر این اساس می توان گفت که صنایع کاغذ پارس در تربیت نیروی انسانی این صنعت جایگاه ویژه ای دارد.
وی در بیان طرح های توسعه ای این مجموعه، به کمبود برق در ماه های تیر و مرداد اشاره کرد که بر این اساس صنایع کاغذ پارس برای جلوگیری از کاهش تولید، مبادرت به خریداری سه دستگاه دیزل ژنراتور کرده است.
موذنی تصریح کرد: با نصب این ژنراتورها طی چندماه آینده از قطعی برق این مجموعه جلوگیری به عمل خواهد آمد.
وی همچنین به انعقاد قرار داد طرح افزایش ظرفیت OCC اشاره کرد که به موجب این قرار داد تولید شرکت از ۱۰۰ تن به ۲۰۰ تن افزایش می یابد.
این گزارش می افزاید: مدیرعامل صنایع کاغذ پارس کمبود آب در استان خوزستان را مورد اشاره قرار داد که این مجموعه برای جلوگیری از اثرگذاری کمبود آب بر تولید این شرکت، مبادرت به انعقاد قرار داد با چند شرکت ایرانی با پشتیبانی کشور اتریش نموده است.
وی در خصوص بازاریابی و فروش محصولات تولیدی صنایع کاغذ پارس به رشد فروش این شرکت نسبت به سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: در بخش خمیرسازی و کاغذ سازی و ماشین OCC این شرکت موفق به فروش خمیر باگاس به صورت مایع شده است که از این محل نیز سود شناسایی می کند.
عملکرد مالی چکاپا
موذنی در خصوص عملکرد مالی این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ عنوان کرد: بخش عمده بودجه ۳ ماهه پیش بینی شده این شرکت در سال مالی جاری محقق شده است.
مدیرعامل گروه صنایع کاغذ پارس در خصوص تاثیر نرخ دلار بر فعالیت های این شرکت در پی حصول توافق، اظهار داشت: تنظیم بازار را متناسب با تقاضا می بینیم. درصورت وجود تفاضای بیرونی برای کاغذ پارس، مبادرت به صادرات می کنیم اما اگر این تقاضا در داخل کشور بالا باشد که منافع سهامداران را در داخل کشور تامین کند، صادراتی نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: اما معمولا در ازای ارز حاصل از صادرات مبادرت به واردات قطعات و تجهیزات می کنیم؛ بر این اساس کاهش یا افزایش دلارتاثیری بر فعالیت های شرکت ندارد.
موذنی در خصوص شناسایی سود غیرعملیاتی چکاپا از محل ماشین آلات در صورت های مالی شرکت اظهار داشت: شرکت های کاغذ پارس و کاغذ کارون قبل از سال ۱۳۹۲ متعلق به شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند بود. بعد از خریداری سهام شرکت کاغذ پارس از سوی آقای مقدم، به دلیل نزدیکی دو شرکت کاغذ پارس و کاغذ کارون، شرکت کاغذ پارس حافظ منافع سرمایه گذاری آتیه دماوند در کاغذ کارون بود.
مدیرعامل چکاپا ادامه داد: یکسری اموال مشترک میان کاغذپارس و کاغذ کارون وجود داشت که مجموعه مالی توجه بیشتری به کارخانه برای انبار گردانی داشتند. این اموال در دفاتر شناسایی نشده بودند که در نهایت به این ماشین آلات به لیست اموال شرکت اضافه شدند.
وی از برنامه شرکت صنایع کاغذ پارس در استفاده از این ماشین الات خبر داد که با بهره برداری از آنها تلاش می شود تا با افزایش تولید، میزان سود آوری شرکت افزایش یابد.
برنامه های سهامداران عمده برای تعادل بخشی به سهم در بازار
همچنین رضا اعتدال عضو هیات مدیره این مجموعه نیز جهش سود آوری این مجموعه در سال مالی منتهی به پایان آذرماه ۱۴۰۰ مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد: با توجه به عملکرد سال مالی گذشته این شرکت، پیش بینی می شود که در پایان سال مالی منتهی به آذرماه ۱۴۰۱ به رشدی بالاتر نسبت به سال مالی قبل دست یابیم.
وی به افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی شرکت در سال مالی ۹۹ اشاره کرد که این افزایش سرمایه در شرایطی در سهام چکاپا اعمال شد که بازار با روند صعودی همراه بود.
اعتدال یادآور شد: با ادامه افت بازار از مرداد ۱۳۹۹ تا اسفند ۱۴۰۰، بسیاری از سهامداران متضرر شدند و از میزان سود حاصله آنها در بازار کاسته شد.
وی تصریح کرد: در این میان با اعمال افزایش سرمایه در سهام چکاپا، شناوری سهام چکاپا نیز در بازار سرمایه افزایش یافت که این موضوع نیز مزید بر علت شد و افت قیمت چکاپا در بازار سرمایه را تشدید کرد.
عضوهیات مدیره چکاپا ادامه داد: قیمت سهام چکاپا در بازار زمانی به تعادل می رسد که قسمتی از شناوری این سهم از سوی سهامداران عمده و درصدی جمع آوری شود.
به گفته وی؛ از مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون بالغ بر ۴-۵ درصد از سهام این شرکت از سوی سهامداران درصدی وعمده شرکت از بازار جمع آوری شده است و هنوز هم ادامه دارد.
وی از این موضوع به عنوان عاملی برای تغییر روند اصلاحی سهام چکاپا نام برد.
این گزارش می افزاید: شرکت سرمایه گذاری اهتمام ایرانیان در سه سناریوی بدبینانه، خوش بینانه و واقع بینانه با پنج روش مرسوم در ارزش گذاری ، ارزش روز شرکت را ۷۰۰ تومان برآورد کرده بود.
سود پارس طبیعت سلولز برای چکاپا
فدایی مدیرعامل شرکت پارس طبیعت سلولز هم در این جمع نیز اظهارداشت: ۴ دستگاه ماشین آلات با ظرفیت تولید ۹ تا ۱۰ تن بسته به نوع قالب برای مجموعه پارس طبیعت سلولز خریداری شد که تمامی این دستگاه ها در حال حاضر به بهره برداری رسیده اند و در حال تولید می باشند.
وی با بیان اینکه این ۴ دستگاه از قابلیت توسعه برخوردارند، ادامه داد: ۴ ماشین دیگر نیز برای این مجموعه خریداری شده است که ظرفیت تولید آنها ۲۵ درصد ظرفیت ماشین آلات قبلی است، مزیت این ماشین آلات جدید تکنولوژی آنهاست.
فدایی اضافه کرد: در واقع این ماشین آلات به تولید ظروفی با گرماژ پایین می پردازند.
وی در مورد فروش محصولات شرکت، ابراز داشت: اولین محوله این مجموعه به ترکیه صادر شده است؛ با توجه به الزام اخذ گواهی نامه های لازم برای صادرات محصول به اروپا، این گواهی ها دریافت شده است که اولین محوله به اروپا نیز در فروردین ماه ۱۴۰۱ صادر خواهد شد.
این گزارش می افزاید: سود پارس طبیعت سلولز برای هر سهم چکاپا برای سال مالی آینده ۱۷ تومان پیش بینی شده است.