افزایش سرمایه مورد علاقه هلدینگهای چندرشته ای بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز، در بررسی افزایش سرمایه هایی که در این شرکت های چند رشته ای صنعتی یا به عبارتی در این هلدینگ ها انجام گرفته است شاهد موارد زیربوده ایم. شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد “شستا” که در سال ۱۳۷۹ به عنوان یک شرکت سهامی عام در بازار بورس اوراق بهادار تهران […]
به گزارش بورس امروز، در بررسی افزایش سرمایه هایی که در این شرکت های چند رشته ای صنعتی یا به عبارتی در این هلدینگ ها انجام گرفته است شاهد موارد زیربوده ایم.
شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با نماد “شستا” که در سال ۱۳۷۹ به عنوان یک شرکت سهامی عام در بازار بورس اوراق بهادار تهران به ثبت رسیده است بطور کلی با طی ۱۵ مرتبه افزایش سرمایه، در حال حاضر سرمایه این شرکت از ۳۵ میلیارد ریال به ۱۴۹۴ هزار میلیارد ریال رسیده است. این افزایش سرمایه ها در سال های ۱۳۶۷، ۱۳۶۹، ۱۳۷۰، ۱۳۷۳، ۱۳۷۶، ۱۳۷۸، ۱۳۸۰، ۱۳۸۳، ۱۳۸۴، ۱۳۸۵، ۱۳۸۷، ۱۳۹۰، ۱۳۹۹، و ۲ مرتبه افزایش سرمایه در سال ۱۴۰۰ انجام شده است.۱۳ مرتبه از افزایش سرمایه های انجام شده یا از محل آورده نقدی بوده یا مطالبات حال شده سهامداران یا هر دو مورد بوده است. اما در سال ۱۴۰۰ افزایش سرمایه های انجام شده در ابتدا از محل اندوخته سرمایه ای و در آخرین افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها صورت گرفته است. آخرین افزایش سرمایه این شرکت که از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها صورت گرفته معادل ۹۵۲ درصد بوده است که به واسطه آن سرمایه شرکت از ۱۴۲ هزار میلیارد ریال به ۱۴۹۴ هزار میلیارد ریال رسید.
در شرکت سرمایه گذاری غدیر یا “وغدیر”، ۱۴ مرتبه افزایش سرمایه رخ داده که به این واسطه سرمایه شرکت از ۱۰ میلیارد ریال به ۷۲ هزار میلیارد ریال رسیده است. افزایش سرمایه این شرکت در سال های ۱۳۷۴ و ۱۳۷۵ از محل آورده نقدی، در سال های ۱۳۷۹، ۱۳۸۱، ۱۳۸۲ از محل اندوخته سرمایه ای بوده است. در سال ۱۳۸۳ دو مرتبه این شرکت افزایش سرمایه داشته است که بار اول از محل اندوخته سرمایه ای و بار دوم از محل آورده نقدی بوده است. همچنین در سال ۱۳۸۶ از محل اندوخته سرمایه ای، در سال ۱۳۹۰ از محل آورده نقدی و سود انباشته و اندوخته سرمایه ای، در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ از محل سود انباشته، در سال ۱۳۹۳ از محل مطالبات و آورده نقدی و سود انباشته، در سال ۱۳۹۴ از محل مطالبات و آورده نقدی و در سال ۱۳۹۵ که معادل ۵۶ درصد بود در این افزایش سرمایه از مبلغ ۴۶ هزار میلیارد و ۸۰ میلیون ریال به ۷۲ هزار میلیارد ریال بوده که ۳۴ درصد آن از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و مابقی از محل سایر اندوخته صورت گرفته است.
در شرکت سرمایه گذاری گروه توسعه ملی یا “وبانک” نیز در سال های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ افزایش سرمایه ای از محل مطالبات و آورده نقدی، سال ۱۳۸۰ از محل اندوخته سرمایه ای و سود انباشته، سال ۱۳۸۲ از محل اندوخته سرمایه ای صورت گرفته است.
سال ۱۳۸۳ نیز ۲ مرتبه افزایش سرمایه انجام شده که بار اول از محل مطالبات و آورده نقدی و بار دوم از محل اندوخته سرمایه ای، سال ۱۳۹۲ نیز افزایش سرمایه ۲ مرتبه انجام گردیده است که هر ۲ مرتبه از محل اندوخته سرمایه ای و سود انباشته بوده است. افزایش سرمایه سال ۱۳۹۴ این شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی و در سال ۱۳۹۹ از محل اندوخته صورت پذیرفته است. در افزایش سال ۱۳۹۹ “وبانک” که معادل ۶۸ درصد بوده است سرمایه این شرکت از ۱۶ هزار میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال به ۲۷ هزار میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال رسیده است.
شرکت سرمایه گذاری ملی ایران نیز یا “ونیکی” ۶ مرتبه عمل افزایش سرمایه را انجام داده است و با این افزایش سرمایه ها، سرمایه خود را تا ۳۵ هزار میلیارد ریال افزایش داد. از محل سود انباشته در سال های ۱۳۸۰ و ۱۳۹۲ مبادرت به افزایش سرمایه کرد. در سال ۱۳۸۳ از محل مطالبات و سودانباشته، در سال ۱۳۹۳ از محل مطالبات و آورده نقدی و در سال ۱۳۹۹ افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی این شرکت از محل سود انباشته، سرمایه شرکت از ۷ هزار میلیارد ریال به ۱۷ هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال رساند.
همچنین در سال ۱۴۰۰ این شرکت افزایش سرمایهای معادل ۱۰۰ درصد از محل اندوخته سرمایهای، مطالبات و آورده نقدی انجام داد که به واسطه آن سرمایه شرکت را به مبلغ ۳۵ هزار میلیارد ریال رساند.
شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی یا “وصندوق” با ۸ مرتبه افزایش سرمایه که همه آنها از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران بوده سرمایه خود را به ۲۷ هزار میلیارد ریال افزایش داد.
افزایش سرمایه های این شرکت در سال های ۱۳۷۷، ۱۳۷۹، ۱۳۸۱، ۱۳۸۳، ۱۳۸۳، ۱۳۸۷، ۱۳۹۳، ۱۳۹۵ انجام گرفته که طبق آخرین افزایش سرمایه، سرمایه این شرکت از ۱۴هزار میلیارد و۴۰۰ میلیون ریال به ۲۷ هزار میلیارد ریال رسیده که معادل ۸۷،۵ درصد خواهد بود.
و در نهایت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و یا “وامید” در سال های ۱۳۸۳، ۱۳۸۵، ۱۳۸۶ از محل مطالبات حال شده و سود انباشته، در سال ۱۳۸۸ از محل اندوخته سرمایه ای، در سال ۱۳۹۰ از محل آورده نقدی از طریق سلب حق تقدم، در سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ نیز از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی انجام گرفته است که آخرین افزایش سرمایه این شرکت از مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال به ۳۰ هزار میلیارد ریال معادل ۵۰ درصد در سال ۱۳۹۴ بوده است.
این شرکت در سال ۱۳۹۹ در نظر داشت تا سرمایه خود را معادل ۲۳۳ درصد از مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برساند که هنوز این افزایش سرمایه را انجام نداده است.