بخش دولتی همچنان بنگاهدار ماند
به گزارش بورس امروز، آمار واگذاری به تفکیک نوع واگذاری نشان می دهد که در سال ۹۹ بالغ بر ۱,۲۲۵,۳۳۹ میلیارد ریال عرضه انجام شده است، اما از فروردین تا آذرماه سال ۱۴۰۰ هیچ فروشی از این محل انجام نشده است. از سوی دیگر آﻣﺎر واﮔﺬاریی ﺑﻪ ﻋﻤﻮم ﻣﺘﻘﺎﺿﯿﺎن که توسط سازمان خصوصی سازی منتشر […]
به گزارش بورس امروز، آمار واگذاری به تفکیک نوع واگذاری نشان می دهد که در سال ۹۹ بالغ بر ۱,۲۲۵,۳۳۹ میلیارد ریال عرضه انجام شده است، اما از فروردین تا آذرماه سال ۱۴۰۰ هیچ فروشی از این محل انجام نشده است.
از سوی دیگر آﻣﺎر واﮔﺬاریی ﺑﻪ ﻋﻤﻮم ﻣﺘﻘﺎﺿﯿﺎن که توسط سازمان خصوصی سازی منتشر شده است، نشان می دهد تا آذرماه سال ۹۹ بالغ بر ۴۷۱,۷۷۹ میلیارد ریال بوده است که این رقم تا آذرماه ۱۴۰۰ صفر بوده است.
- سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران
بنا بر برنامه، مقرر شده بود که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در سال ۱۴۰۰ سهام ۱۶ شرکت زیرمجموعه خود را واگذار کند که از این تعداد ۱۲ شرکت فلزی و یک شرکت سیمان، آهک و گچ و یک شرکت خدمات فنی مهندسی خواهد بود.
بر همین اساس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، ۱۲.۰۵ درصد سهام شرکت ملی صنایع مس ایران، ۱۷.۲ درصد سهام فولاد مبارکه اصفهان، ۱۰۰ درصد سهام آلومینای ایران (آلومینای جاجرم)، فولاد آذربایجان به همراه طرح توسعه فولاد میانه، گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۴۰ درصد سهام صنعتی معدنی اپال پارسیان سنگان، ۳۵ درصد سهام فولاد سفید دشت چهارمحال بختیاری، ۲۰ درصد سهام احیای استیل فولاد بافت، ۱۵ درصد از سهام پارس فولاد سبزوار، ۳۵ درصد از سهام فولاد غدیر نیریز، ۳۵ درصد از سهام صنعتی فولاد شادگان، ۹۶.۵ درصد از سهام توسعه خدمات بازرگانی نورد ایران، ۴۹ درصد از جنوب مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب را تا پایان سال جاری در بازار سرمایه عرضه کند.
همچنین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران شرکت ۴۱ درصد از سهام بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک) که در حوزه خدمات فنی مهندسی فعال است و ۱۰۰ درصد از سهام شرکت احداث صنعت که در حوزه سیمان، آهک و گچ فعال است را باید در سال جاری عرضه کند.
- سازمان خصوصی سازی
این گزارش میافزاید: سازمان خصوصی سازی باید در سال جاری سهام ۶ شرکت خود را در بازار سرمایه عرضه کند؛ که بر اساس آن ۴.۳ درصد از سهام روغن نباتی جهان (مواد غذایی)، ۲۸ درصد از سهام کشت و صنعت شهریار (زراعت و خدمات وابسته)، ۲.۹۴ درصد از سهام شرکت لوازم برق اتومبیل (خودرو و ساخت قطعات)، ۳۳ درصد از سهام شرکت جامکو (منسوجات) و حدود ۲۴ درصد از سهام شرکت نساجی (منسوجات) در فهرست واگذاری قرار دارند.
- سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
بر اساس فهرست منتشر شده از سوی سازمان خصوصی سازی، باید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران باید سهام ۱۶ شرکت خود را در سال جاری در بازار سرمایه عرضه کند که شامل شرکت های خدماتی، خودرویی، فلزات اساسی، ماشینآلات و صنایع، خودرو و ساخت قطعات، خدمات فنی مهندسی و محصولات شیمیایی میشود.
بر همین اساس ۱۶ درصد سهام شهرک صنعتی فیروزکوه (خدمات)، ۷ درصد سهام نمایشگاههای خراسان رضوی (خدمات نمایشگاهی)، ۱۹ درصد از سهام گروه صنعتی شیرآلات نیک گستر (ماشین آلات و صنایع)، ۴۰ درصد از سهام (پیمانکاری عمومی گسترش انرژی نوین جنکو (خدمات فنی مهندسی)، ۱۰۰ درصد سهام کشت و صنعت نیشکر هفت تپه (زراعت و خدمات وابسته)، ۵.۷۱۶ ایران خودرو (خودرو و ساخت قطعات)، ۱۷.۳۱ درصد از سهام ساپیا (خودرو و ساخت قطعات)، ۱۰۰ درصد سهام لوله گستر اسفراین (فلزات اساسی)، ۷۶.۰۱ درصد از سهام مجتمع صنعتی اسفراین (فلزات اساسی)، ۲۶.۸ درصد از سهام گسترش چراغ دانش (ماشین آلات و صنایع)، ۹۸.۲۸ درصد از سهام ماشین سازی تبریز (ساخت محصولات فلزی)، ۴۰ درصد از سهام گسترش منیزیم آریا (فلزات اساسی)، ۴۹ درصد از سهام بهینه گستر آریا طب (ماشین آلات و صنایع)، ۴۰ درصد از سهام گسترش سنگ کرد (فلزات اساسی)، ۷.۱۸ درصد از سهام گسترش کاتالیست ایرانیان (محصولات شیمیایی) را در بازار بورس عرضه کند.
- ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران
این ارگان دولتی باید ۸ شرکت زیر مجموعه خود را در سال ۱۴۰۰ در بازار سرمایه عرضه کند که شامل عرضه ۰.۰۰۳ درصد از سهام پالایش نفت تهران، ۸۷.۵۶ درصد از سهام پالایش نفت امام خمینی(ره) _شازند، ۱۰۰ درصد از پالایش نفت آبادان، ۲۰ درصد از سهام پالایش نفت کرمانشاه، ۱۷.۹ درصد از سهام پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۲۰ درصد از سهام پالایش نفت آناهیتا و پالایش نفت بهمن گنگو و ۱۰۰ درصد از پالایش نفت خوزستان را در بازار سرمایه عرضه کند.
- ملی صنایع پتروشیمی
از سوی دیگر شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید شرکت ۱۸.۹۶ درصد از سهام صنایع پتروشیمی خلیج فارس (محصولات شیمیایی)، ۳۲ درصد از پتروشیمی هگمتانه (محصولات شیمیایی) و ۲۰ درصد از صنایع پتروشیمی ابن سینا همدان را در فرابورس عرضه کند.
- وزارت امور اقتصاد و دارایی
وزارت اقتصاد و دارایی باید ۸.۷۲ درصد از ۱۰.۱۵سهام بانک صادرات، ۱۰.۱۵ درصد از سهام بانک ملت و ۱۱.۱۶ درصد از سهام بانک تجارت را عرضه کند. در این بین نیز باید ۰.۰۱ درصد از سهام بیمه البرز را نیز در بورس عرضه کند.
گفتنی است که سازمان خصوصی سازی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ سهام ۸ شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس (۲)، مجتمع صنعتی اسفراین، مجتمع صنایع چوب، فلز، پلاستیک و الکترونیک سیما چوب، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب، پتروشیمی هکمتانه، تولید و بهره برداری از سد و نیروگاه شهید عباسپور، گوشت یزد و گسترش کاتالیست ایرانیان را آگهی کرد. اما هیچ کدام به فروش نرسید. در میان این شرکت های آگهی شده، عرضه مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب و گوشت یزد لغو شد.
سازمان خصوصی سازی نیز در تیرماه آگهی عرضه ۵ شرکت و بانک که شامل شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس، ایران ترانسفو، بانک صادرات ایران، بانک ملت، بانک تجارت را منتشر کرد که عرضه دو بانک ملت و تجارت و همچنین شرکت ایران ترانسفو لغو شد و مابقی انجام نشد.
در دی ماه نیز آگهی صنایع پتروشیمی خلیج فارس فاز بلوک یک درصدی، بلوک دو درصدی و بلوک ۱۵ درصدی منتشر کرد که برای بلوک های یک و دو درصدی مشتری وجود نداشت و اگهی بلوک ۱۵ درصدی به علت ابهام در تضامین خریدار به تعویق افتاد.