آغاز معاملات ثانوی صندوق “اهرم” برای ریسک پذیران
عزت طیبی مدیرعامل سبدگردان کاریزما با بیان اینکه صندوق اهرمی کاریزما به عنوان اولین صندوق اهرمی بازار سرمایه کشور توانسته مجوزهای لازم را از سازمان بورس کسب کند، اظهار داشت: پذیره نویسی ۵۰۰میلیارد تومان در این صندوق به تاریخ ۲۹ اذر در بورس تهران با موفقیت صورت گرفت و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده، از امروز معاملات ثانویه این صندوق آغاز شد.
علیرضا طیبی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به برخورداری صندوقهای اهرمی از یونیتهای ممتاز اشاره کرد که این یونیتها در بورس پذیره نویسی می شوند.
وی که از صندوق های اهرمی به عنوان نوعی از صندوق سهامی قابل معامله نام می برد، ادامه داد: صندوقهای اهرمی، از یک صندوق صدور ابطالی درآمد ثابت هم برخوردارند که یونیتداران عادی نامیده می شوند.
به گفته وی؛ یونیت داران ممتاز افرادی هستند که سهام صندوق سهامی را دریافت می کنند و یونیتداران عادی نیز با قرض دادن پول به یونیتداران ممتاز یک بازدهی ثابتی را از آنها دریافت میکنند.
بنا به اظهارات مدیرعامل سبدگردان کاریزما؛ در صندوق های اهرمی به نوعی دو صندوق سهامی قابل معامله و صدور ابطالی درآمد ثابت یکدیگر را پوشش میدهند.
طیبی می گوید: یونیت داران ممتاز که ریسک را پذیرفته اند و ETF سهامی اهرمی را خریداری کرده اند، می توانند با پول یونیت داران عادی اهرم بگیریند. اهرم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد بسته به شرایط بازار قابل تغییر است.
او در توضییح بیشتر در مورد فعالیت صندوق های اهرمی، صندوق “اهرم” کاریزما را مثال زد و گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق ETF سهامی که نماد آن «اهرم» است جذب شده و سازمان مجوز فعالیت آن راصادر نموده است؛ در ادامه منابعی تا سقف ۱۰۰۰میلیلرد تومان نیز با عنوان یونیت های عادی از سرمایه گذارانی که دنبال بازدهی ثابت هستند جذب خواهد شد و حداقل ۷۰ درصد کل منابع با نظر مدیریت صندوق صرف خرید سهام میشود.
به گفته طیبی؛ بازدهی ثابت سالانه صاحبان یونیت عادی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است؛ این بازدهی در شرایط خوب به بازار ۲۵ درصد و در شرایط بد بازار ۲۰ درصد قابل تغییر است.
مدیرعامل سبدگردان کاریزما با اشاره به برخورداری صندوق های اهرمی از مدیریت پرتفوی و ریسک به طور مجزا و جداگانه، تصریح کرد: مدیر سرمایهگذاری در این نوع صندوق ها نیز با انتخاب پرتفوی مناسب برای صندوق تلاش دارند تا با فراهم کردن نقدشوندگی بالا در این نوع صندوق ها، از عهده خروج سرمایه گذاران از صندوق برآیند.
وی در خصوص کارکرد صندوق اهرم نسبت به سایر صندوق های فعلی گفت: حداکثر بدهی صندوقهای سهامی فعلی ۱۵ درصد از منابع است و فقط ۵ درصد از ارزش دارایی های این صندوق امکان دریافت اعتبار از کارگزاری ها را دارد، این درحالیست که صندوق اهرم ریسک بیشتری دارد.
بر اساس گفته وی، صندوق های اهرمی برای کسانی طراحی شده است که دنبال ریسک و اهرم بالاتر در بازار سرمایه هستند. این صندوق ها برای مواقع رکود بازار طراحی شده است تا با اعتبار بالاتر اقدام به خرید سهام کند.
طیبی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افت بازار سرمایه و یکه تازی بازارهای موازی، فرصت بسیار مناسبی پیش روی صندوق های اهرمی قرار دارد.
نگاهی به مکانیزم صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی کاریزما
صندوق سرمایه گذاری سهامی اهرمی کاریزما، نخستین صندوق سرمایه گذاری اهرمی در بازار سرمایه کشور است که امکان سرمایه گذاری همزمان سرمایه گذاران ریسک گریز و ریسک پذیر را دارد.
به گزارش بورس امروز، پذیره نویسی صندوق سهامی اهرمی کاریزما دوشنبه (۲۹ آذرماه) انجام شد که تعداد واحدهای قابل عرضه آن ۴۹۰ میلیون واحد است که قیمت هر واحد ۱۰ هزار ریال می باشد.
یکی از ویژگی های این صندوق، استفاده همزمان از هر دو سازوکار صدور و ابطال و قابل معامله در بورس جهت سرمایه گذاری و انتقال مالکیت واحدهای صندوق است.
این صندوق دارای دو نوع واحدهای صندوق ممتاز (نوع اول و نوع دوم) و عادی است.
از ویژگی واحدهای سرمایه گذاری نوع اول صندوق می توان به ارزش اسمی واحدهای سرمایه گذاری ۱۰ هزار ریال، ثبات تعداد واحدها در طول عمر صندوق، غیرقابل ابطال ولی قابل انتقال به غیر صرفا در بورس، دارای حق حضور و حق رای در مجامع صندوق و صدور واحد در قبال آورده موسسین اشاره کرد.
واحدهای سرمایه گذاری ممتاز نوع دوم از نوع سهامی است که غیرقابل ابطال و قابل معامله در بورس است. در این واحد سرمایه گذاری امکان حق حضور و حق رای در مجامع صندوق وجود ندارد.
واحدهای ممتاز
واحدهای ممتاز به صورت قابل معامله در بورس یا ETF بوده و خرید و فروش آنها از طریق کارگزاری صورت می گیرد.
منابع حاصل شده از واحدهای ممتازدر ابزارهای سهامی سرمایه گذاری می شود. این واحدها میتوانند از مزیت اهرم سرمایه گذاری برخوردار شوند که اعتبار مصرف شده برای ایجاد اهرم از محل سرمایه گذاری واحدهای عادی تامین خواهد شد.
مکانیزم بازدهی صندوق
صندوق اهرمی کاریزما دارای دو نرخ خالص ارزش دارایی یا NAV می باشد که مربوط به واحدهای عادی و ممتاز است.
چنانچه بازدهی کل صندوق کمتر از ۲۰ درصد باشد، کف سود ۲۰ درصدی متعلق به دارندگان واحدهای عادی از محل دارایی دارندگان واحدهای ممتاز تامین خواهد شد و در مقابل چنانچه بازدهی صندوق بیش از ۲۵ درصد باشد، سرمایه گذاران واحدهای عادی تنها از سقف سود یعنی ۲۵ درصد برخوردار خواهند شد و مازاد بر آن متعلق به سرمایه گذاران واحدهای ممتاز خواهد شد.
درجه اهرم صندوق
میزان درجه اهرم این صندوق برای دارندگان واحدهای ممتاز بستگی به حجم دارایی های بخش عادی و ممتاز صندوق دارد.
حجم دارایی های بخش عادی در کمترین حالت صفر ریال و در بیشترین حالت به میزان دو برابر حجم دارایی ممتاز صندوق خواهد بود، اما طبق پیش بینی مدیران صندوق میزان اهرم بعد از شروع فعالیت، حداقل ۷۰ درصد و حداکثر ۲۰۰ درصد خواهد بود.
واحدهای عادی
واحدهای عادی به صورت صدور و ابطالی از طریق پورتال Charisma.ir معامله خواهند شد . این واحدها شباهت بسیار زیادی به واحدهای صندوق های با درآمد ثابت دارند.
سود پیش بینی شده برای دارندگان واحدهای عادی نرخی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد معادل سالانه خواهد بود.