خبر مهم رییس سازمان برنامه درباره بودجه ۱۴۰۱
به گزارش بورس امروز، سید مسعود میرکاظمی در بازدید از موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی و در دیدار با اساتید و مدیران این موسسه افزود: بی ثباتی اقتصادی خط قرمز دولت است و تا به امروز هم با وجود تمام محدودیتها به سراغ استفاده از پایه پولی نرفتهایم که آثار آن […]
رییس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به بودجه ۱۴۰۱ تصریح کرد: در بودجه ۱۴۰۱ سعی شده به جای پرداخت به حواشی، به متن پرداخته شود و این بودجه تضمین کننده شاخصهای کلان اقتصادی باشد.
میر کاظمی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: اجرا نشدن و عدم کنترل شاخصهای برنامههای توسعه باعث شده تحولی که مد نظر بوده، بدست نیاید؛ بنابراین باید با آسیب شناسی دقیق و کارشناسی مشکلات و معضلات شناسایی شود تا در برنامههای بعدی تغییرات مطلوب و مثبت به دست آید.
معاون رییس جمهوری در ادامه با اشاره به نقش موسسه عالی آموزش، پژوهش، مدیریت، برنامه ریزی و موسسات دیگر پژوهشی تاکید کرد: مؤسسات موفق، مؤسساتی هستند که آموزش را با برنامهها هماهنگ کنند همه نقطه نظرات و دیدگاهها را جمعبندی کنند و راه حل درست ارائه کنند تا بسترهای لازم برای توسعه همه جانبه کشور فراهم شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه در پایان با اشاره به اصلاح ساختار بودجه و تدوین برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: برنامه باید قابل اطمینان و تضمین کننده شاخصهای کلان باشد و قطور بودن یک برنامه ملاک نیست و بهتر است به عنوان نمونه ۵۰ صفحه باشد ولی تضمین کننده باشد.
وی افزود: تا ۱۵ آذر بودجه بر مبنای واقعی نه بر مبنای ردیف محور بلکه بر مبنای برنامه محور به مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه در ابتدای این بازدید با اشاره به آیه ۱۱ سوره رعد که میفرماید: «ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما به انفسهم» اظهار داشت: امیدوارم جناب عادل آذر در این موسسه با استفاده از توان بالای اساتید و مدیران، گامهای موثر و مثبتی برای اعتلای کشور بردارد.
وی با اشاره به موفقیتها در چهار دهه گذشته، تصریح کرد: زیرساختهای خوبی در کشور ایجاد شده است، موفقیتهایی در حوزه توسعه آب، برق، گاز، تلفن ثابت و همراه و اینترنت به خصوص در روستاها داشتیم؛ اما متاسفانه هنوز مردم از رفاه مناسب برخوردار نیستند.
میرکاظمی با اشاره به ظرفیت های فراوان کشور، افزود: ایران در مخازن هیدروکربوری سرآمد است؛ با توجه به ذخایر بالای نفت و گاز و میزان برداشت کمی که صورت می گیرد، سالها این ذخایر میتواند کمک کشور و جهان باشد. مزیتهای کشاورزی، ظرفیت حملونقل بینالمللی با توجه به موقعیت جغرافیایی و منابع انسانی جوان و تحصیل کرده از جمله ظرفیتهایی است که میتواند در صورت اتخاذ شیوه درست موجب رشد همه شاخص کلان کشور شود.
معاون رییس جمهوری با عنوان اینکه در دولتهای قبل درخواست مردم مسائلی نظیر اشتغال و کارآفرینی بود، افزود: بر خلاف مصارف بالایی که دولت قبل حدود ۲هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان داشته، حالا درخواستهای مردم از سمت اشتغال به سمت معیشت رفته که این موضوع بسیار ناراحت کننده است.
وی گفت: رشد اقتصادی ۰.۴ درصدی، نرخ سرمایهگذاری منهای ۴.۶ درصد و بهرهوری پایین نشاندهنده ضرورت تغییر ریل اقتصادی است چون به اهداف برنامه پنجم توسعه نرسیدهایم.
رییس هیات امناء موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی اظهار داشت: چرا علی رغم بالابودن حجم یارانه پرداختی و سایر مولفههای اقتصادی امروز نگران راهاندازی کارخانه تولیدی در عراق یا افغانستان هستند؟ راه حل چیست؟ و چکار باید کرد؟ آیا می توان همین روند را ادامه داد؟ به طور حتم ادامه این روند به نفع کشور نیست و آثار و تبعات نامطلوب روند گذشته در زندگی مردم قابل مشاهد است.
میرکاظمی اضافه کرد: نقش موسسه عالی آموزش، پژوهش، مدیریت و برنامهریزی، دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی برای بهبود شرایط مطلوب بسیار اساسی است و باعث برداشته شدن گره مشکلات کشور میشود لذا با جهت گیری و برنامهریزی درست و صحیح می توان گامهای موثر و مثبت برای توسعه کشور برداشت.