بازار مسکن، خرداد ماه خود را چگونه سر کرد؟
به گزارش بورس امروز، در خرداد امسال، متوسط قیمت مسکن برای خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در شهر تهران، ۲۹۶.۷ میلیون ریال بود که نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۰ و خرداد ۱۳۹۹، به ترتیب ۳ درصد و ۵۶.۶ درصد افزایش را نشان میدهد. تقریبا از اسفند ماه سال گذشه بازار مسکن کشور […]
به گزارش بورس امروز، در خرداد امسال، متوسط قیمت مسکن برای خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در شهر تهران، ۲۹۶.۷ میلیون ریال بود که نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۰ و خرداد ۱۳۹۹، به ترتیب ۳ درصد و ۵۶.۶ درصد افزایش را نشان میدهد.
تقریبا از اسفند ماه سال گذشه بازار مسکن کشور وارد یک دوره کوتاه مدت رکود انتظاری شده است. چند دلیل عمده برای این رویداد وجود دارد، که مهم ترین آنها انتظار مردم برای روی کار آمدن دولت سیزدهم و اجرای برنامههای اعلام شده از سوی رئیسجمهور منتخب برای بخش مسکن است. بانک مرکزی ضمن انتشار گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در خردادماه ۱۴۰۰ تأکید دارد که روند نزولی رشد نقطه به نقطه قیمت مسکن در ماه گذشته تداوم یافته است.
افزایش قیمت مسکن در خرداد ماه
در این وضعیت بانک مرکزی جدیدترین گزارش را از تحولات بازار مسکن منتشر کرده است. بر این اساس متوسط قیمت مسکن در آخرین ماه بهار امسال با رشد ۳ درصدی نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۰ به ۲۹ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان رسیده است.
بانک مرکزی در توضیح چرایی نزولی بودن قیمت مسکن البته اعلام کرده که متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران در خرداد ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۶٫۶ درصد افزایش یافته است، این در حالی است که رشد این نرخ در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ به ترتیب، ۹۱٫۷ و ۶۹٫۷ درصد بوده است. البته این درحالی است که در خرداد ماه، متوسط قیمت مسکن برای خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی در تهران، ۲۹۶٫۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۳ درصد و ۵۶٫۶ درصد افزایش نشان می دهد.
طرح ملّی مسکن اقساطی
کاهش تولید مسکن و افزایش نجومی قیمت زمین طی سالهای گذشته باعث شد امید برای خانهدار شدن برخی خانوارها به دوره انتظار بیش از ۱۰۰ سال موکول شود، «طرح ملّی مسکن اقساطی» برای کاهش این دوره انتظار طراحی شده است. به هم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا در بازار مسکن مهمترین عامل رشد افسارگسیخته قیمت مسکن است. در طرحهایی مانند مسکن مهر یا اقدام ملی، دولت زمینهایی را که در مناطق حاشیهای و بعضاً غیرمرغوب قرار داشت و حتی در تمام موارد فاقد زیرساختهای شهری بود، برای اجرای پروژه و تولید انبوه مسکن تخصیص داد. بسیاری از این اراضی حتی تا بعد از اتمام ساختوساز، از سادهترین امکانات مثل انشعاب برق مسکونی یا آب آشامیدنی شهری یا آسفالت باکیفیت هم برخوردار نبودهاند، بهجز اینها، سایر امکانات شهری مثل فضاهای تجاری، آموزشی، درمانی و… نیز همیشه در اجرای طرحها مغفول واقعشدهاند.
بیمه ودیعه مسکن
یک شرکت بیمه اعلام کرده ودیعه مسکن یا همان پول پیش مستاجران که نزد موجر می باشد را تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بیمه می کند. چنانچه مستأجر مبلغ ودیعه (پول پیش خود نزد صاحب خانه) را نزد بیمه کند می تواند در صورت بروز هر گونه مشکلی در عودت مبلغ توسط صاحبخانه، آن مبلغ را از شرکت بیمه دریافت کند. در حال حاضر این بیمه نامه برای واحدهای مسکونی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و برای واحدهای تجاری تا مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان به بالا قابل تهیه است.