تداوم حضور بازارگردانها در نمادهای بانکی
به گزارش بورس امروز، در این روز، علاوه بر معاملات اوراق زعفران، اوراق زیره و سکه نیز توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مورد معامله قرار گرفته است. درحالی که اوراق زعفران در این روز عمدتاَ تقاضای بیشتری داشته است در چهار روز معاملاتی پس از ۱۶ تیر ماه، کمتر خریداری شده است. اگرچه اوراق زیره […]
به گزارش بورس امروز، در این روز، علاوه بر معاملات اوراق زعفران، اوراق زیره و سکه نیز توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مورد معامله قرار گرفته است. درحالی که اوراق زعفران در این روز عمدتاَ تقاضای بیشتری داشته است در چهار روز معاملاتی پس از ۱۶ تیر ماه، کمتر خریداری شده است. اگرچه اوراق زیره از عرضه بیشتری نسبت به تقاضا برخوردار بوده است، اوراق سکه همچون روزهای معاملاتی گذشته خریدار بیشتری داشته است؛ به طوری که صندوق سرمایه گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر سکه طلای مفید مالکیت خود را در پایان ۱۶ تیر ماه به رقم یک میلیون ۹۴ هزار رساند.
از بین صندوقهای بازارگردانی فعال در بازار سرمایه، بیش از ۲۵ صندوق عملیات بازارگردانی خود را اجرا کردند که از بین آنها، ۳ صندوق بیشترین نماد را بازارگردانی نمودند. صندوق سرمایهگذاری صباگستر نفت و گاز تأمین، صندوق بازارگردانی امید لوتوس پارسیان و صندوق سرمایهگذاری سینا بهگزین به ترتیب در ۱۱، ۱۰ و ۷ نماد مسئولیت بازارگردانی خود را انجام دادند. یکی از صنایع بازار سرمایه که نمادهای بسیاری از آن در روز چهارشنبه ۱۶ تیر ماه به طور قابل توجهی مورد بازارگردانی قرار گرفت، صنعت بانکداری بوده است.
در بین نمادهای حاضر در این صنعت، بانک گردشگری، سینا، سامان، پارسیان و ملت مورد بازارگردانی قرار گرفتند. علاوه بر این، برخی از نمادهای بزرگ بانکی همچون تجارت، ملت و گردشگری تنها میزان سهام تحت مالکیت بازارگردان تغییر پیدا کرد و سهامداران عمده در معاملات آن روز میزان مالیکت خود را تغییر ندادند.
سایر صنایع مورد توجه بازارگردانها شامل صنعت سرمایهگذاری، بیمه، دارویی، پتروشیمی، لیزینگ و هلدینگهای صنایع مختلف بوده است. در کنار حضور بازارگردانها، شرکتهای سبدگردانی فعال بوده اند. به طوری که در دو نماد دارویی برکت و پدیده قرن شاهد سبدگردانی سهام از سوی ستاد اجرایی فرمان امام و شرکت پدیده شیمی بودیم. لذا مالکیت ستاد اجرایی فرمان امام در نماد برکت و شرکت پدیده شیمی در نماد پدیده شیمی قرن، هر دو به میزان ۲۵۰ هزار سهم به ترتیب در دو نماد مذکور افزایش یافت.
از جمله نمادهای بزرگ بازار سرمایه که میزان مالکیت سهامداران در این روز تغییر کرد، شامل «وخارزم»، «وغدیر»، «دارو پخش» و «برکت» بوده است. شرکت سرمایهگذاری پویا، گروه سرمایه گذاری تدبیر و کاراندیش دوران معاصر در کنار بازارگردان و ستاد اجرایی فرمان امام اقدام به خرید سهام عرضه شده در بازار کردند به طوری که در مجموع ۱.۷ میلیون خریداری نمودند.
شرکت سهامی بیمه ایران نیز در نماد داروپخش حدود ۵۱ هزار سهم را خریداری کرد. در نماد «وغدیر» نیز شرکت تأمین اجتماعی نیروهای مسلح همراه با بازارگردانی این سهم اقدام به خرید ۱۰۰ هزار سهم نمود. علاوه بر این، شرکت مذکور با خرید ۲۱۵ هزار سهم نماد «بیمه کوثر» میزان مالکیت خود را در این شرکت به رقم ۹۴۹ میلیون سهم رساند.
در مقابل، گروه مالی بانک مسکن حدود ۵ میلیون سهم عرضه کرد و به این ترتیب سهام تحت مالکیت خود را یه ۷۴۰ هزار سهم رساند. لازم به ذکر است اوراق اختیار فروش تبعی ۵ نماد به نامهای «فتوسا»، «سمگا»، «لطیف» و «شگویا» نیز مورد معامله و غالباً ابطال گردید. در بین صندوقهای قابل معامله بازار نیز بازارگردانها و شرکتهای سبدگردانی حضور فعال داشتند.