مجمع «برکت» ۳۱ تومان سود تقسیم کرد
به گزارش بورس امروز، در ابتدای این مجمع برندگی مدیرعامل گروه دارویی برکت گفت: شرکت دارویی برکت اولین و تنها سایت تولید فرآوده های سلول درمانی در منطقه خاورمیانه وهمچنین اولین سایت تولید داروهای ضد سرطان تزریقی در منطقه امن است. این شرکت دارای رتبه دوم هلدینگ های دارویی کشور است که سهم ۱۲ درصدی […]
به گزارش بورس امروز، در ابتدای این مجمع برندگی مدیرعامل گروه دارویی برکت گفت: شرکت دارویی برکت اولین و تنها سایت تولید فرآوده های سلول درمانی در منطقه خاورمیانه وهمچنین اولین سایت تولید داروهای ضد سرطان تزریقی در منطقه امن است.
این شرکت دارای رتبه دوم هلدینگ های دارویی کشور است که سهم ۱۲ درصدی بازار تولید دارو دارد.
شرکت دارویی برکت در سال ۹۹ موفق به رشد ۲۷ درصدی سود خالص و ۲۷ درصدی عملیاتی شد.
ویدر خصوص عملکرد مایل شرکت گفت: عملکرد مالی شرکت اصلی، سود عملیاتی از ۲.۶۷۷.۸۷۶ میلیون ریال به ۲.۱۱۵.۴۰۶ رسیده است. همچنین سود خالص شرکت از ۲.۴۹۷.۲۱۵ به ۱.۹۶۳.۵۲۳ میلیون ریال رسیده است.
از جمله مهم ترین دستاورد های گروه دارویی برکت نیز به شرح زیر است: عرضه ۶۵ محصول جدید در شرکت های تولیدی زیر مجموعه و صادرات ۱۲۱ قلم محصول به مبلغ بالغ بر ۷۹۵ میلیارد ریال و تامین داروهای یارانه ای مورد نیاز وزارت بهداشت.
وی تاکید کرد: شرکت سل تک فارمد بزرگترین کارخانه تولید سلول های آلوژن در ایران و همچنین بزرگترین کارخانه تولید فرآوردهای سلولی در غرب آسیا است.
در خصوص عملکرد شفا فارمد نیز میتوان به پروژه تولید واکسن با استفاده از زیرساخت های موجود در سایت شفا فارمد اشاره کرد.
برندگی بیان کرد: تا کنون در خصوص پروژه تولید واکسن ۱.۳۳۲ میلیارد ریال هزینه شده و در حال تولید است، تولید انبوه واکسن در فاز یک ۲ میلیون دوز و فاز ۲، ۷ میلیون و در فاز ۳ ظرفیت تولید ۱۵ میلیون دوز را تا مرداد ماه ۱۴۰۰ داریم و واکسیناسیون مردم کشور خودمان اولویت ما است و پس از آن واکسن را به دیگر کشور ها صادر خواهیم کرد.
بمدیرعامل گروه دارویی برکت خبرداد: پرونده تولید واکسن به زودی به WHO ارسال می شود، با ثبت واکسن در WHO ایران جزو ۱۰ کشور برتر تولید واکسن خواهد شدو
همچنین برکت در سال ۱۴۰۰ قصد تمرکز بیشتر بر همکاری های بین المللی دارد، تقویت عملیات بازارگردانی سهام شرکت های گروه، مشارکت با شرکت های داخلی در جهت تکمیل سبد محصولات و تولید محصولات، ورود محصولات بیوسان فارمد و هربی فارمد به بازار، ورود به بازار محصولات جدید دارویی در راستای تکمیل بیشتر سبد داروی ادامه روند متنوع سازی منابع خرید و کاهش قیمت خرید مواد اولیه و… از جمله اهم برنامه های برکت برای سال ۱۴۰۰ است.
پرسش و پاسخ سهامداران از برندگی مدیرعاملا گروه دارویی برکت؛
وزیر بهداشت اعلام کردند استفاده از برکت به صورت اضطراری است، فرق آن با بقیه واکسن ها چیست؟
نهادینه شدن دارو در دنیا ۵ الی ۶ سال طول میکشد. در همه دنیا واکسن کرونا جز لیست داروهای اضطراری قرار گرفته است. ممکن است عوارض در طولانی مدت ایجاد شود اما الان به طور اضطراری باید مصرف شود. خود من واکسن زده ام و همه دنیا همین واکسن اضطراری را استفاده میکنند.
همه واکسن هایی که تاکنون به خط پایانی رسیدند اضطراری هستند زیرا هیچ ادله محکمی برای عدم استفاده از واکسن ها وجود ندارد آن هم به دلیل کنترل مرگومیر در دنیا.
درصد توزیع واکسن برکت با توجه به چند تولید کننده واکسن، چه میزان بوده؟ و جقدر صادرات خواهید داشت؟
هیچکدام از واکسن ها هنوز شروع به مصرف نکرده اند که بخواهیم سهمی از بازار را بگیریم. بعد از اینکه واکسن پاستور و رازی با موفقیت وارد بازار شدند، انقدر بازار بزرگ است که از یکدیگر سهمی نگیریم زیرا مصرف خواهد شد؛ اما تلاش ما در رابطه با بازار صادرات است البته پس از واکسیناسیون داخلی ، اولین شرط صادرات ثبت دارو در کشور هدف است. شرط اول ما این است که مردم خود را واکسینه کرده باشیم و پس از آن باید در لیست سازمان بهداشت جهانی باشیم. هر وقت این اتفاقات رخ داد صادرات انجام میشود.
قیمت و حاشیه سود هر واکسن؛
تمام بنگاههای اقتصادی به قیمت گذاری نیاز دارند. در کشور قرار است واکسیناسیون عمومی صورت بگیرد و قیمت فروش به متغیرهای زیادی وابسته است. نرخ بهای ماده اولیه هایی که وارد میکنیم مورد اهمیت است و قیمتگذاری زمان میبرد. فاز یک تولید صنعتی به بهره برداری رسیده و ۳۰۰ هزار دوز را تحویل وزات بهداشت داده ایم و انتظار داریم در این ماه تا دومیلیون دوز تحویل دهیم.
قیمت ماده های اولیه گاهی بین ۶ هزار تا ۱۵ هزار دلار در هر کیلو متفاوت بوده است و بهای تمام شده را در حال حاضر نمیتوان گفت، در خصوص صادرات قیمت گذای نداریم زیرا بر اساس بازار دنیا، کشور هدف و شرکت تصمیم گیرنده است.
در خصوص مطالبات دولت از واکسن؛
هنوز توافقی در این راستا صورت نگرفته و خواسته ما پیش فروش دارو است.
توضیحات در خصوص پروژه آنزیم دارویی که میتواند به بزرگی خبر تولید واکسن باشد؛
یکی از وابستگی های کشور است. این پروژه با شرکت دانش بنیان داخلی کلید خورده و بیش از ۵۰ درصد پیش رفته است. ۶ آنزیمی که کشور به واردات ان وابستگی صد درصدی دارد که اگر در داخل تولید شود دیگر وابستگی به خارج از کشور نخواهیم داشت، میزان واردات این ۶ آنزیم، در بازه ای ۱۲ میلیون یورو و ماکسیمم ۴۵ میلیون یورو بوده است.
چرا مقاومت سهم از ۳۵۰۰ بالاتر نمیرود؟
با اخبار مثبتی که طی روزهای آینده منتشر خواهد شد روند سهم بهتر خواهد شد.
بازدهی برکت در سال ۹۹، ۲۸۸ درصد بوده در مقابل بازدهی ۱۵۵ درصدی بورس، تعداد روزهای مثبت ۱۱۲ روز بوده که به نسبت رقبا بهتر بوده است.
در پاسخ برای پرداخت سود از سجام عنوان شد:
در سامانه سجام ، انتظار بر این است که کل سهام به صورت یک جا به این سامانه ارایه شود اما با توجه به ساختار شرکت های دارویی و سرمایه در گردش، بحث پرداخت یک جا به مجموعه های دارویی فشار زیادی به شرکت وارد میکند.
در این مجمع گفته شد، مجمع افزایش سرمایه این شرکت تا دوماه اینده برگزار خواهد شد همچنین در انتهای مجمع، تصمیم بر تقسیم سود ۳۱ تومان به ازای هر سهم تصویب شد.