همتی: اختیاراتی فراتر از بانک مرکزی میخواهم/در ۴ سال میشود بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل کرد
به گزارش بورس امروز، عبدالناصر همتی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در نخستین برنامه تبلیغاتی تلویزیونی خود در برنامه گفتوگوی مستقیم با دوربین شبکه یک سیما گفت: جایگاه اقتصاد ایران همتراز شجاعت، صبر و تلاشهای مردم ایران نیست. وی افزود: دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. امروز چیزی بنیادی تر از بهتر شدن وضعیت […]
به گزارش بورس امروز، عبدالناصر همتی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در نخستین برنامه تبلیغاتی تلویزیونی خود در برنامه گفتوگوی مستقیم با دوربین شبکه یک سیما گفت: جایگاه اقتصاد ایران همتراز شجاعت، صبر و تلاشهای مردم ایران نیست.
وی افزود: دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. امروز چیزی بنیادی تر از بهتر شدن وضعیت معیشت مردم نیست و هر برنامه از سوی نامزدها ارائه شود باید برای همین باشد. الان با توجه به برداشتی که بنده دارم بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم دغدغه شان اقتصادی است و بنابراین محور اصلی دولت آینده باید رفع مشکلات اقتصادی مردم باشد.
رئیس فعلی بانک مرکزی تصریح کرد: بحث های سیاسی باعث شده نتوانیم در افزایش رشد اقتصادی مردم موفق باشیم. همه اینها به حکمرانی اشتباه اقتصادی است. برخی سوال میکنند خود من به عنوان کسی سه سال رئیس بانک مرکزی بوده چرا اقدامی انجام ندادهای؟ باید بگویم من برای تغییر، اختیاراتی فراتر از بانک مرکزی نیاز دارم. در ۳ سال گذشته متوجه شدم که گیر اصلی کشور درعدم پیشرفت، در اصول و حکمرانی اقتصادی است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: برای رسیدن به اهدافم نیاز به اقداماتی داریم. مردم کشورمان تحمل این روند اقتصادی را دیگر ندارند. ما در فرصت ۴ ساله آینده اگر نتوانیم مشکلات را حل کنیم ممکن است خیلی دیر شود. علت حضور بنده وجود این دغدغه بوده است. فرصت ۴ ساله آینده یک فرصت استثنایی و بسیار حساس است اگر نتوانیم مشکلات اقتصادی و عقب ماندگی اقتصادی که ایجاد شده است و انسدادی که در داخل ایجاد شده و انزوای بینالمللی که پیدا کرده ایم را در ۴ سال آینده حل کنیم ممکن است دیگر دیر شود.
همتی اضافه کرد: من ظرف سه سال گذشته با مسئولیتی که داشتم متغیرهای اقتصادی را پیگیر بودم و تلاش زیادی کردم که ببینم گیر اصلی کشور برای عدم پیشرفت چه چیزی است گیر اصلی کشور برای این است که تولید شکل نمیگیرد.
وی در تشریح دلایل وجود تورم مزمن در چند دهه گذشته، گفت: به مردم اعلام میکنم که این موضوع یک روز و دو روز نیست.اگر بینش اقتصادی را در اقتصاد و در راس آن در خود رئیسجمهور و مجموعه اصلی دولت نداشته باشیم نمیتوان مشکل را حل کرد. تجربه ثابت کرده است دیگر ما نمیتوانیم بر اساس آزمون و خطا پیش برویم. من چند آمار را خدمت مردم عرض می کنم تا ببینیم عمق مشکلات کجاست. چند متغیر در کشور وجود دارد که مردم هر روز با آن درگیر هستند یکی از آنها رشد اقتصادی است.
وی افزود: میانگین رشد اقتصادی ما در سه دهه گذشته ۳ درصد بوده است در حالی که ما پیش بینی و برنامه بلندمدت کشورمان این بود که سالانه ۸ درصد رشد داشته باشیم. اگر همین ۳ درصد رشد اقتصادی سالانه و به صورت مداوم بود قابل تحمل بود اما این رشد ۳ درصد بسیار با نوسان درگیر بوده است. در سالهایی رشد منفی ۵ و منفی شش درصد داشتیم در سالهایی این رشد ارقام دیگری داشته است.