مذاکرات هفته گذشته، پربازده ترین دوره از گفتگوهای وین بود / سخت ترین مسائل به دور نهایی گفتگوها موکول شده
به گزارش بورس امروز، دیپلمات ارشد آمریکا طی مصاحبه ای گفت: ما قطعاً پیشرفت داشتیم و این دور از مذاکرات پربازده ترین مرحله از گفتگوها بود. وی ادامه داد: اما هنوز اختلاف های چشمگیری بین طرفین باقی مانده است و کارهای قابل توجهی وجود دارد که باید انجام شود. این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد که […]
به گزارش بورس امروز، دیپلمات ارشد آمریکا طی مصاحبه ای گفت: ما قطعاً پیشرفت داشتیم و این دور از مذاکرات پربازده ترین مرحله از گفتگوها بود.
وی ادامه داد: اما هنوز اختلاف های چشمگیری بین طرفین باقی مانده است و کارهای قابل توجهی وجود دارد که باید انجام شود. این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد که هرچه به مرحله نهایی مذاکرات نزدیکتر می شویم، حل و فصل مسائل باقیمانده دشوارتر خواهد بود.
دیپلمات آمریکایی گفت که دور چهارم مذاکرات بین المللی در وین که به مدت ده روز ادامه داشت و روز چهارشنبه (۱۹ مه) به پایان رسید، در چارچوب پیش نویس نقشه ی راهی که برای دستیابی به طرح کلی توافق احتمالی در مورد بازگشت ایالات متحده و ایران به پیروی کامل از پیمان هسته ای ۲۰۱۵ ایران تدوین شده است، به اندازه ی کافی پیشرفت داشت. اما وی گفت که احتمال دستیابی به چنین توافقی قطعی نیست و از سوی دیگر نمی دانیم که چه زمانی ممکن است به این توافق دست یابیم.
این دیپلمات گفت: به طور کلی ما در این دور از مذاکرات درباره ی طرح کلی توافق پیشرفت بیشتری نسبت به دورهای قبلی گفتگوها داشتیم.
وی ادامه داد: ما در مذاکرات پیشرفت داشتیم، اما این که آیا ما به توافق دست می یابیم و چه زمانی به آن دست پیدا می کنیم، سوال دیگری است. از نظر منطقی ما باید بتوانیم به این توافق دست پیدا کنیم، چرا که هر دو طرف ادعا می کنند که می خواهند به توافق بازگردند و به تعهداتشان عمل کنند. واقعیت این است که هر دو طرف به طور جدی با یکدیگر مذاکره کردند و و هر دو توسط یک معامله قبلی هدایت می شوند.
وی ادامه داد: اما هنوز اختلافات چشمگیری بین طرفین در رابطه با مفهوم پایبندی دو طرف به توافق وجود دارد. وی همچنین تصریح کرد: موضوعاتی که حل و فصل آن ها به دور نهایی مذاکرات موکول می شود، سخت ترین مسائل هستند.
وی همچنین خاطرنشان کرد که زمان دستیابی به یک توافق احتمالی مشخص نیست و انتخابات ریاست جمهوری ایران که قرار است در ۱۸ ژوئن برگزار شود و بر روی مذاکرات حساس سیاسی تأثیرگذار است، بر عدم تردیدها می افزاید.
وی گفت: انتخابات مسیر دیپلماسی را دشوار می کند و مشخص نیست که چه تأثیری بر مذاکرات داشته باشد. گرچه رویکرد ما این است که به سمت جلو حرکت کنیم و برای رسیدن به یک توافق تلاش کنیم. ما تصمیم گیری در مورد اینکه سیاست های ایران چطور باشد را برعهده ی خودشان می گذاریم. اما به طور کلی باید گفت که دستیابی به توافق امکان پذیر است اما قطعی و اجتناب ناپذیر نیست.
این دیپلمات آمریکایی تصریح کرد که اگرچه فرصتی واقعی برای بازگشت متقابل طرفین به توافق و پایبندی شان به آن وجود دارد اما هیچ تضمینی برای موفقیت در این زمینه وجود ندارد. از سوی دیگر، گرچه هیچ دلیلی برای طولانی شدن مذاکرات نیست اما ممکن است این اتفاق بیفتد.
در پایان باید گفت که طرفین قرار است روز سه شنبه (۲۵ مه) گفتگوها را در وین از سر بگیرند.